EDUCACIÓ PRIMÀRIA

ANIMACIÓ A LA LECTURA

Els alumnes de segon hem gaudit d’una sessió d’animació a la lectura que ens va fer la Carme Fenoll , a la biblioteca de l’escola.

Com que la Carme és la directora de la biblioteca municipal, coneix molts llibres i ens va explicar uns quants. Ho va fer d’una manera original i divertida. Tots ens ho vam passar molt bé. Fins i tot ens va portar un llibre que era màgic.

GRÀCIES CARME!

dscf0531

dscf0534

LECTURA COL·LECTIVA

Durant el segon trimestre tots els alumnes de l’escola llegim un llibre col·lectivament a les hores que anem a la biblioteca.

Aquest curs els llibres que llegim són:

PRIMER CURSpirata-i-princesa2


SEGON CURS

formiga-piga

TERCER CURS

missatge-secret1

 

QUART CURS

contes-destar-per-casa

CINQUÈ CURS

zoo-estiu

SISÈ CURS

tot-un-nas

Si els heu llegit, podeu fer-nos arribar les vostres opinions.

CELEBREM L’ANY JOAN MARAGALL (2010-2011)

PER AFEGIR-NOS A LA CELEBRACIÓ DE L’ANY MARAGALL, ELS ALUMNES DE 5è CURS HEM FET DIVERSES ACTIVITATS SOBRE AQUEST POETA CATALÀ.

Vam buscar informació sobre la seva vida, varem llegir a classe alguns dels seus poemes i hem fet un mural on cada un de nosaltres ha copiat un fragment d’un dels poemes llegits i ha fet el dibuix que li suggeria.

També hem trobat a internet un auca que explica la vida de Joan Maragall: http://www.auques.cat/

dscf0432

Si voleu conèixer més coses de la vida de Joan Maragall llegiu el següent resum:


L’Any Maragall commemora els cent cinquanta anys de la naixença i els cent anys de la mort del poeta Joan Maragall.
Joan Maragall (Barcelona, 1860-1911).


La seva família es dedicava a la indústria. Va estudiar batxillerat i, un cop acabat, va entrar a treballar en el despatx del seu pare. A Maragall no li agradava la feina i, i es va llicenciar en Dret el 1884 a la Universitat de Barcelona, però no va arribar a exercir.
Va aprendre anglès i alemany, a part de francès i italià; i va fer estudis de piano.


El 1890 va entrar com a secretari de redacció al “Diario de Barcelona”, on publicaria més de dos-cents articles en castellà sobre literatura, política i temes socials.
El 1891 es va casar amb Clara Noble amb qui va tenir tretze fills.
Va col·laborar en “L’Avenç” on va publicar alguns poemes.


Les primeres poesies de Maragall són del 1878; tres anys més tard va guanyà la Flor Natural als Jocs Florals de Badalona, i el 1894 va guanyar l’Englantina als Jocs Florals de Barcelona amb el conegut poema La sardana.
El 1903 fou elegit president de l’Ateneu Barcelonès. L’any 1904 fou proclamat Mestre en Gai Saber. El 1911 fou nomenat membre de l’IEC.


Caigué malalt i el 20 de desembre del 1911 morí a Barcelona.
És el principal representant del Modernisme.
Algunes de les obres principals són:Elogi de la paraula (1903), Elogi de la poesia (1907).

En el camp periodístic té articles tan importants com “Ah!… Barcelona”, “L’església cremada” o “La ciutat del perdó”. La seva obra poètica més important estaria constituïda pels llibres: Poesies (1895), Visions i Cants (1900), Enllà (1906), El comte Arnau (1911, última versió), Seqüències (1911) i Nausica (1913).
També va traduir al català altres obres d’escriptors europeus.


VISITA A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL DE PALAFRUGELL

Durant aquest trimestre els alumnes de primer, tercer i cinquè curs hem visitat la bilbioteca pública del nostre poble, Palafrugell. Com sempre les bibliotecàries ens van rebre molt amablement i a més d’ensenyar-nos la biblioteca ens van preparar un joc molt divertit.

Per començar ens vam convertir en pirates, i, amb un mocador al cap vam haver d’anar esbrinant unes pistes i trobar un tresor amagat a la biblioteca. El tresor va ser un lot de llibres que ens van regalar per la nostra escola.

Agraïm aquest regal. Ara tenim més llibres per a llegir i compartir!

¡Tus propias imágenes en una Slideshow para MySpace, Facebook, orkut o tu página web!mostrar todos los imagenes de esta slideshow

29 thoughts on “EDUCACIÓ PRIMÀRIA

 1. Erza

  M’agrada anar molt i molt a la biblioteca del cole perque és més divertida que no la municipal!!
  Buenooo espero que us agradi el comentarii jajajjajja!
  ADEU!

 2. balena

  la biblioteca és un lloc on podem llegir llibres , fer treballs ,i també utilitzar els ordinadors

 3. elisabeth

  m’agrada la biblioteca mes que res pels llibres,va ser una experiencia molt bonica quan vam anar a jugar a la biblioteca municipal, es molt “chulo” mai ho oblidare, tambe m’agrada molt anar a la biblioteca municipal perque amb els meus amics,mengem xocolata calenta..adeuu…!!!

 4. hanae

  A la bibloteca m’agrada perque m’encanta llegir els llibres i tambe m’agrada la profesora Imma i tambe m’agrada quan la profesora me dona les fitxes.

 5. alexandru

  la biblioteca mola perque pots agafar llibres i triar-los i mirar lo que tenen adins i llegirlo i mirar els dibuixos i m’agrada que vinguin llibres nous

 6. yamina

  LA biblioteca m’agrada parque hi ha molts llibres i tambe quan ens demana fer una fitxa vaig al a biblioteca de l’escola i ho faig.

 7. iman

  m’agrada anar a la bilbioteca per poder llegir.
  A la biblioteca tambe hi ha ordinadors per poder buscar informacio.

 8. ibtissam

  LA BIBLIOTECA M’AGRADA MOLT perque te mOLtS llibres que m’agraden
  i puc llegir els llibres a poc a poc.

 9. hanan

  la biblioteca es un lloc on llegim llibres i si tenim un treball el podem fer alla i ens poden ajudar i tambe podem fer servir l’ ordinador.

 10. youssef

  A mi m’agrada fer biblioteca els divendres amb la profesora Imma. Em diverteixo per que fem coses interresants, un dia vam tenir que buscar informació sobre Joan Maragall i em va agradar molt. Tambè ens va llegir uns quants poemes. Tambè m’ agrada fer prestec, per que els llibres són interresants com els de Reporter Doc.

 11. ALAN

  LA BIBLIOTECA DE L’ ESCOLA ES MOL PETITA PERO TE MOLTS DE LLIBRES I M’AGRADA PERQUE TE COMICS, CONTES DE ACCIO I TE LLIBRES DEL SUPER3
  TE MOLTA INFORMACIO POTS ANAR ELS DILLUNS, ELS DIMARS I ELS DIMECRES DE 5 A 6 A BUSCAR INFORMACIO, FER PRESTECS I LLEGIR I TE UNES REVISTES ANOMENADES TIRO-LIRO QUE ES MOLT DIVERTIDA”

 12. emma

  m’ha agradat perque m’agrada llegir contes i revistes i el que m’agrada mes son els comics.

 13. erica

  M’ha agradat molt anar de visita a la biblioteca perque tenen molts de llibres chulis i molts de divertits i m’agraden molt els de Geronimo Stilton

 14. marti

  m’agrada anar a la biblioteca municipal perque hi han molts llibres del mortadelo i filemon

 15. Sílvia

  Hola a tothom m’ha agrada molt llegir. M’agrada molt el Mag Pitu
  Bueno vam anar a la biblioteca municipal i ens ho vam passar bomba ens vam posar un mocador negre o vermell. Bueno adeu a tothom m’en vaig

  firmat: Sílvia

 16. Mireia

  M’agrada molt quan vam anar a la Biblioteca ,va ser molt divretit, tots vestits de pirates. Hi ha llibres que m’encanten a la Biblioteca pero hi ha algun que no m’ha agradat molt.

 17. marti

  hola, m’ha agradat molt la mascota del mag pitu, els llibres de la biblioteca municipal del mortadelo i filemon m’agraden molt ,el meu preferit es el de”els invents del professor bacteri”.

 18. Erza qukovci

  Hola, a thotom quan vam anar a la biblioteca municipal ens van regalar uns llibres molava molt ens van rebre com a pirates!!!
  Jo tinc el carnet de la biblioteca municipal i m’ agrada molt llegir!XD
  Ah! tambe m’agrada la bibloteca del cole, el Mag Pitu es molt divertit per aixo sempre o de vegades vaig a les biblioteques!!!

 19. Andra

  M’agrada anar-hi perque hi ha molts llibres de Geronimo Stilton pero algunes vegades crec que hi ha molts llibres de cicle superior que no son gaire divertits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà