GASTRONOMIA

picEl ceviche és un dels plats tradicionals de la gastronomia de l‘Equador, concretament, de la zona costera. De ceviches n’hi ha de diversos tipus: de gamba, de cranc, de peix, de llagosta… Jo us explicaré el de gambes.

Ingredients:
Gambes.
Ceba.
Tomàquet madur.
Pebrot verd.
Cogombre (opcional).
Aigua.
Sal.
Pebre.
Preparació:
Primer de tot es fan bullir les gambes crues en aigua i sal, uns 15 minuts.
Després es retiren del foc i es pelen.
L’aigua on hem bullit les gambes no la llencem, sinó que la passem per un colador, per eliminar els trossets de pell de les gambes que hi hagin pogut caure, i la guardem per després fer-la servir.
Després, agafem una ceba, tomàquets madurs i pebrot verd i els tallem en petits trossos, com si féssim una amanida.
Si es vol també es pot posar cogombre, tot i que això li dóna un gust més fort.
Un cop fet tot això, aboquem en un recipient tots els ingredients i afegim part de l’aigua de les gambes (no tota).
Ho barregem bé i ho condimentem amb pebre i ja tenim el ceviche!
El ceviche se serveix en plat fondo o en bols, ja que és com una mena de sopa, però no és menja calenta sinó a temperatura ambient. També es pot menjar condimentada amb ketchup o tomàquet fregit i/o mostassa. país.

LA CUINA PERUANA

La cuina peruana en el món actual

La cuina clàssica peruana sol ser atractiva pel seu colorit i de vegades pel seu matís picante per l’ají , sent aquest un ingredient bàsic. No obstant això, alguns ajíes no són picantes i serveixen per a donar-li color a la presentació dels plats típics o per a donar-los major gust. L’arròs és un aliment que acompanya molts plats de la gastronomia d’aquest país.

Així com cada regió conserva la seva riquesa culinària, en l’alta gastronomia destaca la barreja de colors i de productes alimentosos.

Gastronomia dels Estats Units
Ensaïmada
Ingredients:
– llevat de cervesa 25 g
– llet tèbia 200 cc.
– farina de trigo 400 g
– sucre mòlt 75 g
– mantega 75 g
– ratlladura de una llimona
– 1/4 de cullerada per que doni extracte de malta
– 2 ous
Elaboració
Treballar primer el llevat amb 50cc de llet tèbia. Deixar llevar. Després afegir
50 cc més de llet i una cullerada sopera de farina. Deixar llevar novament.
Posar la farina restant en forma de corona, afegir-hi el sucre, la mantega a temperatura ambient, la ralladura de pell de llimona els ous, el extracte de malta, la llet i el bol llevat. Treballar la massa unint tots els ingredients, deixar llevar. Una vegada estigui llevada la massa tallar en trossets, formar rotllos untant cada un amb mantega desfeta. Posar en placa pel forn amb mantega i enfarinat. Deixar llevar novament. Escalfar al forn 350 graus. Abans de posar les ensaïmades al forn pintar-les amb un almibar molt suau o només amb aigua. Fornejar fins que estiguin dorades, aproximadament als 35 minuts treure del forn. Empolvorar amb sucre.

LA CUINA DE  XILE

la gastronomia xilena sorgeix de la combinació de la gastronomia colonial espanyola i la indígena, amb elements inques i maputxes.[cal citació] Els elements principals de la cuina xilena són propis de la regió: la patata, el tomàquet i el blat de moro. Els menjars més tradicionals de la cuina xilena són la cazuela, la carbonada, l’asado, el curanto, la coca de blat de moro (pastel de choclo), el dolç de llet (conegut a xile come l manjar blanco i els alfajor.

El vi xilè és conegut internacionalment pels seus ceps carménère, cabernet sauvignon i merlot. Altres begudes tradicionals, tanmateix, són la chicha i el pisco.

2 thoughts on “GASTRONOMIA

  1. mbartume Post author

    Hola, sóc el Christopher de l’escola de la Florida de Santa Perpètua. Jo sóc de l’Equador i m’encanta el ceviche, la mare a vegades en fa, normalement fa el de gambes.

  2. Karla

    Hola! Em dic Karla Acosta de l’escola CEIP Reixac de 6èB.Jo sóc de l’Equador. A mi no m’agrada molt el marisc però m’agrada molt tastar coses noves. Ha estat molt bé i m’agradaria que fesiu molts més plats típics, perquè la gent els conegui i perquè vegin que es menja molt bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *