La primera del curs 2010-2011!

ss_bookcover_warandpeaceLa tertúlia literària de l’Alberich ja està en marxa! Dilluns 18 d’octubre ens vam reunir per primer cop aquest curs. I va ser per parlar de la nostra lectura d’estiu, Guerra i pau. La tertúlia es va dur a terme en un ambient divertit i distès malgrat la densitat de la novel·la de Lleó Tolstoi. Hi va haver opinions de tots els gustos: uns s’hi havien enganxat bé, a altres, els va resultar més pesat; uns van veure un to irònic en les paraules de Tolstoi sobre les guerres napoleòniques a Rússia; altres hi van veure una reflexió profunda sobre la condició humana; la majoria es van haver de fer un esquema i prendre apunts per no perdre’s al llarg dels més de cinc-cents personatges i de les mil pàgines de relat; altres, en canvi, pocs, no van haver d’apuntar-se res… Com veieu, tants caps tants barrets, cosa que vol dir que la novel·la s’ho val! El que sí que us podem dir és que és un clàssic universal que hem conegut gràcies a l’empenta donada des d’aquesta nostra tertúlia de lletres.

00000108431Us animeu a participar-hi? La propera lectura és la que havíem proposat ja com a segona lectura de l’estiu i que no vam tenir temps ni de llegir ni de comentar dilluns: Quatre dies de gener, de Jordi Sierra i Fabra, editorial Plaza i Janés. Ens trobarem per parlar-ne dilluns 13 de desembre a les 4 de la tarda a la biblioteca de la nostra escola. Us hi esperem!

Carme Masip

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *