I com cada dos anys….Concurs a Tarragona!

   logo-concurs-castells.gif Doncs ja hi tornem a ser! El proper dia 5 d’octubre pel matí 18 colles castelleres es trobaran a l’arena de la renovada plaça de toros de Tarragona, per gaudir d’una jornada plena de color, calor i emocions. 

Les millors colles del moment, amb excepció dels Minyons de Terrassa que com cada dos anys declinen el convit, exhibiran les seves millors construccions i concursaran per obtenir la millor classificació possible.

L’organització del Concurs bianual assegura que ha treballat de valent per agilitzar-lo i modernitzar-lo, ja que un dels punts febles de les darreres edicions era la seva lentitud i excessiva durada. Esperem que així sigui pel bé de tots plegats!

I després de 10 anys de la seva primera participació en aquest esdeveniment, els Capgrossos de Mataró volen tornar a portar el bò i millor de les seves construccions per així entusiasmar als afeccionats del mon casteller.

Per tal de preparar aquest esdeveniment, la colla del Maresme ha engegat una campanya per  portar més efectius als assajos i a plaça. Així, a banda dels habituals assajos dels dimarts i els divendres, faran un assaig especial el proper dijous 2 d’octubre, amb entrepans, begudes i bon ambient per tothom.

A més a més, ofereixen un “paquet concurs” per a totes aquelles persones que els vulguin acompanyar a Tarragona, on s’inclou el transport amb autocar, l’entrada a plaça,  samarreta de la colla, dinar i festa de rebuda.

Els Capgrossos tenen clar que volen tornar a fer el 3 i el 4 de 9 amb folre, i estan treballant de valent per portar a plaça un castell de gama extra, concretament el dos de nou amb folre i manilles. La feina és bona, però per intentar aquest castellàs cal molta gent a plaça, però sobretot als assajos, per tal d’encaixar el folre i les manilles a sobre de la pinya.

Altres castells que podrien plantejar-se són el 5 de 8 o el 4 de 8 amb l’agulla.

Amb la seva habitual filosofia de no estirar més el braç que la màniga i de no forçar la màquina, de ben segur que les construccions que portin a plaça tindran el segell de la seguretat i bona factura tècnica que els caracteritza.

A banda d’això, la lluita aferrissada pels primers llocs estarà assegurada entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, i de ben segur que tampoc es quedarà enrera la Joves de Valls, que amb la il.lusió renovada després de descarregar enguany el seu primer 5 de 9 amb folre, de ben segur que s’esforçaran de valent per posar les coses difícils a les dues colles que actualment lideren el panorama casteller. I de ben a prop, els Capgrossos, que podrien optar al tercer lloc si tot anés bé.

Des d’aquí, els desitgem sort i animem a la gent del Maresme i altres afeccionats que ho desitgin que els hi facin costat.

Podeu trobar més informació a www.capgrossos.com/concurs/

Ens veïem a plaça!!

                                        passada-2008-038.jpg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *