Resum del Concurs: els castells cauen (massa!)

Després de païr els resultats del Concurs de Castells, amb el regust agredolç de no haver assolit tots els objectius (aquesta espina del 4 de 9 amb folre!!), avui dilluns, després de llegir el diaris, veure la classificació, reflexionar sobre el què vam fer i el què no vam fer….. estic content pel resultat de la meva colla, els Capgrossos de Mataró, però força descontent en veure els resultats en general.

Abans però, vull felicitar a totes les colles que han assolit els seus objectius:

A Vilafranca per guanyar. Estan clarament per sobre de totes les colles. A la Vella i la Joves de Valls pel podi, tot i que no han fet tot el què volien. A la Jove de Tarragona per recuperar el nivell que es mereixen. A Sants pel seu primer 3 de 9 carregat. A Lleida per repetir la torre de 8 folrada i descarregar el 3 de 8. A la resta de colles que han assolit els objectius que buscaven (perdoneu que no us anomeni a totes, no tinc prou dades!)…..

Els Capgrossos no hem assolit plenament els nostres objectius en aquest concurs. Descartat d’inici el primer intent de la nostra història d’un castell de “gamma extra”, la intenció era descarregar per segona vegada aquesta temporada la “tripleta màgica”. Hem començat bé descarregant el 3, però en segona i tercera ronda el 4 s’ha atravessat: dos peus i un intent desmuntats. La nova normativa del concurs no ens ha permès repetir-ho, però potser val més així, ja que podem esperar a tenir-lo millor, més assajat. Hem aconseguit lligar-lo bé de segons i terços. Ara cal treballar per pulir els pisos superiors. Hem acomplert amb un extrany 5 de 8 (fer-lo en ronda conjunta no permet llegir-lo i s’ha de treballar per “instint”) i una treballadeta i reforçada torre de 8. Tot plegat ens dona el 4t lloc.

Concurs Tarragona 10-08 1400 (70) por moments capgrossos.

Intent desmuntat de 4 de 9 f (Foto X. Saborido)

Però el que hem de destacar és que no hem caigut, que hem mantingut la nostra filosofia de no estirar més el braç que la màniga, d’anar pas a pas i pis a pis….I encara més: en les 6 edicions del concurs que portem a les espatlles, no hem patit cap llenya. Això ens posa en un lloc d’honor.

Els castells que ens falta recuperar tornaran aviat, de ben segur. El “gamma extra” l’assolirem quan toqui. Però aquest taranna capgròs no el podem perdre. És la nostra “marca de la casa”. I n’hem d’estar orgullosos.

El concurs ens deixa 21 llenyes. 16 castells només carregats i 6 intents. Els guanyadors han caigut en dos dels seus castells. La Vella, que ha assolit el segon lloc, només a fet dos castells carregats. Els tercers, la Joves de Valls, han patit tres llenyes. De ben segur que hi ha un munt de lesionats, que no sortiran als diaris. Un munt de castellers que no hauran pogut anar a treballar o a anar classe el dilluns. Aquest és per a mi el resum del concurs.

Llums i ombres d’una gran diada. Que cadascú reflexioni i en tregui les seves conclusions.

Ah! m’oblidaba….felicitats a Barcelona, Sabadell i Sant Pere i Sant Pau. Juntament amb Capgrossos són les quatre colles que enguany no hi han patit cap llenya.

Salut i castells!!

9 thoughts on “Resum del Concurs: els castells cauen (massa!)

 1. Marc Gomà

  En total hi va haver 22 caigudes:
  – Vilafranca: 2de8c, 4de9c
  – Vella: p8fmc, 5de9fc
  – Joves de Valls: i5de9f, i2de8, 4de9fc
  – Jove TGN: 5de8c
  – Sants: 3de9fc
  – Xiquets TGN: 2de8fc
  – Lleida: p6c
  – Xicots: i2de8f, 2de7c
  – Marrecs: i3de8
  – C. Terrassa: i4de8
  – Nens: 2ip6
  – Gràcia: 4de8c
  – Sagals: p5ps c
  – Serrallo: 4de7ac, i2de7
  – SPSP: i2de7

  És una mitjana de més d’una caiguda per colla… I només tres colles no van patir cap caiguda (Capgrossos, BCN i Sabadell).

 2. tete

  Felicitar a Capgrossos ja que vau mostrar categoria de colla, i jo també crec que és molt importar no caure. Jo diria que Sant Pere i Sant Pau si que va caure, i Sagals no va caure a l’actuació però si en els pilars de comiat, concretament en un de cinc aixecat per sota.

 3. asalva1 Post author

  Teniu raó. SPiSP van caure al 2 de 7, i el pilar de Sagals no el tenia controlat. Així doncs, només 3 coles no van caure. Encara més llenya!!

 4. Carles Bastardas

  No penso que s’hagi de mirar tant el resultat sino si les caigudes portaven o no preparades els estructures. Ens carreguem els Xiquets per la torre de vuit, un castell que tenen més que assolit? És el mateix aquest intent que la torre de set del Serrallo, per exemple? O el carro gros de gràcia que l’actuacio en conjunt dels Xicots?Simplifiques massa, et quedes en lo superficial.
  Si mires les colles que no han caigut. Fem un repas dels castells de nou que els de Barcelona han portat a plaça els ultims anys? La canalla es va tirar enrere no fent cas al cap de colla. Una circumstancia que segurament et faria canviar el redactat. Una mica agafat pels pèls, no trobes?

 5. asalva1 Post author

  Està clar que no totes les caigudes responen a intents suicides ni a castells no gaire assajats ni assolits, però queda palès que al concurs gairebé totes les colles apreten més l’accelerador que en una diada “normal”. El resultat és que de 18 colles,15 han caigut,algunes amb més d’una llenya, i això no em sembla bò. Que potser l’anàlisi no és profund? Segur que no, tampoc ho pretenia. Ja deixo clar que cadascú reflexioni i en tregui les seves conclusions. D’això es tracta, de pensar-hi una mica.

 6. gorka

  Per cert, forces caigudes si, però dilluns tan sols constaven 3 ingressats. En fi, . . .

 7. isi

  sobre el tema de les caigudes trobo que amb castells com
  els gamma extra que son d’extrema dificultat és força normal que tot i fer grans assajos, després a plaça a vegades no més quedin en carregats o intents, quan els capgrossos feu el salt cap aquesta categoria de castells
  ja veuras que són figues d’un altre paner i carregar un
  castell d’aquesta envergadura jo ho vec com un èxit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *