LA SETMANA DE LA CIÈNCIA. EL CICLE SUPERIOR FA EXPERIMENTS.

Com ja hem explicat al Bloc General, els de cinquè i sisè vam anar a la URV  i vam fer dos experiments:

– Treballar la Tensió superficial de l’aigua.

– Fabriquem polímers.

El primer que ens van dir per fer la primera experimentació va ser : ” per què els sabaters, insecte, camina damunt l’aigua”, ningú ho va saber respondre al principi. Ens van posar un plat amb una mica de llet i vam començar a posar-li “tensioactius” i vam observar canvis de colors curiosos i altres aspectes. Després de diverses explicacions vam aconseguir que una agulla de cosir surés dins l’aigua i quan posàvem un tensioactiu ja no surava. En fi, vam saber que els detergents rebaixen la tensió superficial de l’aigua i per això podem netejar la roba i netejar-nos nosaltres. Experiment pràctic i instructiu.

El segon va ser divertit, amb una sèrie de productes vam aconseguir polímers. Vam fer com un “blandiblu” , substància relliscosa i “sorollosa”. Amb una mica de polialcohol vinílic, una mica de borat sòdic ( creiem que era aquest producte) i una mica de colorant vam aconseguir el polímer. Els i les que van tenir paciència els va sortir un polímer perfecte, els més neguitosos van aconseguir una substància enganxosa i mal feta, com podeu donar-vos compte la ciència requereix molta paciència. Abans hem dit ” sorollós” perquè el polímer ben fet, quan es pitja a l’envàs que el conté fa aquell soroll…. caram diem-ho fa soroll com si fos un PET. Vam aprendre i ho vam passar bé.

CIENCIA12   CIENCIA11

CIENCIA9   CIENCIA3

CIENCIA5   CIENCIA7

CIENCIA8   CIENCIA4

Si voleu veure més fotos de la setmana de la Ciència a la URV seguiu el següent enllaç:

https://www.dropbox.com/sh/hstlayd60k02qtp/AABm7Rs1rHL0Gzg7YnQVxozya?dl=0

Si us interessen els experiments que vam realitzar:

https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=39936fa27c&view=att&th=149ebd0a108aa85f&attid=0.1&disp=safe&zw

 

Aquest article ha estat publicat en Cicle Superior, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a LA SETMANA DE LA CIÈNCIA. EL CICLE SUPERIOR FA EXPERIMENTS.

  1. Sílvia Rodríguez diu:

    Vam apendre molt amb aquesta sortida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *