1r CONCURS LITERARI

BASES DEL CONCURS LITERARI

Concurs adreçat als alumnes de l’escola Miquel Martí i Pol (Viladecans).
Parvulari: participaran en la categoria de rodolins. (ajudats per les famílies)
Cicle Inicial: participaran en la categoria de còmic, poemes o text curts-contes (de 6 a 10 línies).
Cicle Mitjà i Superior: narració (com a màxim 4 fulls).

1.- Els alumnes d’infantil i cicle inicial entregaran al seu tutor o tutora el treball que concursa. El mestre serà l’encarregat de baixar-lo a la bústia. La bústia es troba a l’entrada de la biblioteca. El treball s’introdueix en un sobre, posant el nom del nen/nena, curs i categoria en què participa.

2.- Els alumnes de cicle mitjà i superior ompliran el sobre i el dipositaran a la bústia.

3.- Els contes poden ser escrits amb una extensió de quatre fulls com a molt, per una sola cara (a mà o ordinador). En cas de fer-lo a ordinador, es pot enviar per correu electrònic a la següent adreça: mmp.biblioteca.viladecans@gmail.com

4.- Cada alumne pot presentar un màxim de dos creacions.

5.- La participació és voluntària.

6.- El termini d ’entrega: del 8 de gener fins al 7 de febrer de 2019.

7.- La comissió de biblioteca i un membre de l’equip directiu faran la votació i la tria, primerament dels finalistes de cada categoria i, finalment, dels guanyadors.

8.- La lectura dels rodolins, contes, poemes i narracions finalistes es realitzarà el dimecres 24 d’abril a les 16:45 h, com a activitat programada a la IIa Jornada literària. En acabar la lectura, es donarà a conèixer els noms dels guanyadors.

9.- Les creacions seleccionades seran  difoses mitjançant el blog de la biblioteca, i a més, es presentaran als diferents alumnes de l’escola.

NO US PERDEU LA RECOMANACIÓ DE TERCER!

 

Us presentem les recomanacions de tercer amb la il·lusió de que us animeu a llegir més. Comencem amb un bon llibre:

LA GRAN  AVENTURA

Us recomanem aquest llibre de Jordi Serra i us deixem un petit resum:

Milo Zederiak, un famós escriptor de contes, ha perdut la seva inspiració a causa de la mort de la seva esposa. Totes les seves idees i personatges fantàstics han quedat presoners dins  de la seva ment. El món de la fantasia no el pot permetre, i envia a Peter Pan, Bella i Hèrcules a rescatar-los. Mentrestant Milo dorm, aconsegueixen entrar en la seva ment, en la seva imaginació, a bord d’un somni. Conseguiran rescatar als presoners? De quina manera? I Milo, tornarà a escriure bonics contes?

Us deixem una Fitxa (cliqueu a la paraula fitxa)  per treballar activitats sobre aquest llibre.

I tampoc us podeu perdre:

MORTDEL·LO  I FILEMÓ, BARCELONA 92

Aquest llibre és del genial  Francisco Ibáñez

Aquest llibre es desenvolupa just abans dels Jocs Olímpics de Barcelona (Barcelona 92). Se sospita que els terroristes de la T.E.T.A. (Terroristes Euro Trans Atlàntics) actuaran  als jocs. Mortadelo i Filemón hauran d’evitar qualsevol acció de la T.E.T.A. Si voleu conèixer més sobre els personatges us deixem aquí un enllaç.

GERONIMO STILTON: EL GRAN RETORN AL REGNE DE LA FANTASIA 

Elisabetta Dami és l’autora de la col·lecció de Gernimo Stilton.

La boira envoltava Ratalona i mil violins de plata sonaven en la nit…Algú havia obert una bretxa entre el món de la realitat i el del Regne de la Fantasia. M’esperava una nova empresa!
Vola amb Geronimo Stilton a les ales del Drac Refulgent a la trobada de l’Anell Alat que la reina Floridiana li havia confiat i que una nit va desaparèixer misteriosament…Serà una superaventura!

Us deixem un enllaç aquí , podreu mirar, jugar, llegir i escriure amb el Gerònimo Stilton.

Edurne Moreno i Ana Nicolàs  6è B

Frida Donate i Arnau Caballero 6è C

EI, TENIM A 4t BIBLIOTUBERS !

Els alumnes de 4t de la nostra escola es convertiran al llarg d’aquest curs en uns autèntics bibliotubers. El Joel Santana  i la Martina Blanco han estat els primers en recomanar-nos d’una manera molt original un llibre que ha d’estar a la vostra prestatgeria.

Vols conèixer quin llibre és?  Doncs…veieu aquest vídeo!

 

QUINA CREUS QUE ÉS LA CLASSE MÉS LECTORA?

La comissió de biblioteca vol reconèixer la classe que fa un millor ús de la biblioteca escolar i realitza més préstecs.

Actualment poden fer ús d’aquest servei els alumnes de cicle mitjà i superior. Els encarregats de dur-lo a terme són alumnes del centre que, de manera voluntària, han après el funcionament del programa Epérgam, i gestionen les entrades, sortides i enregistraments dels llibres que es porten els nens i nenes.

Aquest primer trimestre, els alumnes de 3rB han rebut aquest merescut diploma que els acredita com la classe millor lectora. Moltes felicitats!

La coordinadora de la biblioteca, la Sònia Gómez, s’ha encarregat d’entregar el diploma.

Animem a la resta de grups que fan servei de préstec (de 3r a 6è) a continuar visitant la nostra biblioteca.

No us podeu oblidar de la gran quantitat de beneficis que aporta la lectura. Llegir enriqueix el nostre vocabulari, millora la comprensió lectora, disminueix les faltes d’ortografia, millora capacitat d’anàlisi i síntesi.

Llegir també és omplir d’històries la nostra ment, viatjar amb la imaginació i … no deixar mai de sommiar!

Aquí us deixem les fotos del moment entrega del diploma.

 

La comissió de biblioteca

BIBLIORECOMANACIÓ DE PRIMER

 

Aquest mes de novembre els nens i nenes de primer són els protagonistes de la bibliorecomanció.

EL CASTELL DELS HORRORS

Amb aquest llibre passes una mica de por però és molt divertit i misteriós.

Els teus amics es troben presoners al Castell dels Horrors i tu els has de rescatar. Aquest llibre, aventura i joc al mateix temps, és ple de torres fosques i de calabossos tenebrosos, d’éssers malignes.

LES GIRAFES NO PODEN BALLAR

Aquest llibre té una mica d’humor i a la vegada tristesa.

A l’Àfrica un cop a l’any fan el Ball de la Selva. Allà tots els animals salten i fan tombarelles… La Groga voldria participar amb els altres animals al Ball de la Selva, però tothom sap que les girafes no poden ballar… O sí? Una història que et commourà, en una fabulosa edició tridimensional.

 QUAN ELS DRACS SOMIEN

Si voleu aventura i misteri,  llegiu  aquest llibre.

Un petit drac no s’aconsegueix dormir encara que ho intenta amb totes les seves forces. En realitat,  ell prefereix sortir a córrer amb les fades, que sota els núvols i els lluminosos estels es bressolen en les branques i juguen amb elles. Però, deixaran les fades que el petit drac formi part del seu grup i es diverteixi amb elles?

Bones lectures i fins aviat.

Edurne Moreno 6èB

Ana Nicolás 6èB

JAUME CENTELLES A LA BIBLIOTECA

Avui, dimarts 20 de novembre, ens visitarà a la tarda  Jaume Centelles, mestre que ha treballat a l’escola Sant Josep – El Pi de l’Hospitalet durant 39 anys fent diverses tasques, especialment a l’educació infantil i com a responsable de la biblioteca escolar.

Dues mestres de la comissió de biblioteca participen en un seminari de “Dinamització de la biblioteca escolar” al que assisteixen també mestres de les escoles públiques de la nostra zona educativa.

El Jaume Centelles ens orientarà en la tria de lectures pels nens i nenes (des dels més petits fins als més grans!).

Us animeu que feu una ullada al seu bloc: “La invitació a la lectura”

                                                                                                         

 

 

 

 

DESCOBREIX EL MÓN DEL CÒMIC A CORNELLÀ

Molta gent s’inicia en la lectura llegint apassionants aventures dels còmics. Perquè abans que fossin pel·lícula, Spiderman, Superman o Batman van ser personatges de còmic i les seves aventures han agradat i agraden a públics de totes les edats. Ara teniu l’oportunitat d’endinsar-vos en aquest gènere tot visitant la 34a Mostra del Còmic de Cornellà.

La ciutat del Baix Llobregat s’omple d’historietes a través d’activitats, tallers, exposicions, xerrades i lectures a espais diversos. Consulta aquí tota la programació, que dura fins al 2 de desembre.

I tu, t’animes a escriure o llegir còmics? T’esperem a la biblioteca perquè coneguis històries d’aventures i superherois i superheroïnes llegint els còmics que tenim als nostres prestatges.