ENLLAÇ 4 CORDES

https://docs.google.com/forms/d/1X-zo5Vn3C3MCD7p0EjutsntDUWaYDxfUF7gRGRxayxk

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROJECTE FORMIGUES

Amb l’arribada de la primavera el nostre pati s’ha omplert de formigues!!!!
Els nens i les nenes de P4 han volgut aprendre moltes coses d’aquests animalons… com són, on viuen, què fan… Sabeu que les formigues tenen molta força? Sabeu que es comuniquen per les antenes? Que mengen fusta i més coses?…

Doncs nosaltres hem investigat tot això i molt més en el nostre projecte. Aquí teniu un petit vídeo on es recullen alguna de les activitats que hem fet, fins i tot vam voler fer una maqueta d’un formiguer i un mapa conceptual de tot el que hem après… a veure si us agrada!!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

P4. ANEM A PLANTAR A L’HORT!

Aquest curs els nens i les nenes de P4 estem anant a l’hort per aprendre moltes coses i observar la natura. Aprofitant que ha arribat la primavera hem plantat cebes i enciams; cada setmana anem a regar i comprovar que van creixent. D’aquí pocs dies ja podrem anar a collir-ho tot i ens podrem preparar una amanida a la classe!. Seguirem informant!…

Publicat dins de General | Deixa un comentari

GUANYADORS DEL DIA DE LA CIÈNCIA

A les jornades científiques a més de gaudir de la pràctica de diferents experiments, vam proposar alguns concursos i enigmes. Us presentem als guanyadors d’aquests curs!

Publicat dins de Bloc de l'escola, Cicle Inicial, Cicle Mitjà, Cicle Superior, Educació Infantil, General, home | Deixa un comentari

DIA DE LA CIÈNCIA : LES DÓNES CIENTÍFIQUES (25 i 26 de febrer 2019)

A l’escola de Sant Salvador hem fet unes jornades  dedicades a les dones científiques que mitjançant  les seves aportacions , estudis i investigacions, han contribuït als avenços científics i han ajudat a millorar la nostra qualitat de vida. Són importants els científics com Albert Einstein, Charles Darwin, Leonardo da Vinci, Louis Pasteur, Alexander Fleming, Carl Sagan…  entre d’altres. No obstant, les dones científiques han estat grans desconegudes i, és per aquest motiu, pel qual volem des de l’escola fer-lis un petit reconeixement.

Els alumnes de cada nivell han preparat molt bé els seus experiments per tal de presentar-los als seus companys/es d’escola. Aquests han estat : Els ronyons, Sabem què estem menjant?,Flors a l’aigua, Geometria  amb bombolles de sabó, Cursa de llaunes, Llums de lava i Vaixell pop pop. Cada alumne  ha triat els tres experiments que vol veure i ha gaudit de dos dies de ciència.

Els nens també han pogut gaudir d’una petita exposició de dones científiques, de curiositats ,  d’un racó de lectura, de jocs i reptes per tal de fer la diada més divertida. Finalment han pogut expressar mitjançant bafarades la seva opinió perquè, precisament ells, són els veritables protagonistes!!!!!

cof

Publicat dins de Bloc de l'escola, General, home | Deixa un comentari

Projecte de l’hort 5è A

LA GERMINACIÓ PAS A PAS

A la classe de 5èA, els alumnes hem estat estudiant algunes fruites, verdures i llegums. A més a més, vam observar les diferents verdures per saber si eren toves o dures, si creixien per damunt o per sota de la terra, etc…. Després vam tallar les verdures i vam extreure les llavors. També vam obrir un alvocat i vam extreure l’os que vam haver de rentar de les restes de carn de la fruita. A continuació vam posar en aigua les llavors i les llegums, per facilitar la seva germinació. Dos dies més tard vam veure un tutorial al Youtube i seguint les instruccions vam posar l’os de l’alvocat dins un pot de iogurt amb aigua. A part també vam sembrar en altres pots de iogurt pastanagues, llenties, faves, cigrons, patates, tomàquets, pebrots vermells i verds.

Passats uns dies, les llavors van començar a germinar, les primeres van ser les llenties per contra, els cigrons han estat les últimes.

Quan ja éren una mica grans les plantes, les vam transplantar a unes torretes més grans i ahir, les vam tornar a transplantar a l’hort escolar.

Esperem que creixin, ara només ens cal, regar-les i cuidar-les.

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’hort escolar a 5è A

Els alumnes de 5èA estem preparant les llavors pel nostre hort. Hem après on són les llavors de diferents verdures i fruites, les hem preparat per fer el planter i ara les transplantarem a torretes més grans.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’ENIGMA CIENTÍFIC DE L’AULA CIÈNCIES

Esther Tennyson de 3er B, ha estat l’alumna guanyadora del enigma científic. La imatge representava “uns ulls de mosca sota la mirada d’un microscopi”. Des de la comissió d’aula ciències volem agrair l’alt índex de participació dels alumnes i la implicació dels seus tutors.

Altres respostes no premiades, però divertides, dels alumnes han estat:

crec que és una flor estranya
segur que és raïm
el niu d’un ocell?
un esquirol microscòpic?
un virus?
una ala de papagai?
boles liles en dues cistelles de palla?
una part del cos del gat?
un nas al microscopi?
ous de peixos?
el cervell d’un porc senglar?

La imaginació de la canalla davant la ciència ….. no té LÍMITS!!!!! APROFITEM-LA!!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

II FORUM EX(PRI)MENTA DEL TARRAGONES

PADRINS DE CIÈNCIA: la neu arriba a l’escola (EI-3 i sisè de primària)

Ha arribat el Nadal però al nostre barri no neva. Ulls encuriosits veuen com les finestres de les aules s’omplen d’arbres, boles, estels, angelets i ninots de neu. Per a nosaltres, adults, tot això forma part de la tradició però per als nens/es de tres anys ,que obren els ulls com a plats, totes aquestes costums els són estranyes… massa allunyades de la seva realitat!!!!!

AMB DOS SENZILLS EXPERIMENTS PLANTEGEM DOS GRANS REPTES:

A) Com podem fer neu a l’aula, veure-la, tocar-la, olorar-la i poder experimentar amb ella a través dels sentits?

B) Com podem compartir ciència entre els més grans i petits de l’escola?

Aquesta ha estat una experiència molt gratificant per als alumnes senzillament perquè donem un valor afegit a la ciència i l’acompanyem d’una relació afectiva. Aquesta relació potencia valors com: el respecte, la perseverança, la responsabilitat, la paciència , la generositat, l’esforç, el compromís, la col·laboració i l’acceptació de la diversitat.

Els més petits troben acompanyament i modelatge, i els més grans (sobretot aquells que mostren més dificultats) incrementen l’autoestima perquè se n’adonen que poden ajudar.

AQUI PODEU VISUALITZAR EL VÍDEO DE LA EXPERIÈNCIA:

http://serveiseducatius.xtec.cat/tarragones/dinamitzacio/exprimenta/la-neu-arriba-a-lescola/

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ELS ALUMNES D’EDUCACIO INFANTIL I L’HORT

IMG_3685 (640x480) IMG_3686 (640x480) IMG_3687 (640x480) IMG_3964 (640x480) IMG_3973 (640x480) IMG_3975 (640x480) IMG_3978 (640x480) IMG_3979 (640x480) IMG_3981 (640x480) IMG_3982 (640x480) IMG_3983 (640x480) IMG_3991 (640x480)Aquest curs els alumnes d’educació infantil hem plantat escaroles, col lombarda, cogombres i enciams. També hem regat i n’hem tingut cura.
A la classe hem observat les diferencies del contorn i color de les seves fulles.

Publicat dins de General | Deixa un comentari