11.- EL MANIFEST: “Tots en som candidats”

En el mes de maig passat ja vaig comentar en els nostres programes de ràdio Falset i de Tarragona que trobava un viu paral·lelisme entre el maig francès del 68 i el maig global del 2011.

El passat dia 15  de juny mentre presentava COOPERIS en el ple del Fòrum d’entitats de persones del Consell Audiovisual de Catalunya, segons el president del Fòrum: avui és el dia que es celebraven fa 34 anys  les primeres eleccions democràtiques, també avui per primera vegada a la història de la instauració de la democràcia hi ha una rebel·lia violenta molt a prop d’aquesta seu contra les nostres institucions polítiques en el parc de la Ciutadilla, on es troba el Parlament de Catalunya.

Tots aquests fets m’han ajudat a agafar consciència dels esdeveniments que estem vivint.

Del canvi climàtic forçat per la crisi medioambiental planetària hem evolucionat cap els canvis econòmics provocats per la mateixa crisi econòmica, anunciada ja fa molt de temps. Canvis recents que han estat a base de decrets sense la plena participació ciutadana i sense criteris de justícia que donguin garantia de sostenibilitat al estatus econòmic social del país així com global del planeta. Totes aquestes mesures han caigut sobre tot en les classes socials més vulnerables i la classe treballadora,  veient com els actors del món bancari sobre tot sortien més premiats que castigats per la seva complicitat i per la seva manca de previsió.

En tota la història dels premis Nobel de la Pau, pràcticament sempre han caigut en persones o entitats que han estat indignades davant situacions injustes, de pobresa, de guerra, d’impotència, odi, violència, militarisme… On aprenem que l’important és davant els conflictes hagi naturalment indignació i a partir d’ella es presentin alternatives pacifiques i constructives i es plantegin col·laboracions i cooperacions rellevants i significatives de resposta i de solució, primer pas per a la pau.

Per tant em solidaritzo amb les persones indignades pacífiques i condemno tota mena de violència i maltractament.

Per això veig que en totes les activitats que faig i que fem podem expressar plenament la nostra indignació i proposar una de les alternatives que tenim ara el projecte COOPERIS, coordinadora de persones, professionals, entitats i recursos per la inclusió social, per la convivència democràtica activa i per la conservació i millora del nostre patrimoni. Projecte endegat per a facilitar i per a mediar davant les iniciatives personals, familiars i col·lectives, així com la participació social en l’educació i les seves relacions i influències amb l’ensenyament.

I per donar a aquest projecte la màxima força moral manifesto que em solidaritzo i donem suport a la llavor de la indignació a favor de la lluita conjunta de millores que precisa la nostra societat i el nostre país.

I acabo,

SENSE  CAP DUBTE DE LA MATEIXA MANERA QUE COMPARTEIXO ELS SENTIMENTS D’AQUESTA INDIGNACIÓ SOCIAL MANIFESTO PER AQUELLS QUE S’IDENTIFIQUIN I EXPRESSIN LA SEVA ADHESIÓ EN AQUESTA CANDIDATURA QUE TOTS EN SOM CANDITATS

                                                                                    J.M. Ferran

Aquest manifest es llegirà el proper dia 23 de juny en el programa “””TOTS SOM CANDIDATS)))…  que s’iniciarà a les 18 hores a ràdio Sant Pere i sant Pau, emissora municipal de Tarragona, que es pot escoltar per FM 101, o per la TV TDT canal 70 en el territori del Tarragonès o bé per internet a http://www.radiospsp.com/.

 

 

Notícies actuals sobre la indignació per a un canvi mental econòmic i polític

http://www.diaridetarragona.com/

 http://www.elpunt.cat/tarragona.html

http://www.guiamanresa.com/guia/mitjans%20de%20comunicacio/mitjans%20comunicacio%20al%20mon.htm

 

Fer un comentari