VISITEM EL MONESTIR DE POBLET

El dia 14 de Març els alumnes de 6è vam visitar el monestir de Poblet. Vam sortir a les 9:00 del matí fins les 4:30.

Al arribar a Poblet vam entrar al jardí del monestir i vam esmorzar, cap a les 10:30 va vindre la guia i vam començar la visita. A l’entrar hi havia un monjo de recepcionista i ens va saludar. Després vam entrar al claustre i era molt gran i bonic. Hi havia una font que abans els monjos  feien les seves necessitats. Seguidament  vam entrar al menjador on menjaven els monjos, quan menjaven no podien parlar perquè hi havia un monjo que lleigia llibres catòlics.

Més tard ens van portar a les cuines antigues, eren molt rares i no s’assemblen gens a les d’ara actualment. Els monjos cuinaven a terra i al sostre hi havia un forat perquè sortís el fum. Després vam anar a la biblioteca però no vam entrar perquè si no els monjos no podrien llegir i la gent que visitava el monestir turisticament molestava.

Ens va dir que el monestir va estar abandonat durant 100 anys i la gent entrava a robar llibres, només quedaven uns 100 llibres antics però ara n’hi han uns 100.000. Els monjos dormient en una sala enorme, feia fred al terra antigament. Ara dormen en un hotel al jardí, l’hotel és més modern. A les 12:30h vam tornar al autobús, vam anar a Montblanc a donar un tomb per la muralla. Més tard vam tornar.

Ens ho vam passar molt bé !!!

img-20170314-wa0017