L’HOLOCAUST

Un fet històric molt important a la historia moderna. Adjunteu la informació que trobeu. Ànims investigadors!

2 thoughts on “L’HOLOCAUST

 1. Roger

  Hola soc el Roger i he trobat aquesta informacio de l´holocaust a la viquipedia espero que sigui la correcta:

  L’Holocaust (en hebreu també anomenat com a Shoah, mot que no és sinònim d’aquest i que significa “devastació”) fou el genocidi dut a terme pel règim nacionalsocialista del Tercer Reich sobre els jueus i altres pobles entre els anys 1933 i 1945.

  El genocidi fou la culminació d’un llarg procés que es desenvolupà paral·lelament a la implantació del règim nazi, i que tenia com a objectiu la creació d’una comunitat nacional –Volksgemeinschaft– racialment pura. El que Hitler es proposava –i així ho havia anunciat el 30 de gener del 1939- era l’extermini de la raça jueva d’Europa.

  Finalment, en la conferència de Wannsee, 20 de gener de 1942, s’aprovà la “Solució final” –Endgültige Auslösung–, a la qüestió dels jueus. Aquesta solució consistia en l’eliminació física, per mitjà dels treballs forçats, dels jueus internats en camps d’extermini (Auschwitz-Birkenau, Chelmno, Belzec, Majdanek, Mauthausen, Sobibor i Treblinka). L’estimació històrica del nombre de víctimes jueves és al voltant de sis milions, encara que els historiadors contemporanis creuen que el nombre exacte es troba entre els 5 i 7 milions.

  Altres grups que el règim nazi definí com “indesitjables” eren els homosexuals, els testimonis de Jehovà, els minusvàlids i dissidents i els opositors polítics de diverses nacionalitats i religions (polonesos, russos, eslaus, gitanos i catòlics). El nombre total de les víctimes de l’Holocaust és d’11 milions de persones; homes, dones i nens.[cal citació]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *