Instruments de corda elèctrics

Visita aquesta pàgina i t’ho passaràs d’allò més bé:

Els instruments de corda elèctrics es caracteritzen perquè no necessiten una caixa de ressonància, ja que tenen un amplificador de so.

Els instruments elèctrics són els més moderns de tots. Ben segur que els escoltes molt sovint per la ràdio, la televisió i en els discos dels teus grups preferits.

LA GUITARRA ELÈCTRICA:

La guitarra elèctrica es va inventar per a superar el limitat volum de les guitarres acústiques. A diferència d’aquestes, la guitarra elèctrica té el cos de fusta massissa. Els botons magnètics o “pastilles” encastats al cos de la guitarra capten la vibració de les cordes i la converteixen en un senyal elèctric que envien a l’amplificador.

Aquest instrument s’empra molt en música moderna, especialment en el rock, on abunden bandes amb dues o tres guitarres elèctriques.

La guitarra elèctrica es toca com la guitarra clàssica però té tota una sèrie d’elements, a part del disseny, especialment pensats per produir efectes.

CAP ALTRE INSTRUMENT HA CAUSAT TANT IMPACTE EN EL DESENVOLUPAMENT DE LA MÚSICA DEL SEGLE XX. LA GUITARRA ELÈCTRICA HA ESTAT L’INSTRUMENT MÉS POPULAR.

L’origen el trobem als EEUU a la dècada del 1930, quan George Beauchamp, un dels fundadors de la fàbrica de guitarres National, va conèixer a Adolph Rickenbacker i junts van fundar la Electro String Instrument, que fabricava guitarres sota el nom de Rickenbacker.

El Model FRYING PAN de la marca Rickenbacker està considerada com la primera guitarra elèctrica, originalment construïda com a guitarra hawaiana i popularment coneguda com La Paella. La primera va ser construïda l’any 1931.

Marques de guitarres elèctriques n’hi ha moltes i de molts països, però les dues fàbriques que més produeixen i per tant les mes conegudes són americanes: La Gibson i la Fender. Els models més coneguts són: de la Gibson Les Paul i de la Fender la Stratocaster.

Escolta com sona:

[kml_flashembed movie="http://204.19.128.12/tictac/mini/guitare_electrique.swf" width="300" height="220"/]

Font: Els instruments musicals.

Escolta com sonen la guitarra elèctrica i la guitarra acústica en la Cursa de bicicletes (F.Mercury):

EL BAIX ELÈCTRIC:

El baix elèctric té quatre cordes més gruixudes que les de la guitarra i té el mànec més llarg. El seu so depèn de la qualitat del cos de fusta i sobretot de les pastilles adaptades per captar millor els sons greus.

Observa el baix elèctric i escolta com sona:

[kml_flashembed movie="http://204.19.128.12/tictac/mini/basse_electrique.swf" width="300" height="220"/]

Font: Els instruments musicals.

I ara escolta el baix elèctric i la guitarra elèctrica en Rio Funk de Lee Ritenur:


Vols tocar tu la guitarra elèctrica?:
[kml_flashembed movie="http://voxcast.oyunlar1.com/voxcast/muzik/mode10010111000/1208.swf" width="450" height="400"/]

Font del joc: Oyunlar