Vine al PORT i aprendràs la MAR!!!

Tots els alumnes de 6è hem anat al port de Tarragona. Hem arribat al museu i ens han atès dues persones, la Maria i l’Antoni. Vam fer unes activitats molt xules: el laboratori, on vam mirar amb microscopi el zooplàncton i el fitoplàncton; col·locar a la maqueta del port, vaixells, mercaderies, el port pesquer, esportiu, industrial, pantalans i remolcadors; el qui és qui, per conèixer les característiques dels peixos; la barca de calafatadors i allí hem vist les eines: estopa, aixa, calafat…

Ens han ensenyat els diferents tipus de peixos, crustacis, mol·luscs. També la pesca d’arrossegament (pescar rap,llenguado,rajada…) i d’encerclament utilitzant botes de llum per atreure a les sardines a la nit. Per acabar hem merescut una volta en barca. Mentre naveguem hem mesurat el calat:12,5; la temperatura de l’aigua: 17C. Ens han ensenyat babord, estribord, popa i proa. L’Antoni i la Maria ens han fet preguntes,com un concurs. Ha estat molt divertit i molt interessant!!!

Després hem passejat mirant els iots de Qatar. Hem caminat mooolt per tot el port i finalment hem anat al parc a jugar esperant les barques dels pescadors portant el peix a la llotja.

Quan algunes barques han anat arribant, moltes gavines estaven al voltant i des de lluny hem gravat una red plena de sardines.

Ens ho hem passat molt be i hem aprés la mar!!