VI CONCURS ESCOLAR DE CÒMICS

Ja arriba l’activitat pedagògica de més èxit a Barcelona: el Concurs Escolar de Còmic, seguent aquest any la seva sisena edició. Va dirigida a nens i nenes de Cicle Mitjà i Cicle Superior.

La temàtica escollida aquest any és l’aviació al còmic. És un tema molt interessant que segur que us agradarà molt! Podreu guanyar molts premis.

Teniu molt de temps per realitzar el treball, ja que la data límit per entregar els treballs és el dia 1 de març de 2017.

Animeu-vos i feu l’inscripció per poder participar. Segur que ho passeu molt bé. No oblideu que l’ÚLTIM DIA per poder-vos inscriure és el 31 de gener de 2017.

Si vols informar-te bé de les bases del concurs,  clica a “llegir més”. Allí les trobaràs totes!!!

Ànims!!!

BASES DEL CONCURS (llegiu-les bé que us interessen)

1. Categories i temàtiques

1.1.- CATEGORIES:

• Categoria A. Alumnat de cicle mitjà d’educació primària.
• Categoria B. Alumnat de cicle superior d’educació primària.

1.2.- Els alumnes que vulgueu participar haureu d’explicar una història on els protagonistes siguin avions. Heu d’utilitzar els recursos narratius del còmic.

1.3.- El còmic ha d’estar fet a mà, en color o en blanc i negre, s’ha d’enviar escanejat i en un arxiu PDF identificat tal com s’especifica en el punt 2.2 d’aquestes bases.

1.4.- Podeu escriure els textos tant en català, occità, castellà o en les altres llengües curriculars.

1.5.- Els treballs han de ser individuals i sols podreu presentar-ne un.

1.6.- Podreu escriure fins un màxim de 2 pàgines per una sola cara, en format DIN A4.

1.7.- Es valorarà el guió, els recursos narratius propis del còmic, la correcció lingüística, la creativitat i la tècnica del dibuix. A més a més, també es valorarà si presenta una visió crítica dels possibles estereotips de gènere i si inclou valors relacionats amb el respecte a les persones i a la convivència.

1.8.- Les obres que es presentin al concurs han de ser creacions pròpies i no editades en cap lloc.

1.9.- Totes les obres guanyadores i finalistes es reproduiran durant un mes (a comptar des del dia 3 d’abril de 2017) perquè tothom les pugui veure. Un cop passat aquest període, els drets sobre les obres seran dels autors.

1.10.- Els concursants es responsabilitzen totalment del fet que si han copiat el text d’algun lloc, es pugui derivar drets a tercers i reclamacions.

1.11.- La participació en aquest concurs suposa la plena acceptació d’aquestes bases i de les decisions del jurat, que no es podran modificar.

2. Inscripcions i lliurament dels treballs

Hi haurà dues fases: una d’inscripció al concurs i una altra de lliurament dels treballs. Per a cadascuna d’aquestes fases s’haurà d’emplenar un formulari en línia preparat per a la recollida de les dades i treballs.

2.1.- Fase d’inscripció (això es cosa dels profes)
Per participar en el concurs, els docents haureu de formalitzar la inscripció accedint a la web de l’Impuls de la lectura. El període previst és del 2 de desembre de 2016 al 31 de gener de 2017. (SÚPER IMPORTANT). Es farà una inscripció per cada grup classe fent constar el nombre d’alumnes que hi participen. Quan hi participin alumnes de més d’un grup classe per nivell educatiu es faran tantes inscripcions com grups classe.

 2.2.- Fase de lliurament dels treballs
Per lliurar els treballs haureu d’accedir al formulari en línia que trobareu al portal de centres del Departament d’Ensenyament, on també trobareu un tutorial per guiar el procés.  Haureu d’adjuntar els arxius PDF i incloure la relació dels alumnes que hi participen i els títols dels treballs que presenten. Aquestes dades es podran pujar des de qualsevol base de dades del centre, sempre que contingui els mateixos camps que s’han d’emplenar en el formulari. El període de lliurament dels treballs és de l’1 de febrer a l’1 de març de 2017.  Haureu de conservar els treballs originals, ja que en cas de resultar finalistes l’organització els recollirà per poder-los exposar al 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, que tindrà lloc entre el 30 de març i el 2 d’abril de 2017.

          2.2.1.- Identificació dels treballs
En tots els treballs hi ha d’haver una primera pàgina blanca (no compta com a pàgina de treball) on s’hauran de fer constar les dades d’identificació següents:

  • Nom del centre i població
  • Categoria (A-B)
  • Títol del treball
  • Nom i cognoms (cal fer constar els dos cognoms, tret que només en tinguin un)
  • Curs i grup a què pertanyen, d’acord amb la inscripció
  • Nom del professor o la professora que ha dirigit el treball

            2.2.2.- Títols dels fitxers presentats
Els títols dels fitxers dels treballs s’han de formar d’aquesta manera: categoria _ codi de centre _ primer cognom de l’autor del treball. Per exemple:

A_43005911_OCHOA

3. Selecció de finalistes i guanyadors 

El nom dels fitxers no pot contenir accents, apòstrofs ni caràcters no inclosos en l’alfabet internacional, com la “ç”. Hem de fer servir el guió baix ( _ ) per unir les paraules.

3.1.- El jurat estarà format per membres de FICOMIC, del Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics del Departament d’Ensenyament i de l’ Escola Joso (Centre de còmic, il•lustració i arts visuals).

3.2.- En cada categoria, es triaran dos treballs finalistes i un treball guanyador. En cas que el jurat ho consideri oportú, també es podran atorgar una recompensa inferior al premi o es podrà declarar deserta la modalitat.

3.3.- Cada categoria tindrà els següents premis:

  •     1r premi: Una Nintendo 2DS
  •     2n premi: Un lot de productes de dibuix Sakura
  •     3r premi: Un lot de còmics de les editorials col·laboradores

3.4.- Els noms dels guanyadors es publicaran el 24 de març a la pàgina web de FICOMIC i a la pàgina web L’impuls de la lectura del Departament d’Ensenyament. En l’acte de lliurament de premis es farà públic el primer, segon i tercer premi de cada categoria.

3.5.- Els originals exposats es retornaran per correu als centres a partir del 15 d’abril de 2017.

ACTE PÚBLIC 

3.6.- L’acte de lliurament de premis tindrà lloc en el marc del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Els guanyadors i finalistes tindreu 6 invitacions cadascun perquè hi puguiu assistir acompanyats de familiars i representants del centre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *