JA FA UN ANY DE L’AVENTURA DELS BLOCS!!!

Aviat farà un any del meu primer escrit a un bloc i va ser per parlar de la Cuita al sol 2008.

 La veritat em feia molta il.lusió aprendre una cosa nova i aventurar-me amb els blocs.

 Aquest bloc del Racó de la Vall Ferrera és més personal. En tinc un de l’escola on treballo on aquell sí que he practicat durant aquest curs 2008-2009 amb els alumnes,  si el voleu veure us poso l’adreça: http://blocs.xtec.cat/ceipdalins/

Tornat a la Cuita, ja la tornem a tenir aquí, l’edició 2009 que aquest any s’escau en dissabte 6 de juny i diumenge 7 de juny. El dia 20 d’abril ja han obert les inscripcions  i s’han de fer via Internet: http://www.feec.org/Activitats/inscripcions.htm   El pagament de la inscripció s’ha de fer al compte 2081-0576-42-3300001344 indicant nom i cognoms, el Nº de preinscripció i si es dormirà, o no, al Càmping Pica d’Estats. No es pot considerar ningú inscrit fins haver rebut el CEL el pagament i sortir al llistat d’inscrits penjat a la nostra web.  Caldrà presentar el resguard d’ingrés el dissabte 6 de juny al lloc de recepció de participants i també caldrà presentar la llicència en el moment de recollir el dorsal. 

PREU INSCRIPCIÓ:Federats (FEEC C/D, Fedme, Fed. Andorra, Fed. Triatló, Fed. Orientació): 40 €, Fed FEEC A/B: 45 € (inclou l’assegurança temporal).No federats: 50€ (inclou llicència i assegurança temporal).Cuita el Sol Jove: Menors de 18 anys durant l’any: 20 € federats FEEC i assimilats, 30 € pels no federats.  

 

Per més informació: www.cel.cat  

Esperem que vagi molt bé.

LA CUITA AL SOL

Aquest cap de setmana 7 i 8 de juny, es celebra a Àreu la cinquena edició de La Cuita el sol . Per als qui no ho sabeu es tracta d’una cursa per arribar a dalt del Monteixo abans de la posta del sol. Aquest projecte és una proposta excursionista basada en un conte de l’escriptor pallarès Pep Coll, “L’home que corria més que el sol”, integrat en el llibre L’edat de les pedres.

Aquesta festa excursionista- literària s’ha agafat amb molta empenta tant pel que fa als organitzadors, la gent del poble i de la Vall i els participants amb els seus acompanyants.

Com a persona que visc a Àreu em quedo parada de la quantitat de gent que hi ha al poble, durant escasament un dia i mig. El diumenge al migdia Àreu torna a la seva realitat del dia a dia, la gent del poble.

Des de la meva vessant de mestra, veig en La Cuita el sol un gran projecte de treball amb els meus nens del Ceip Alins. Treballar a partir d’allò proper és un treball significatiu i  motivador. Espero que a partir del proper curs aquest projecte arribi a fer-se realitat. Es pot treballar: les llegendes, els elements geogràfics, el centres excursionistes i les excursions, el temps meteoròlogic , els municipis i les entitats municipals descentralitzades, les Associacions i entitats de la Vall, la Vall Ferrera, sobre geologia, les corbes de nivell, la flora i la fauna, els sectors econòmics, la cultura, els punts cardinals, els logotips, els cartells i el seus dissenys, sobre el Sol,  nombre de participants i l’estadística, l’entrevista…. i si algú té alguna altra idea només cal un comentari.