RANXO

De tots els alumnes de l’Aula d’Acollida del Salvador Espriu només un va assistir al ranxo de Vidreres el dia 24 de febrer del 2009. La majoria no coneixien què era i per això se’ls hi va fer una explicació:

A Vidreres, aquesta població de la Selva, es manté la tradició del ranxo, dins d’una programació de Carnaval molt contemporània i participativa. Per Carnestoltes un dels costums més arrelats són els grans àpats col.lectius, oferts en alguns llocs als pobres, i en d’altres que pren part tota la població, que és possiblement el seu origen correcte. Del ranxo de Vidreres se’n fan 24 peroles de 100 litres cadascuna, amb una recepta a base de botifarra negra i blanca, arròs, patates… una bona escudella, si senyor!En aquest tipus de costum dels àpats col·lectius de Carnaval tothom participa en l’obtenció dels ingredients, que passen a ser comuns i tothom hi té dret. Aquest tipus de menjars tenen el seu origen en cerimònies sagramentals col.lectives anteriors a la cultura romana, sentit que encara mantenim en els grans banquets que efectuem en grans moments de la nostra vida.

A més d’aquesta explicació se’ls hi varen ensenyar fotografies:

19039_cat_400_266.jpeg19041_cat_400_266.jpeg

Un cop explicat i esbrinar que només un havia assistit en aquest acte ens en va fer l’explicació de com el va viure.

L’alumne és un nen xinès que ha arribat a Vidreres aquest curs:

El ranxo de Vidreres és molt feliç, totes les persones de Vidreres estan a la plaça i s’asseuen al banc. Hi ha música i coses per ballar i hi ha sopa per a menjar. És molt bom, hi ha patata, botifarra, arròs i etc.

M’ho vaig passar una mica bé. Vaig jugar amb en Nicolàs, Jordi de la meva classe, Alan, Narcís.

2 thoughts on “RANXO

 1. ILLIA

  HOLA
  JO VAIG ANAR A CARNAVAL DE L’ESCOLA.
  PER ANAR EN AQUST CARNAVAL TENIA QUE CUMPRAR LA DISFRESA DE LLAPIS.

  EN EL CARNAVAL HI HAVIA MOLTA MÚSICA,
  NENS,PARES I MARES,MESTRES.
  JO LE VIST EL XAVI DE ANGLES I EL MARC ORTEGA-ES DE LA MEVA CLASSE.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *