SANT JORDI

LA LLEGENDA DE SANT JORDI EN IMATGES:

sant-jordi.jpg  sant-j.jpg  sant-jordi-3.jpg

sant-jordi-4.jpg    sant-jordi-5.jpg   sant-jordi-6.jpg

sant-jordi-7.jpg

Aquestes són les imatges que varem penjar a l’aula durant la setmana de Sant Jordi per conèixer la Llegenda. Un cop explicada la llegenda els nens i nenes realitzaven la seva pròpia llegenda de Sant Jordi. I aquí tenim les diferents llegendes que van sortir durant la setmana:

 – JOAO: Hi havia una vegada un rei que al seu poblat hi havia un drac. No sabien que fer més amb el drac. I un dia el rei va tenir una idea. Van espantar el drac i va a un bosc. Va trobar molts animals i se’ls va menjar a tots. I va tornar al poblat. A veure si trobava més coses per menjar. Hi havia dos guardies a l’entrada i dos a les muralles. El drac es va menjar als que estaven a la porta i els que estaven a les muralles li llençaven fletxes. Les seves fletxes no li feien res i va aparèixer Sant Jordi, amb el seu cavall i la seva llança i va donar al coll del drac i amb la sang va fer molts rosers i Sant Jordi va anar al poble i va trobar la princesa i li va donar una rosa.

-RODRIGO: Hi havia un drágó que era molt dolent i s’havia menjat moltes coses. Havia vingut d’Àfrica perquè estava desrruïnt. Li han enviat en aquest poble perquè era molt petit i els altres pobles eren molt grans. I un dia, estava nerviós i s’ho volia menjar tot. Ha començat a menjar més del normal. I tot el poble del costat ha sentit que tots estaven cridant i el rei també. Ha vingut Sant Rodrigo a intentar matar-lo. Però ell es transformava en altres animals. I s’ha transformat en serp. I Sant Rodrigo no li podia fer res. I quan s’ha fet un llop li va fer una ferida i quan li ha fet la ferida ha tornat a ser un dragó i després s’estaven barallant molt i Sant Rodrigo estava al terra, ha tret la llança i li ha posat al seu cor. I la princesa es va quedar molt feliç i després ha nascut la rosa i en Rodrigo se li ha donat. I ella li ha donat un petó.

-CARLOTA: Havia una vegada un drac que menjava la gent. Li donen animals i es van acabar tots els animals. I cada dia posaven un paper, posaven a la princesa, al rei i li va tocar un dia la princesa i tenia por. Va sortir el cavaller amb la llança i va sortir una rosa i li va regalar la rosa a la princesa. I la princesa li va regalar un conte.

– OSAIVBIE: Havia una princesa molt trista i hi ha un drac molt trist i vol menjar moltes animals. Es van acabar els animals però aquest princesa va dir a la seva mare que el drac ja està menjant tots els animals i falta vosaltres. I agafarà aquest princesa i seva mare, reina, va dir a la princesa, molt guapa que no pateixis i aquest drac va anar a aquesta casa i està corrents i corrents i corrents i aquest princep està corrent també i va portar una llança i un escut per matar aquest drac. I neix un roser i surten roses i va trencar una per la princesa i aquesta princesa li va agradar aquesta rosa. I aquest princesa es va casar amb ell, va fer un bebé, corren junts i aquests van a una casa i van estar junts per sempre.

– ILLIA: En un poble hi havia una casa on vivia el drac petit. Amb el pas del temps el drac s’ha fet gran i no deixava que ningú no entrés en aquesta casa. I cada dia el drac sortia de la casa i agafava una cosa per menjar. Les persones del poble no tenien res per menjar perquè el drac menjava tot. Un nen va anar a trobar el rei per explicar que hi havia un drac que menjava tot. El nen va anar a casa i va esperar que el rei faci alguna cosa amb el drac. El rei va trobar la solució. Va dir que totes les persones surtin del poble i que anirien al poble del costat. El rei va deixar una persona a la plaça del poble. Quan va aparèixer el drac, el drac volia menjar aquesta persona. Però a darrera del drac va sortir Sant Jordi amb una llança i sobre d’un cavall. Mentres que el drac volia menjar aquesta persona en Sant Jordi va agafar la llança i va matar el drac pel coll. I després va aparèixer la rosa i Sant Jordi va regalar aquesta rosa a la persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *