AJUDANTS DE BIBLIOTECA

Un dels grans objectius del nostre projecte de biblioteca és promoure l’estimació i el respecte pels llibres i el valor de la lectura, obrint la biblioteca a tota la comunitat escolar.

La setmana passada, i a fi de fer possible la participació de l’alumnat de cicle superior en el funcionament i la gestió de la biblioteca, es va organitzar una formació adreçada a l’alumnat de sisè.

L’activitat, de caire absolutament voluntari, va tenir molt bona acollida, participant-hi prop d’una trentena d’alumnes que van poder descobrir i conèixer com és la biblioteca des de dins.

A partir d’ara, a l’estona de Bibliopati, l’alumnat de sisè, organitzat en petits grups, posarà en pràctica els continguts apresos. Desenvoluparan moltes i variades tasques pròpies d’un bibliotecari/bibliotecària com és el suport i manteniment de l’espai, ajudar que l’entrada i la sortida es faci correctament, preparar activitats de dinamització, classificar i ordenar els recursos bibliogràfics, catalogar, etiquetar, fer préstec i devolució de llibres…  i atendre, a més, les demandes dels seus companys i companyes (orientant-los a triar llibres i a trobar un que els agradi). 

No deixeu de venir a visitar-nos!

TOT A PUNT PER UNA NOVA EDICIÓ DE LA FESTA MAJOR D’HIVERN!

Al voltant del 20 de gener, dia de Sant Sebastià, celebrem la Festa Major d’Hivern a Viladecans.

Festa carregada d’interessants propostes per a tots els gustos i edats: cercaviles, castellers, mappings, actuacions musicals, balls populars, espectacles i molt més.

Tanmateix, el Festival cultural Llamp d’arts lumíniques (2a edició) tindrà lloc els dies 20 y 21 de gener de la mà de professionals catalans amb recorregut internacional que proposen una mirada diferent al paisatge nocturn.

Consulta el programa complet

 

CONTES A DOJO A NARRACANS!

Aquests dies arrenca a Viladecans la Festa Major d’Hivern, que omple la ciutat d’activitats lúdiques i culturals per a tots els públics.

En aquesta Festa Major no pot faltar el 9è Festival Narració oral de Viladecans,  NARRACANS, en el que podeu gaudir de la narració de contes explicats per narradores i narradors professionals.

Així, demà dijous, a Can Xic de les 17’00h a les 19’30h teniu a disposició la sessió destinada per a infants, mentre que a partir de les 20h, hi ha la sessió per a adults.

Que no t’ho expliquin!

“HI HAVIA UNA VEGADA…” CIÈNCIA I CONTES

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona ha organitzat l’exposició “Hi havia una vegada…” al Museu Blau del Fòrum.

Es tracta d’una exposició alegre, divertida i amb sentit de l’humor, que ens parla de ciència i la seva relació amb 10 contes coneguts.

La mostra està protagonitzada per la Ventafocs, la Caputxeta Vermella, el Llop Feroç, l’Alícia o els Quaranta Lladres, que salten dels llibres per explicar la ciència a través dels relats clàssics infantils.

En cada conte es proposen una o més activitats interactives:  intentar construir una casa que resisteixi l’alè del llop, jugar amb una màquina que desemmascara les mentides de Pinotxo, ajudar a Hansel i Gretel a trobar el camí a casa…

El recorregut pels contes es complementa amb tres espais: El bosc encantat, El laboratori de la bruixa i un espai de lectura i jocs que tanca l’exposició.

El preu és molt assequible, i passareu una bona estona, sobretot si aneu amb infants a partir de cinc anys.

Entrada gratuïta per a menors de 16 anys.

L’exposició ‘Hi havia una vegada…’ finalitza el  15 de maig.

Per saber-ne més 

EL MACBA OBRE UN NOU ESPAI DE LECTURA I FAMILIAR

MACBA. Museu d’Art Contemporani de Barcelona ha aprofitat la presentació de ‘Col·lecció MACBA. Intenció poètica’ per condicionar un espai perquè els infants puguin jugar, descansar i aprendre en família al voltant de l’art contemporani i de les obres que formen part de l’exposició.

L’accés és públic i gratuït.

Aquest racó de tranquil·litat està situat a la planta baixa del Centre d’Estudis i Documentació del MACBA.

CLICKS!

Clicks! és una mostra realitzada en col·laboració amb l’Associació Espanyola de Col·leccionistes de Playmobil (Aesclick).

L’exposició es troba ubicada al Palau Martorell i … rep una mostra de més de cinc mil figures!

Durant el recorregut, menuts i grans podran participar a més en el joc “El Click Amagat” en el que hauran de trobar figures Playmobil “fora de lloc” en el temps.

 Pels menors de 5 anys, entrada gratuïta.

ACTIVITATS PASSAPORT EDUNAUTA

La Biblioteca de Viladecans participa amb la Jugateca d’hivern que es farà aquest dissabte, dia 14, de 10.30 a 13.30 hores a l’Institut Josep Mestres.
El Passaport Edunauta és un projecte d’ampliació d’oportunitats educatives i d’acreditació dels aprenentatges fora escola per a infants i famílies, que estimula i connecta tota la potència educativa de Viladecans.
Adreçat a infants de 3r, 4t i 5è.

CONTES DE FRED I MANTA

Ara que molts de vosaltres disposareu d’una mica més de temps per gaudir de la lectura, poseu-vos còmodes i estigueu ben atentes i atents, pareu bé les orelles, obriu bé els ulls, i tingueu el cor preparat per si us agraden aquests contes… els pugueu guardar a dins!

A càrrec de la Dolors Bundó, Contes de cotó i la Raquel de Manuel.

  1. “El floc de neu”. Davies, Benji. Ed. Andana.
  2. “Un osset a la neu”. Tony Mitton. Ed. Corimbo.
  3. Tastet de contes d’hivern. Diferents autors i autores.

L’ALUMNAT DE SISÈ EXPLICA CONTES ALS SEUS COMPANYS I COMPANYES DE PRIMER I SEGON

Una obra de teatre és una oportunitat única per aprendre un munt de coses de manera divertida: ajuda a socialitzar, a aprendre a treballar en equip, reforça l’estima, ajuda a exercitar la memòria, ser més disciplinats, inculca valors com la companyonia i la solitaritat, entre molts altres beneficis .

Aquests dies l’alumnat de 6è ha estat treballant de valent, preparant i organitzant una activitat voluntària: una obra de teatre. Han pensat l’escenografia, la música, els vestits, qui presentarà l’obra… i han assajat amb l’orientació i l’ajuda per part de la nostra bibliotecària.

L’estrena de l’espectacle es va fer, a l’estona de bibliopati, la setmana passada.

Dimecres, 14 de desembre, l’alumnat de 1rA va gaudir del conte “Sant Jordi a la cova del drac”. Us deixem una petita mostra:

Dijous, 15 de desembre, l’alumnat de 2nA va gaudir del conte “La Rínxols dels llaços blaus”.

Divendres, 16 de desembre, l’alumnat de 2nB va gaudir novament de la història “Sant Jordi a la Cova del drac”.

Avui  l’alumnat de 1rB ha gaudit de l’espectacle “La rínxols dels llaços blaus”,

Ha estat genial. Gràcies per fer-ho possible!