Cristòbal Colon va descobrir Amèrica?

HISTÒRIA: El 12 d’octubre de 1942 Cristòbal Colon i la Seva expedició trepitjava per primera vegada l’illa de l’Espanyola, a l’Arxipèl · lag de les Antilles al Carib. S’havia descobert un nou i gran continent: Amèrica.

REALITAT: Leif Eriksson, explorador víking, va posar el peu en territori nord-americà (el que avui és Terranova) vers l’any 1000, i els noruecs van tenir comerç esporàdic amb els nadius fins al segle mitjan segle XIV i fins 1347 (145 anys abans del descobriment de Colón), dificultat pels atacs indis per repel · lir als ‘invasors’. Altres teories parlen fins i tot d’uns primers viatges de pobles africans i fins d’un viatge egipci en l’any 1480 abans de Crist.

A més, l’illa a la que primer van arribar va ser la de Guanahí, no l’Espanyola, que va ser on es va construir el primer emplaçament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *