La setmana passada, el divendres 14 d’octubre, ens va venir a visita el Lancy, és el representant de la Fundació Vicenç Ferrer. Ens va explicar la vida a l’Índia i també que ens podríem comunicar a través de cartes amb els nens de les escoles de la Fundació. El projecte School to School ens permet ajudar amb el material escolar als nens i nenes i a nosaltres ens serveix per aprendre com és el seu dia a dia.
Moltes de les coses que ens va explicar ens van sorprendre, sobretot la separació de la societat en castes. Hi ha quatre castes diferents a més dels intocables. Són els de nivell més baix i els més pobres, tampoc poden canviar de castes. La Fundació s’encarrega de construïr escoles, cases, hospitals i escoles per a nens discapacitats i ajuda en tot el que pot a les persones de casta intocable.
També ens va explicar la diferència entre la zona urbana i la rural, per exemple que no tenen electricitat, aigua corrent… viuen de l’agricultura, la ramaderia i els petits negocis. En quant a la feina les dones cobren la meitat que els homes, per la mateixes hores de treball. Les famílies no volen tenir filles, perquè tenen menys importància i els hi costa molts diners en el moment dels casaments. Els pares d’ella paguen tota la celebració. També els hi trien les parelles i no es poden casar per amor. Els casaments es converteixen en unes festes per tot el poble i tots estan convidats. La vestimenta de les dones quan no estan casades van amb una brusa i una faldilla, quan són a la pubertat porten un mocador de dos metres que els hi tapa el pit i quan estan casades el mocador fa cinc metres i els hi cobreix tot el cos.
La Fundació Vicenç Ferrer ha ajudat molt a les dones intocables: ha posat les cases al seu nom, els hi ha regalat bicicletes perquè puguin anar a l’escola sense perill…
A l’Índia hi ha moltes religions, les més importants són el cristianisme, hinduisme i l’islam. El déu més important és l’home elefant que té molts braços. Cada dia al matí fan un dibuix amb guix a la porta de casa per rebre els déus de manera educada.