Conèixer Mercè Rodoreda

“De vegades crec que conèixer una persona és fàcil. En un gest, en una expressió, en una passa, en un cert to de veu, en una ganyota feta quan no cal, especialment en moments que la persona no es creu per ningú observada. Em sembla veure-hi raigs de llum potents i reveladors, la qual cosa, per a qui delera de fer grans descobertes psicològiques, és una felicitat a res no comparable. D’altres vegades crec que no hi ha res tan difícil; i més difícil encara que conèixer-se un mateix; i totes aquelles primeres i fugaces impressions que, d’inconscient a conscient passant per subconscient havien bastit un castell d’endevinalles amb la solució al castell, es desfan tan de pressa com un gelat al sol.”

M.RODOREDA, “Clarisme”, n.26 1934

Si vols conèixer millor l’escriptora mira els vídeos:

1. Vida secreta. Programa “El meu avi” de TV3. Per conèixer aspectes de la seva vida.

2. El Aleph. Per conèixer la seva obra.

VIDA SECRETA

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/avi/001_382390.rm" width="352" height="288"/]

EL ALEPH

[kml_rm movie="http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/aleph/001_65622.rm" width="352" height="288"/]


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *