MÚSICA FOLC

Segons la Viquipèdia el Folc és un estil de música que parteix de la música popular i tradicional de cada poble per arranjar-la. Aquests arranjaments poden partir originàriament de temes musicals populars o només prendre’n l’estil i formar temes propis dels autors. La força de la música folk és l’arrelament tradicional que el lliga amb la societat popular, que es tracta d’una música que parteix de les melodies del poble.

Música folc a Catalunya:

A Catalunya hi va haver durant la segona meitat del Segle XX un fort moviment de recuperació de la música tradicional catalana, liderat pel Grup de folk . Actualment podem trobar diversos grups molt interessants com per exemple els Traginant Dringant.

Grup Folk

Vídeos:


Una dona llarga i prima
I també Lídia Pujol:

L'Amèlia

Aplicació:

En aquesta sessió virtual sols cal que triïs l’instrument i la partitura que vols sentir:
[kml_flashembed movie="http://www.bbc.co.uk/radio2/r2music/folk/sessions/swf/folkmenu.swf" width="450" height="350"/]

Per sentir la música has d’anar a la FONT

Pàgines relacionades:

Grup enderrok:Folc,

Si creus que pots aportar informació sobre la Música Folc o enllaços interessants jaho saps, envia un comentari. Moltes gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *