NOVETATS BIBLIOGRÀFIQUES!!! NO S’HO PERGUEU!

Com bé ja sabeu, a nivell de tot l’equip escolar, estem treballant els poemes de l’escriptora JOANA RASPALL.

A la biblioteca del nostre centre ens ha arribat el següents llibres d’aquesta autora.

Són molt divertits i entretinguts. Ja voreu!!!!

Us esperem!!!

Per cert, aviat vindrà aquesta famosa autora a la nostra escola per explicar-nos coses i per resoldre els dubtes que li feu. Ja us anirem informant de quin dia vindrà!!!

com-el-plomissol concerts-de-poesia

degotall-de-poemes el-meu-nom-es-poesia

pinzellades poesies-amb-suc

 

 

ORIENTACIONS SOBRE LA LECTURA A CASA

La lectura és un instrument fonamental en el procés de coneixement i de maduració personal dels vostres fills. Les bones lectures poden deixar empremta, desperten aficions i interessos nous, eduquen la sensibilitat, faciliten el desenvolupament de la fantasia i de la creativitat, ens proporcionen nous coneixements i ens ajuden a entendre altres formes de viure i de pensar. Aconseguir que els vostres fills obtinguin l’hàbit de lectura depèn, en gran mesura, de la vostra tasca.
És important fomentar la lectura en els nens des dels primers mesos de vida i acompanyar-los en tot el procés.

Tot seguit us presentem una sèrie de recomanacions que us poden ajudar a aconseguir que els vostres fills trobin el gust per la lectura:

Intenteu que us vegin llegir a casa. Aquest és el primer pas que heu de fer com a pares: el contagi més eficaç és l’exemple.
Llegiu en veu alta als vostres fills quan són petits. D’aquesta manera l’infant associarà els llibres amb una experiència de benestar i despertareu en ells l’emoció i l’interès cap als llibres.
Practiqueu la lectura de deu a vint minuts cada dia amb ells. És més beneficiós llegir un temps curt cada dia que no pas llegir una hora seguida un cop a la setmana. A més d’ajudar-los a desenvolupar l’hàbit lector, els vostres fills us agrairan aquesta estona de dedicació i acompanyament diari.
Valoreu el vostre fill quan estigui llegint, d’aquesta manera el motiveu perquè ho segueixi fent i consolideu el seu hàbit lector.
Cal que tingueu a casa llibres que els interessin perquè són l’instrument més poderós per convidar a la lectura. Els vostres fills han de descobrir que es llegeix per aprendre, però també per passar-ho bé, per plaer i per distracció.
És important que disposeu d’un lloc agradable per llegir amb llum adequada, amb tranquil·litat i sense sorolls que poden distreure la lectura.
Ajudeu-los a planificar un temps per a la lectura i penseu que fora de casa també hi ha llocs i moments per llegir: a la biblioteca, a l’autobús, a la consulta mèdica…
Doneu-los a conèixer altres formats, com els llibres digitals, els blogs, les pàgines web… com una manera diferent d’acostar-se a la lectura.
Interesseu-vos per les seves lectures de classe i compartiu-les amb tanta naturalitat com pugueu, sense convertir-les únicament en un deure escolar.
Feu amb ells activitats al voltant dels llibres, com ara dibuixar sobre els personatges dels llibres que llegeix, anar al teatre o al cinema a veure obres relacionades amb llibres.
Mireu amb els vostres fills pel·lícules basades en llibres. Quan alguna pel·lícula els agradi molt, aprofiteu per explicar-los que està basada en un llibre que inclou moltes més coses que no apareixen en la pel·lícula per falta de temps. Podrà ser una motivació per a la lectura.

Si cliqueu a la imatge, anireu a la web del Departament d’Ensenyament, on hi ha les orientacions que ell dóna de la Família i Escola. Són molt importants. A més de tractar la lectura, tracta altres temes com són: La Comunicació, el Lleure i el Joc.

important

VI CONCURS ESCOLAR DE CÒMICS

Ja arriba l’activitat pedagògica de més èxit a Barcelona: el Concurs Escolar de Còmic, seguent aquest any la seva sisena edició. Va dirigida a nens i nenes de Cicle Mitjà i Cicle Superior.

La temàtica escollida aquest any és l’aviació al còmic. És un tema molt interessant que segur que us agradarà molt! Podreu guanyar molts premis.

Teniu molt de temps per realitzar el treball, ja que la data límit per entregar els treballs és el dia 1 de març de 2017.

Animeu-vos i feu l’inscripció per poder participar. Segur que ho passeu molt bé. No oblideu que l’ÚLTIM DIA per poder-vos inscriure és el 31 de gener de 2017.

Si vols informar-te bé de les bases del concurs,  clica a “llegir més”. Allí les trobaràs totes!!!

Ànims!!!

Continue reading