Temporada 2008: tanquem la barraca!

Amb la nostra diada del passat diumenge 9 de novembre, els Capgrossos acabem la temporada.

Si recordem els objectius que l’equip tècnic s’havia plantejat en començar l’any, hom pot pensar que no s’ha assolit gaire bona nota, però si toquem de peus a terra i coneixem el pà que si dona quan ens movem a la categoria de castells de gamma alta de 8 i de 9 bàsics, no ens podem pas queixar.

Els objectius eren molt ambiciosos: sovintejar la tripleta màgica, consolidar el pilar i entrar en el món dels castells de gamma extra.

Pel que fa a la tripleta màgica (3 i 4 de 9 amb folre i 5 de 8), tan sols l’hem pogut fer dues vegades, per les Santes i a Tots Sants, tot i que en aquesta darrera diada el 3 de 9 folrat es va quedar només en carregat. Al concurs no vam poder amb el quatre de 9, realitzant-ne un intent desmuntat després de fer-ne un peu que no estava prou ben quadrat. Així que aquest primer objectiu s’ha assolit a mitjes.

En referència als castells de gamma extra, ens hi hem quedat a les portes. Molt d’assaig centrat a treballar la torre de 9 amb folre i manilles, però per falta d’efectius d’una manera regular, no s’han pogut fer gaires proves per lligar adequadament les tres estructures de base. La torre de 8 folrada a sovintejat de cara a pujar-la un pis més, però no n’hi ha hagut prou. El 5 de 8 lleuger amb vistes a posar-lo dalt del folre per un possible 5 de 9 no ha arrivat fins a final de temporada, així que haurem d’esperar una mica més i treballar en aquesta línea. Hem entrat abastament al món dels assajos d’aquests castellassos, però no els hem pogut portar a plaça. Objectiu assolit també a mitjes.

I pel que fa als grans pilars (de 6, de 7 amb folre i el 4 de 8 amb l’agulla), podríem dir que no s’ha fet justícia amb la feina que s’ha dut a terme. L’equip de pilaners ha treballat durament cada divendres de 7 a 8 de la tarda per que s’assolissin els objectius, però els canvis d’anxaneta, la preparació dels quints, la suspensió de la diada de l’Arboç i les lesions de darrera hora han estroncat el treball, i no s’ha pogut dur el pilar de 6 a plaça. Tot i això, s’han pogut descarregar tres pilars de 6 sencers a l’assaig (amb xarxa), a banda de fer de maner regular el pilar de 5 net. A final de temporada també s’ha pogut carregar el 4 de 8 amb el pilar. Aquest objectiu també ha quedat al tinter.

Tot i això, hem assolit fer la segona millor temporada de la nostra història, després del que es va assolir l’any 2005.

Si fem numeros, l’estadística d’enguany pel que fa a castells superiors al 2 de 7 ha estat:

Catorze 3 de 8, dotze 4 de 8, onze torres de 8 amb folre, vuit 5 de 8, un 4 de 8 amb l’agulla carregat, 7 tresos de 9 folrats (un de carregat) i dos 4 de 9 amb folre. Com diuen els castellans: “no es moco de pavo”.

Tot plegat s’ha traduït en un 97’76 % de castells descarregats, d’un total de 268 intentats. Ja voldríen moltes colles tenir aquests números i mantenir els galons de 9 temporada rere temporada. La cosa no es fàcil.

I a més a més, aquest any hem estrenat un nou local, fet a mida, que a curt termini ens ha de donar grans possibilitats de creixement pel que fa a massa social.

segon i terç del pilar

No vull acabar aquest post sense fer una valoració personal del que ha estat per mi la temporada (permeteu-me aquesta llicència, ja que escric des del meu propi bloc).

Tot i que els anys no perdonen (ja en son 43, 13 temporades amb molta exigència castellera), no em puc pas queixar. He pogut fer el 4 de 8 a segons, el 3 de 8 a segons i un “remember” a terços, el 2 de 8 folrat a segons, el 5 de 8 a segons i a terços, el 4 de 9 amb folre a terços i el 4 de 8 amb l’agulla carregat com a segon del pilar. No està malament. I a més, tot això arrossegant una tendinitis a l’espatlla durant el segon tram de temporada, arrel del 4 de 9 de la nostra Festa Major.

Però l’espina, com he comentat abans a nivell de colla, també han estat els pilars. Després de tota la temporada treballant, “només” he parat com a segon tres pilars de 6 sencers a l’assaig i amb la xarxa (més un altre de carregat), sense poder dur-lo a plaça. Un xic decepcionat, tot i que aquests pilars a l’assaig m’han demostrat que encara puc allargar la meva “vida pilanera” un parell de temporades. Esperem que la feina feta ens servirà de cara a la temporada vinent.

A banda d’això, he pogut fer molt bones proves als assajos com a terç del 3 de 9 amb folre, del 2 de 9 amb folre i manilles i del 5 de 9 folrat, a banda del pilar de set. Haig de donar gràcies a la tècnica per la confiança que m’han demostrat, malgrat les veus crítiques que em consideren un casteller poc positiu (a vegades la prudència i la reflexió davant la manera de treballar es confonen amb una actitud negativa com a casteller de tronc). El que realment em conèix sap que no és així.

Comentar també que enguany he sigut pare de l’Otger, que ara te 6 mesos i mig, un nen molt guapo però també molt mogut i poc dormilega…..no cal que us digui el cansament que he anat arrossegant (però també l’alegria que em provoca quan em mira i riu).

Ara, un cop acabada la temporada, toca descansar, desconnectar, cuidar-se i preparar-se per una nova temporada que de ben segur, ens portarà més alegries.

Salut i força! Fins l’any vinent!

One thought on “Temporada 2008: tanquem la barraca!

  1. Martí Sancho

    Bon Dia Toni,

    Un molt bon resum del que jo també penso.

    Una abraçada,

    Martí Sancho

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *