UNA AVENTURA JURÀSSICA

Aquesta primavera (fins el 30 de maig), el poble espanyol acull una exposició per a totes les edats: L’exposició de dinosaures.

Es troben tots els dinosaures: Tiranosaure Rex, triceratops, espinosaure, estegosaure, velociraptor… i algunes de les  figures  són animades, i arriben als 9 metres de llargada!

També  trobareu  un esquelet de triceratops i nadons de dinosaure.

No us espanteu si veieu que algunes d’elles respiren, es mouen, rugeixen o parpellegen!

L’Exposició de dinosaures és una oportunitat per aprendre com eren i com vivien aquests rèptils (terrestres, aquàtics o voladors) durant el mesozoic, quan dominaven el planeta.

 

EL JARDÍ D’HISTÒRIES MENUDES

Fins a l’octubre, el Jardí Botànic de Barcelona té instal·lada l’exposició Més que abelles, la qual mostra el fascinant món d’aquests insectes i el seu rol fonamental en la reproducció de les plantes i el funcionament dels ecosistemes. I al voltant de la mostra, els dissabtes 8 de maig i 12 de juny, el recinte acull la sessió familiar de contes El jardí d’històries menudes, proposta que combina contes, literatura i ciències naturals.

Diversos personatges i històries permetran als nens i nenes de 4 a 7 anys inspirar-se per crear les seves pròpies flors i els corresponents insectes pol·linitzadors.

Es recomana visitar abans l’exposició per tal de conèixer millor l’estreta relació entre les plantes i els insectes.

Més informació en aquest enllaç.

VISITEU LA BIBLIOTECA MUNICIPAL!

Aquest mes de maig la biblioteca de Viladecans obre la seva agenda, oferint moltes i interessants propostes per a tota la família. Mireu, mireu!

  • L’HORA DEL CONTE: “Un mos de contes” (dijous 13) i “Sols i llunes, terres i estrelles: contes on la lluna (i el sol) ens fan voltar”. (dilluns 17).
  • PLANETARI FAMILIAR (divendres 28 i dissabte 29).

Cal inscripció prèvia.

 

DONES SINGULARS

Teniu fins el 15 de juny per anar a visitar l’exposició “Dones singulars”, organitzada per la Societat Catalana de Tecnologia.

La mostra mira cap enrere en el temps per presentar-nos diverses dones inventores i enginyeres oblidades i que, amb les seves idees, van contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones… i encara ho segueixen fent!

Es tracta d’una exposició artística elaborada per la il·lustradora, dibuixant de còmics, escriptora i guionista Sandra Uve. 

Aquesta exposició és gratuïta i està ubicada al claustre de l’Institu d’Estudis Catalans.

AMPLIEM EL PRÉSTEC A CICLE MITJÀ!

A partir d’aquesta setmana els alumnes de tercer i quart també podran gaudir del préstec bibliotecari.

Només cal que ompliu el formulari que trobareu a la nostra pàgina principal, i el dimarts us farem arribar, a la vostra classe, el llibre que demaneu. Podeu agafar en préstec un llibre.

Teniu quinze dies per gaudir del llibre i, si ho necessiteu, es pot fer una pròrroga.

Cliqueu a la imatge!

D’altra banda, sabeu que la sala d’infantil de la biblioteca de Viladecans ja és oberta a les tardes de 15 a 17 hores? I que la col·lecció és d’accés lliure?

Animeu-vos a visitar la nostra biblioteca municipal!

 

BARCELONA POESIA RECUPERA EL FESTIVAL INTERNACIONAL

El festival Barcelona Poesia celebra, del 7 al 18 de maig, una nova edició que s’estén durant dotze dies, i recupera el Festival Internacional al Palau de la Música.

El festival tindrà com a escenaris diferents espais de la ciutat, i mantindrà dues de les característiques que el defineixen: una vocació d’obrir-se al món i les seves llengües diverses, i un caràcter multidisciplinari amb altres gèneres artístics com la dansa, les arts plàstiques o la música, sempre amb el pensament i la reflexió com a fils conductors.

Un dels actes més destacats d’aquests dotze dies de celebracions és el lliurament, el dilluns 10 de maig, del Premi Jocs Florals de Barcelona al poeta (i expert en la cultura i llengua xineses) Manel Ollé, en un acte que se celebrarà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Tota mena d’estils i propostes, tant d’autors consagrats com de valors emergents de les lletres, formen part de la programació, que inclou converses sobre poesia i amor, però també sobre poesia i economia, per exemple.

Música electrònica i experimentació seran també molt presents en aquesta edició.

A causa de les circumstàncies derivades de l’emergència sanitària de la covid-19, caldrà fer reserva en línia (no més de dues entrades per persona) per tal de poder participar de manera presencial en unes activitats que, tret del Festival Internacional de Poesia (7 €), són gratuïtes.

Podeu descarregar el programa i fer les reserves  AQUÍ.

A més, una part de les activitats del festival es podran seguir mitjançant les emissions i el web de betevé, el mitjà de comunicació públic de Barcelona.

PROPOSTES LITERÀRIES

Per aquest Sant Jordi, el Museu i la Biblioteca de Viladecans han creat una ruta especial pels carrers i places de la ciutat. Amb aquests itineraris podreu descobrir els autors i les autores de llibres que s’amaguen als carrers de Viladecans.

Seguint el següent enllaç https://tinyurl.com/35ty79fa trobareu un mapa interactiu amb les rutes i, a més a més, un Kahoot per a posar a prova els vostres coneixements.

Us animeu a  participar-hi?