CHOMÓN PER A LA MAINADA

El cinema mut és un llegat artístic desconegut per als més petits. És per això que el Centre Cívic Can Basté, a Nou Barris, presenta una projecció adreçada al públic menut: Chomón per a la mainada.

Chomón per a la mainada reuneix Fotograma d'un film de Chomón.diverses adaptacions de clàssics de la literatura europea i àrab.

El gat amb botes, Aladí, Alí Babà i els 40 lladres, La Bella Dorment El petit Polzet són els contes que veuran projectats a Can Basté demà, 10 d’abril, a les 18 h.

La proposta és una iniciativa de la Federació Catalana de Cineclubs i de la Filmoteca de Catalunya, per a famílies amb nens i nenes a partir de 4 anys, i l’activitat és gratuïta.

TORNEN ELS CONTES EN LÍNIA

Des de finals de març, Biblioteques de Barcelona ha recuperat els Contes per anar a dormir, la programació de narracions que es va iniciar en temps de confinament.

Els contes en línia tenen com a objectiu despertar la curiositat dels infants envers aquests relats, i que els nens i nenes descobreixin els contes de manera amena i atractiva, despertant-los la curiositat per seguir-los gaudint en l’àmbit familiar.

Aquesta vegada, a més de la narració de contes, també s’inclouen xerrades amb diversos professionals especialitzats.

Podreu seguir aquestes activitats els dilluns (en directe) al canal d’Instagram @bibliotequesbcn_acasa.

Connecteu-vos als Contes per anar a dormir!

EL GUST DE LLEGIR, EL PLAER D’ESCOLTAR

Com cada any, l’escola Miquel Martí i Pol participa al Certamen de lectura en veu alta, organitzat per la fundació Enciclopèdia Catalana i la Generalitat de Catalunya.

La Berta Pérez Muñoz és l’alumna de sisè que ens representarà a la categoria de Grumets verds (cicle superior) amb la lectura de “Pau Casals i el noi que tocava el violí” de Jordi Sierra i Fabra (2020).

Molta sort Berta!

XVII CERTAMEN DE LECTURA EN VEU ALTA

El certamen de Lectura en veu alta continua sent una referència en l’àmbit lector de l’educació a Catalunya.

En aquesta dissetena edició s’han fet canvis, i cada Servei Territorial d’Educació tindrà el seu guanyador o guanyadora per categoria.

Es planteja un Certamen que combina la presencialitat i la virtualitat, i si la situació sanitària ho exigeix, serà tot telemàtic.

Els nois i noies llegiran d’un llibre. Es vol donar valor al llibre i a tota la feina que hi ha darrera d’un llibre: autoria, il·lustració, edició, traducció, correcció, maquetació…

Aquests canvis permetran a més centres arribar al Teatre Nacional de Catalunya, per celebrar la bona salut de la lectura en veu alta i per retre homenatge a professorat, lectors i lectores, i tots els actors de la cadena del llibre, en un acte que vol ser una festa.

SETMANA MUNDIAL DEL TEATRE

Un dels cartells de la Setmana Mundial del Teatre

Encetem una setmana per celebrar el teatre amb diferents activitats que reivindiquen el fet teatral i conviden a tornar a les sales.

La Setmana s’obrirà el divendres 19 de març fins al 29 de març, i tindran lloc col·loquis després de les funcions de diferents espectacles, però també es faran activitats als carrers i places.

Consultar el programa AQUÍ.

DIA MUNDIAL DE LA POESIA

Aquest diumenge, 21 de març, a les 17 h es celebrarà l’acte poeticomusical que serà retransmès en directe a través del canal YouTube des de l’Arts Santa Mònica de Barcelona.

No es descarta la presència de públic real, si les circumstàncies no ho desaconsellen. L’activitat és gratuïta, i amb aforament limitat.

L’activitat és una iniciativa de la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació catalana d’Associacions i Clubs Unesco.

Commemora una diada instituïda per la Unesco l’any 1999 per tal de promoure la paraula, celebrar una de les formes més belles i preuades de l’expressió humana, i oferir suport a la diversitat de llengües del planeta.

Consulteu el programa AQUÍ

 

LA MILLOR MÚSICA CLÀSSICA DE TOT EL MÓN

Arriba una nova ediBarcelona Obertura Spring Festival 2020ció del Barcelona Obertura Spring Festival organizat pel Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i l’Auditori, i amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

El festival començarà el 5 de març i s’acabarà el 28 de març.

A més dels concerts que tindran lloc en aquests espais, també s’organitzaran actuacions gratuïtes a la Sagrada Familia, la Casa Batlló, el Pabelló Mies van der Rohe i el MACBA, entre d’altres.

Trobareu més informació aquí

Dansa Quinzena Metropolitana

Un bailarín y una bailarina interpretan una coreografía en una imagen que sirve para promocionar las actividadesEls amants de la dansa i les arts en moviment tenen una cita amb la nova edició de Dansa Metropolitana.

Aquesta edició arriba del 5 al 21 de març.

La proposta vol donar a conèixer grans artistes i també descobrir nous talents, a partir de activitats repartides per diferents ciutats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa… i Viladecans!).

Al llarg d’aquests dies, hi ha programades 240 activitats (més de la meitat, gratuïtes), i entre elles, trobareu 90 espectacles amb diferents estils: clàssic, contemporani, flamenc, hip hop, jazz, musical, tradicional …

Més informació aquí

 

INICI DELS PRÉSTECS!

Ja hem començat amb el préstec de llibres a la nostra biblioteca!

El préstec de llibres es farà de manera virtual, i s’adreça inicialment als alumnes de cicle superior.

El catàleg de llibres i la seva disponibilitat es pot consultar al bloc de la biblioteca. Es poden reservar com a màxim 2 llibres.

Per poder reservar, cal omplir el qüestionari que, també, es troba a la pàgina principal del bloc.

Els dimarts, la bibliotecària deixarà el/s llibre/s a la classe corresponent.

El/s llibre/s es retornaran a la bústia, situada a la porta d’entrada de la biblioteca.

En cas que es vulgui ampliar el dia de préstec, només cal escriure un correu a   tempsdebiblioteca@escolammp.cat

Consulta el catàleg… i emporta’t lectura per aquests dies!