LES PLANTES ELABOREN EL SEU PROPI ALIMENT

Els alumnes de tercer hem estudiat com s’alimenten les plantes a través d’un experiment molt senzill. Hem agafat dos clavells i els hem posat en dos gots d’aigua. Al primer recipient li hem afegit unes gotetes de tinta vermella. Passats uns dies hem observat i hem comparat els clavells. El primer tenia les fulles blanques, el segon vermelles.

Com ha arribat l’aigua acolorida als pètals de la flor???? L’aigua puja per la tija per mitjà dels vasos conductors (saba bruta) i a través de la tija la transporta a les fulles per tal d’elaborar el seu propi aliment (saba elaborada).

Aquest article ha estat publicat en Cicle Mitjà, General, home. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *