ACOMIADEM EL CURS 2019-20

Aquest any ens toca acomiadar el curs d’una manera molt diferent al que estem acostumats degut a la situació excepcional. Ningú s’ho esperava!

Aprofiteu aquest temps compartit per descansar, jugar,  fer nous amics i amigues, per activar-vos físicament… i per buscar moments per submergir-se en un llibre!

Ens retrobarem al setembre per engegar un nou curs.

Bones lectures!

 

Il·lustració Joan Turu

 

SORTIM A LA REVISTA GUIX!

Un grup de mestres de la nostra escola ha col·laborat, aquest mes de juny, amb la revista educativa Guix.

A l’article publicat “Un conte escriureu tan bé com sabreu”, els alumnes de quart, elaboren textos narratius seguint unes metodologies innovadores en les que les noves tecnologies tenen un paper cabdal.

Mitjançant l’ús de nous entorns d’aprenentatge, com les aules intel·ligents, s’afavoreix l’aprenentatge cooperatiu, actiu i competencial de l’alumnat, i es potencia, a més, la seva imaginació i creativitat.

Podeu llegir l’experiència a la revista GUIX núm. 467. També a la revista AULA, en castellà.

En Jaume Centelles, mestre expert en literatura infantil i juvenil i gran coneixedor del món de les biblioteques, ha fet un article al seu bloc (“La invitació a la lectura”), per fer-ne difusió.

Cliqueu a la imatge per veure’l.

 

S’AJORNA EL FESTIVAL AL CARRER

Enguany el Festival Internacional de Teatre i Animació de Viladecans s’ajorna davant l’excepcionalitat de la situació generada per la pandèmia de la COVID-19.

‘Al Carrer’ és un dels aconteixements culturals més importants que es celebren al Baix Llobregat.

Durant tres dies, una desena d’espais, carrers i places de la ciutat, acullen diferents espectacles on tot tipus de públic, adults i infants, gaudeixen de diferents propostes artístiques (música, dansa, teatre, animació, titelles, pirotenia, circ, màgia i clown), i instal·lacions lúdiques.

La cita anual amb les arts de carrer estava prevista pel primer cap de setmana de juliol, els dies 3, 4 i 5 de juliol.

La voluntat del festival és intentar trobar noves dates durant l’any 2020.

 

CASALS D’ESTIU ALS MUSEUS DE LA CIUTAT

Els grans museus i centres culturals de la ciutat han preparat per aquest estiu grans sorpreses per a les nenes i els nens. Ofereixen Casals d’estiu amb moltes propostes lúdiques i educatives.

 • Museu d’Història de Barcelona MUHBA. Organitza “Llegim la ciutat” (del 20 al 31 de juliol). El seu objectiu és apropar la ciutat i fomentar el seu coneixement. Adreçat infants 8 a 12 anys.
 • El Museu d’Història de Catalunya MHC. Proposa el programa “Explorem el temps” (del 29 de juny al 3 de juliol i del 6 al 10 de juliol). Objectiu: investigar el passat des de la prehistòria fins a l’edat contemporània. Adreçat a infants 6 a 12 anys.
 • Arts & Born Un viatge a la Barcelona del 1700 per mitjà del cinema, la dansa, la música i el teatre. (del 30 de juny al 3 de juliol i dels dies 7 a 10 i 14 a 17 de juliol). Adreçat a infants de 7 a 11 anys.
 • Museu d’Arqueologia de Catalunya MAC. Acull un casal per a investigadors de 6 a 12 anys. (del 22 de juny a 24 de juliol)..
 • Centre de Cultura Contemporània de Barcelona CCB. (del 29 de juny al 31 de juliol, per a infants de 6 a 14 anys).
 • Museu del Disseny Proposa activitats al voltant de la literatura, la música, l’art o el disseny (7 a 12 anys). (del 6 al 10 i del 13 al 17 de juliol).
 • Museu Art Contemporani de Barcelona MACBA. “Infinita sonora”. Els infants que podran crear els seus propis temes musicals i imprimir una partitura a terra amb tot el cos. Adreçat a nens i nenes de 4 a 12 any. (del 22 de juny al 31 de juliol)
 • Palau de la Música Catalana Sessions de cant, percussió corporal, dansa urbana, interpretació, literatura i cuina. Adreçat a infants de 6 a 12 anys.  (del 29 de juny al 31 de juliol).

AVUI OBRE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL!

Bones notícies!

Avui, dimarts, torna  a obrir la biblioteca municipal de Viladecans.

 • L’horari inicial serà:
  Dilluns , dimecres i dijous, de 16:00 a 20:00h.
  Dimarts i divendres, de 10:00 a 14:00h.
 • Els serveis inicials seran:
  -Préstec de documents.
  -Devolució de documents (només a la bústia de retorns). Obert les 24h. Recordeu de retornar tots els vostres préstecs abans del 31 de juliol.
  -Informació bibliogràfica.

Així mateix, us informem dels serveis digitals:

 • Ebiblio / Efilm: préstec de llibres, revistes i pel·lícules.
 • Naxos Music Library: accés a música de tots els gèneres amb especial incidència de la música clàssica.
 • In-edit TV: accés a documentals musicals.
 • Descàrrega d’audiollibres en mp3 .
 • Accés a webs i bases de dades: accès a enciclopèdies, recursos i bases de dades d’un ampli ventall de temes.

Per gaudir d’aquests serveis digitals, us heu de validar amb el carnet de la biblioteca. El codi de barres del carnet és el vostre usuari i la contrasenya és la vostra data de naixement.

 

EL POBLE ESPANYOL TORNA AMB ESPERIT RENOVAT

El Poble Espanyol vol tornar amb tota la força després de l’aturada causada per la Covid-19. S’han aprofitat les setmanes de tancament per pensar en noves propostes.

Així, de dia trobareu espectacles familiars de petit format i a l’aire lliure (circ, teatre i música), tallers d’artesania per a tots els públics, joc de pistes, música en directe en diversos punts del recinte, etc.

D’altra banda, les nits dels dissabtes (a partir del 20 de juny i al llarg del mes de juliol i agost) estaran dedicades a l’humor amb els monòlegs del RiuEstiu, Festival d’Humor d’Estiu de Barcelona.

A més, a partir del 18 de juny, les nits de dijous estaran dedicades a la música, amb el festival de bandes de tribut d’emblemàtics grups de la història del rock, Barrica Rock&Grill – Edició limitada.

Attitude For Destruction BCN, una formació de tribut a Guns N’Roses, serà la primera a pujar a l’escenari.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

AIXÍ SERÀ EL GREC 2020

El Grec Festival de Barcelona comença el 30 de juny amb molts artistes de disciplines diverses (circ, dansa, música i teatre). Un festival que es reinventa i que es convertirà en un aparador perquè la vida cultural de la ciutat es pugui anar recuperar progressivament.

Una de les principals característiques d’aquesta edició del Grec és que s’allarga fins a l’estiu del 2021. A més, trobareu tres festivals grecs en 1.

 1. GREC FESTIVAL, a l’estiu. Espectacles al teatre Grec, en els espais de Montjuïc i en algunes sales de la ciutat. Tindrà també dansa al museus i alguns espectacles per la ciutat en format diversos.
 2. DE GREC A GREC. Tindrà lloc durant tot l’any. Al juliol veureu una lectura dramatitzada, una presentació, algunes activitats…
 3. GREC EN OBERT. Espectacles nous en multitud de formats digitals, en formats presencials, a la ràdio, a la televisió, per internet…

La primera funció d’A tocar!, l’espectacle inaugural tindrà com a públic personal sanitari, d’emergències i dels àmbits  que han estat lluitant en primera línia per fer front a la pandèmia. És la manera que té el festival de retre homenatge als qui, amb el seu esforç, ens han donat esperança i ens han insuflat de ganes de lluitar.

L’HORA DEL BIBLIOBÚS

Els bibliobusos de la Diputació de Barcelona t’apropen els contes a casa, i ofereixen virtualment l’hora del conte.

Demà, dijous al matí,  a les 11’00h. esteu convidats a “A l’aventuraaaa!”, amb Clara Gavaldà.

Una Hora del conte en la que viatjareu pel Nil i la Mediterrània esquivant cocodrils, taurons i tempestes o volareu a l’espai cap a les estrelles brillants.

Aquesta activitat es farà a través del canal de Youtube de la Xarxa de Biblioteques Municipals

Gaudiu molt!

DIA MUNDIAL DELS MARS I DELS OCEANS

Avui, 8 de juny, és el dia internacional dels mars i dels oceans, i té com a objectiu promoure la conservació dels hàbitats marins, els quals es troben cada cop més amenaçats a causa de l’impacte humà.

El canvi climàtic, la contaminació per plàstic o la sobrepesca són una mostra de com la nostra activitat està causant la pèrdua massiva de biodiversitat i el desequilibri ecològic de tot el sistema marí.

El Museu Marítim de Barcelona ofereix dues propostes adreçades al públic familiar per descobrir, a través del joc i la lectura, els paisatges marins i la fauna marina que hi viu, així com accions que podem fer per tal de protegir la riquesa marina.

 1. Joc interactiu Explorem els mars i els oceans. Per posar a prova els coneixements sobre els éssers que viuen dins de l’aigua, la seva conservació i el treball a bord d’un vaixell oceanogràfic. Demostreu tot el que sabeu!
 2. Especial Patapum.
  La publicació infantil “Patapum” dedica el número d’estiu  al dia internacional, amb més activitats per poder fer des de casa.

 

Des de la biblioteca us recomanem aquests llibres que us ensenyaran a cuidar el nostre planeta.

 • Pels més petits (+5 anys): “El mar que més m’estimo”, de Laia Berloso i Clarà. Ed. La Galera.
 • Pels més grans (+10 anys): “La meva primera guia sobre el canvi climàtic”, de Jose Luis Gallego. Ed. La Galera.