LA CUITA AL SOL

Aquest cap de setmana 7 i 8 de juny, es celebra a Àreu la cinquena edició de La Cuita el sol . Per als qui no ho sabeu es tracta d’una cursa per arribar a dalt del Monteixo abans de la posta del sol. Aquest projecte és una proposta excursionista basada en un conte de l’escriptor pallarès Pep Coll, “L’home que corria més que el sol”, integrat en el llibre L’edat de les pedres.

Aquesta festa excursionista- literària s’ha agafat amb molta empenta tant pel que fa als organitzadors, la gent del poble i de la Vall i els participants amb els seus acompanyants.

Com a persona que visc a Àreu em quedo parada de la quantitat de gent que hi ha al poble, durant escasament un dia i mig. El diumenge al migdia Àreu torna a la seva realitat del dia a dia, la gent del poble.

Des de la meva vessant de mestra, veig en La Cuita el sol un gran projecte de treball amb els meus nens del Ceip Alins. Treballar a partir d’allò proper és un treball significatiu i  motivador. Espero que a partir del proper curs aquest projecte arribi a fer-se realitat. Es pot treballar: les llegendes, els elements geogràfics, el centres excursionistes i les excursions, el temps meteoròlogic , els municipis i les entitats municipals descentralitzades, les Associacions i entitats de la Vall, la Vall Ferrera, sobre geologia, les corbes de nivell, la flora i la fauna, els sectors econòmics, la cultura, els punts cardinals, els logotips, els cartells i el seus dissenys, sobre el Sol,  nombre de participants i l’estadística, l’entrevista…. i si algú té alguna altra idea només cal un comentari.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *