Guia de lectures Desembre 2019

Imatge

Benvolgudes  famílies,

Com cada any,  quan arriben aquestes festes us fem arribar  un tríptic amb diferents  lectures recomanades per a cada cicle escolar. Enguany les lectures que us proposem són molt variades i, la majoria, novetats: còmics, narracions d’aventures, àlbums il·lustrats, llibres de coneixements i de poesia. Tots, però, amb un denominador comú, la qualitat. Esperem que trobeu alguna idea per a regalar al vostres fills i filles.

Bones festes!

Al Nadal també regalem llibres

Enllaç

Com cada any per aquestes dates, us fem arribar una guia de lectura on trobareu llibres adreçats als nens i nenes de la nostra escola.

Trobareu  àlbums il·lustrats , llibres joc, contes infantils,  llibres de coneixements i narracions per a tots els gustos.

Ara és un bon moment per regalar un llibre i sobretot per llegir-lo en companyia.

 

L’AGÈNCIA DE PERIODISTES DE “L’ÚLTIM GAT BIRMÀ” COMPTA AMB NENS I NENES DEL PUIG D’AGULLES

Com us vam avançar fa uns mesos, alguns nens i nens de 6è de la nostra escola estan molt endinsats en la novel.la de la Rosa Moya L’últim gat birmà. Tant és així que ara formen part de l’Agència de periodistes de lúltim gat birmà.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F1aYuGE5si4[/youtube][youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cj0dRFNHIQM[/youtube]

Nadal 2016. Lectures recomanades

Un cop més hem enviat a les famílies de l’escola una guia de lectures recomanades. Amb aquesta guia pretenem orientar-vos a l’hora de triar un llibre per a aquest Nadal. Es tracta de llibres pensats per llegir-los sols i acompanyats, però sobretot per establir converses al seu voltant i compartir tot allò que transmeten les seves històries.

0001

0002

Nens i nenes de Cicle Superior participen a la presentació de “L’últim gat birmà”

La Rosa Moya ha escrit, ‘L’ultim gat birmà’ (Casals), una novel·la plena d’aventures misteris. El protagonista és el jove Charlie Parker que un bon dia escolta els miols d’un gat i a partir d’aquest moment comença un viatge que el portarà del barri londinenc de Westminster a un monestir budista a Birmània.

Durant el curs passat alguns nens i nenes de Cicle Superior de la nostra escola van llegir el llibre i van participar a la presentació que es va organitzar al teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca. Es va convertir en periodistes durant una tarda molt intensa i van realitzar moltes preguntes a l’autora.
La feina encara no ha acabat i continuen treballant amb la Rosa. Properament ja us explicarem més novetats.

 

 

La Rosa Moya visita la nostra escola

Durant molts dies hem estat treballant el llibre que ens va regalar la Rosa Moya.

Els nens i nenes de primer han estudiat fons els personatges del conte i se’ls han repartit en grupets per fer-se una petita disfressa.

Els nens i nenes de segon també han estudiat a fons els personatges i els escenaris del conte i han inventat una història col.laborativa a partir del que han averiguat.

Per fi, el 22 d’abril, per celebrar la diada de Sant Jordi, hem tingut la sort de que l’autora del llibre vingui a la nostra escola i hem pogut mostrar-li tot allò que hem après.

Mireu quántes fotos vam fer!

 

 

Guia de lectura per Sant Jordi

Ja tenim una nova guia de lectura elaborada per la Comunitat de Pràctica de Biblioteques Escolars del Servei Educatiu Baix Llobregat-6! Mireu-la bé doncs hi trobareu novetats molt interessants per a tots els cicles i així tindreu idees per a regalar aquest Sant Jordi.

Cliqueu a sobre de la imatge i veureu la guia sencera.

guia

El libro secreto del Ratoncito Pérez

La Rosa Moya, una mare de la nostra escola, és l’autora d’aquest magnífic llibre i ens ha fet arribar un exemplar per a la biblioteca del centre. Es tracta del diari del Ratoncito Pérez on ens explica tots els seus secrets: on viu, qui és la seva família, quins són els seus amics…
Estem molt contents!!!

Gràcies Rosa!!be45063

Editorial: Beascoa
ISBN: 978-84-488-4506-3
Any publicació: 2016

“8 de març batega el Puig”


El passat 8 de març, amb motiu del Dia Iternacional de la Dona Treballadora, la nostra escola va fer una serie d’activitats lligades amb la biblioteca i el projecte de coeducació “Patiart”.
Vam treballar el conte il.lustrat de la Raquel Díaz, publicat per l’editorial Thule: Hi ha res mes avorrit que ésser una princesa rosa?
La protagonista d’aquest conte, la Carlota, és una princesa que està farta de ser una princesa rosa. A ella li agradaria fer altres coses: cercar aventures, rescatar prínceps de les urpes dels dracs, volar amb globus…
Un conte per treballar l’igualtat d’oportunitats i els estereotips.