Un nou curs amb el Projecte Arrel

Estem ja acabant el segon trimestre del curs 2008/2009 i el Projecte Arrel ha anat continuant el seu camí com al curs passat. Fins al moment no hem fet ús d’aquest bloc perquè les propostes de treball del grup Arrel giraven entorn a altres camins. Ha arribat el moment, però, de presentar una mica als component d’aquest curs:

Són en Quim que ara ens explica quines pràctiques ha estat fent durant aquest últim trimestre,

Jo treballo a la Hípica de Can Vivet. Treballo de mosso de quadra que consisteix en netejar quadres, donar menjar i aigua als cavalls, entrenar-los…

Fins fa pocs dies treballava amb un treballador que va plegar. Ara treballo amb el pare de l’amo de l’hípica, en Modest, que és qui em mana la feina.

El meu horari de treball és de 9:45 del matí a l’1:00 del migdia, els dilluns, dimecres i divendres.

Les tasques que més m’agraden són muntar a cavall i treballar-los a la pista rodona.

El dia de demà no sé de què vull treballar, però aquesta feina, tot i que no em desagrada, no crec que sigui la que faré.

Recomano aquesta feina a tots el nois del grup arrel que no siguin “tiquis miquis” i a totes les persones a qui els agradin els animals. 

En Mateusz és un noi Polonès que també ens explica la feina que fa,

Vaig a treballar a l’empresa Germans Vilaró de Centelles. És un taller de mecànica on estem arreglant les motos i els cotxes dels clients del taller.

Ara sóc un ajudant, però m’agradaria poder fer aquesta feina en el futur.

El taller es propietat dels germans Vilaró. El meu responsable és el Ferran que és qui es cuida de la reperació de les motos.

Vaig a fer practiques tres dies de la setmana, dilluns, dimecres i divendres al matí. El que m’agrada més es fer la revisió dels cotxes: inflar rodes, canviar l’oli, el lìquid del neteja vidres, l’anticongelant, etc.

Recomendo aquesta feina a tothom del Projecte Arell.

L’Enric fa poc que s’ha incorporat al Projecte Arrel i ha començat la seva experiència laboral entre plats:

Vaig a treballar a Can Guixa, una casa de menjars preparats. El que faig és ajudar a en Jordi, la Neus i la Mary a fer els menjars del dia.

Jo només hi treballo els dimarts, els dimecres i divendres al matí d’un quart de 10 a la una, però ells treballen de 8 a 2.

El meu responsable és en Jordi, que és qui em diu i m’ensenya tot el que he de fer.

És un treball que m’agrada molt i crec que podria exercir-lo en el meu futur com a professional ja que sempre m’he sentit a gust a la cuina.

A mi les feines que més m’agraden és tallar cebes i fer canalons.

Jo recomano aquesta feina a tots els altres alumnes del Projecte Arrel perquè els amos i treballadors de l’empresa són molt bona gent i t’ho passes molt bé.

La Winnie és l’única noia del Projecte Arrel d’aquest curs,

Jo vaig a treballar a un Centre Veterinari. A vegades vaig a la part de la perruqueria i altres vegades amb les veterinaries i miro o les ajudo amb les tasques que fan amb els animals: visites, cures, intervencions quirúrgiques. Sovint també he d’arxivar o registrar dades i fer inventaris.

En el lloc on és la perruqueria hi ha una noia que s’encarrega de rentar i pentinar els animals i amb això pots aprendre a saber com se’ls ha de pentinar, quin xanpú s’ha d’utilitzar i con se’ls ha de secar.

He après amb les veterinaries que els animals poden arribar a ser com els humans.

Els dies que vaig al Centre Veterinari són els dilluns, els dimecres i els divendres al matí de 10 a 1.

És una feina que la recomanaria a tothom a qui li agradin els animals ja que és una feina interessant i que si t’agrada pots arribar-ho a passar molt bé. Jo m’ho paso bé i crec que si t’agrada la feina qualsevol persona s’ho pot passar bé.

L’Abel també es va incorporar al Projecte un cop iniciat el curs,

Jo vaig a l’Electra de Centelles, una empresa que subministra corrent elèctric a tot el poble, per tant treballo d’electricista. La meva feina consisteix en anar pels carrers reparant els llums que no van bé o en treballar al magatzem muntant i desmuntant làmpades i altres peces elèctriques.

El meu encarregat es diu Miquel Carrasco, però normalment vaig amb una de les brigades de treballadors, especialment amb en Josep i en Guillen.

La tasca que més m’agrada és anar per tot el poble canviant les bombetes i les llum velles per altres de noves. Hi vaig tots el dilluns, dimarts i dimecres al matí de 9:30 a 13:00. És una feina que m’agrada una mica, però que la recomanaria a tots els nois del Projecte Arrel.

Per últim l’Aleix, un xicot amb moltes ganes de treballar en el món del camp,

Jo treballo a l`hípica Puigsagordi. Treballo amb els cavalls. La meva feina consisteix en preparar les quadres pels cavalls, donar-los de menjar i aigua, treure’ls al camp i, de tant en tant, muntar a cavall.

Treballo amb dos treballadors de l’empresa, en Josè i en Juanma. Són molt bon nois.

L’horari és els dilluns, dimarts i dimecres de 9:30 a 1:00.

Hi ha en Josè que és l’encarregat, però el meu responsable és en Lluís, el gerent de l’empresa.

Les tasques que més m’agraden són muntar i treure els cavalls al camp. A mi m’agradaria fer aquesta feina el dia de demà, perquè és una de les que més m’agraden. La recomanaria a tots els nois del Projecte Arrel.

La nostra expriència laboral al segon trimestre

La Meri,

Aquest trimestre m’ha tocat treballar en una assessoria. En aquesta empresa s’atén a la gent i se l’assessora. El meu treball consisteix en passar dades a l’ordinador, en arxivar documents en carpetes, anar fer comandes als bancs, anar a buscar material d’oficina, registrar la facturació…

El meu horari és de 9 a 1 del de mati i hi vaig els dimarts i els dijous.

En aquesta empresa hi treballen la Puri i l’Antònia que són les mestresses i la Tere i la Mercè que són treballadores. Per tant tinc més d’una encarregada perquè tothom em mana feines. Les activitats que m’agraden més són anar els bancs, portar la correspondència a correus… però acompanyada, perquè jo, la veritat, no entenc gaire coses d’aquest treball. I l’activitat que em fa més por fer és agafar el telèfon, simplement perquè el vocabulari d’una assessoria encara no el sé. Aquesta feina està bé per una persona que l’interessi el món dels números i gestions diverses, però és una mica liada, la veritat. Crec que per a mi, especialment, no serà la meva feina del futur simplement perquè no és una feina que m’agradi del tot; per a una experiència sí, però per a res més. La meva feina del futur segurament serà estudiar per treballar en una escola bressol.  

oficina-1.jpg 

La Montse E,

Hola, la meva feina d’aquest trimestre tracta de estar en una oficina d’una empresa de construccions. Consisteix en remenar molts papers, ordenar factures, ordenar rebuts… bàsicament en arxivar i tractar amb persones que pretenen  fer qualsevol tipus de construcció. Jo ara l’única cosa  que faig es arxivar i arxivar. En aquesta empresa hi vaig als dimarts i els dijous de 9 del matí a 12 del migdia. Treballo amb la Dolors i la Mª Àngels,  però estic més amb la Dolors perquè és la meva responsable, la que m’ajuda, m’ensenya, etc.

Per tant, no tinc companys de feina, sinó  que més aviat tinc dues mestresses. Les activitats que es fan a la feina a mi m’agraden bastant ja que has de tractar amb gent, arxivar… però és diferent de com jo m’havia pensat. De totes maneres, a mi ja m’agrada; no hi ha cap activitat que faig que em desagradi.

Jo recomano  als meus companys d’Arrel aquesta feina  perquè es entretinguda, mai estàs quiet/a i encara que sembli fàcil arxivar… no ho és pas tant. Mentre vas  fent vas aprenent. De totes maneres no sé pas si jo el dia de demà em  dedicaré a  aquest ofici perquè encara no ho tinc gens clar això. Potser tampoc m’agrada tant com per dedicar-m’hi.

oficina2.jpg

En Ruben,

Aquest trimestre la feina que m’ha tocat practicar és la professió de mecànic de cotxes en un taller del poble.

La feina que si n’hi hagués, hauria de fer, seria la revisió dels vehicles, de l’oli, les llums, els frens…

Per llàstima com que aquesta temporada no tenen gaire treball, jo, concretament, el que faig més és escombrar, fregar tot el taller, o rascar amb una espàtula les taques més abundants de grassa. Aquesta és o menys la rutina d’aquest ofici.

Els dies que he d’anar a treballar són els dimarts i el dijous, de les nou del matí a la una del migdia. Treballo conjuntament amb un noi que està contractat a l’empresa que, per casualitat, és conegut meu.

Sobre el meu encarregat podríem dir que li agrada ensenyar coses els nois que hi van, però no té l’oportunitat perquè no disposa de feina, i per això últimament m’està fent netejar massa per no veurem parat.

Podríem dir que la activitat que més m’agrada, perquè és la que he après, seria fer la revisió completa d’un vehicle; la que menys m’agrada és fer la neteja del taller.

Jo no recomanaria el treball a no ser que al noi que li toqués anar li entusiasmés la mecànica, ja que allà amb el Lluís aprens bastant.

En absolut penso que aquesta serà la feina del meu futur. Primer perquè t’embrutes molt i, segon, perquè la feina de mecànic està molt sol·licitada.

taller

La Montse B.

Aquest trimestre vaig a fer pràctiques a l’escola bressol de Centelles. Estic a la classe dels esquirols. La meva feina consisteix bàsicament en jugar amb els nens, fer tallers, explicar contes…

L’horari que faig a l’empresa és de 8:30 h a 13:00 h els dimarts i els dijous al matí. El primer que faig cada dia a l’escola bressol és ajudar a les educadores a cuidar els nens del pis de dalt. A les 8:50 h els baixem a la sala gran i allà els atenem fins que arriben les seves professores. Llavors els portem a les seves classes.

Jo treballo amb una educadora que es diu Sílvia, però també molts cops bé la Núria, una noia que ajuda a totes les classes, o també, alguna vegada, la directora, la Clara, que ens ajuda en algun taller.

A l’escola bressol m’he trobat, també, amb dos estudiants, un noi i una noia, que venen a fer pràctiques des de la Universitat de Vic.

Les professores de l’escola bressol són totes molt bones persones, em trobo molt bé amb elles. Normalment em donen orientacions i m’aconsellen de com he de tractar als nens a l’hora del joc o dels tallers. Quan he d’ajudar a la Sílvia a fer alguna cosa m’ho explica bé, i m’anima a fer-ho. Algun cop m’ha dit que vigilés amb el meu llenguatge perquè els nens d’un a dos anys tendeixen a copiar tot el que l’adult els diu.

A mi la feina que faig aquest trimestre no em desagrada, però tampoc               m’entusiasma. De totes maneres recomanaria anar a l’escola bressol ja que és una feina en la que pots desconnectar de tot i t’ho passes molt bé amb els nens i amb les activitats que fas.

Segurament aquesta no serà la feina a què em dedicaré en el meu futur professional ja que estar tant de temps amb els nens i veure que no et fan cas m’atabala.

escola bressol

La Cristina,

Aquest trimestre estic a la residència d’avis Sant Gabriel. Hi vaig els dimarts i dimecres de les 9:00 a les 13:00 hores. Estic amb una noia que es diu Eva. Diríem que jo sóc com la seva ajudant.

Quan jo arribo a la residència els avis estan partits en dos grups: els del centre de dia (són els que hi van cada dia, però no si queden a dormir) i els interns de la residència (els que fan vida sempre allà). A mi em toca sempre fer gimnàs amb els del centre de dia. En concret, els dimarts primer fem gimnàs i desprès jo em quedo amb quatre avis (la Conxita, l’ Isidre, la Carme i la Pilar) per fer activitats de memòria i, els dimecres, tornem a fer gimnàs per començar i desprès reunim a tots els avis i els portem a fora a pendre el sol o anem, amb els que volen passejar, a donar a d’una un volta pels voltants de la residència. Alguns dies en comptes de fer gimnàs vaig a d’alt a la segona planta que és on hi ha els que tenen algun problema psíquic i fem alguna activitat, com per exemple pintar mandales, jugar al bingo…

La feina a la Residència, doncs, consisteix bàsicament en atendre els avis que ho necessiten.

Aquesta feina a mi m’agrada molt ja que puc ajudar els altres i… potser sí que arribarà a ser la feina del meu futur professional. Recomano aquesta activitat a tots els alumnes d’Arrel a qui els agrada ajudar els altres.

 residencia

En Jonny,

Aquest trimestre estic fent de fuster; manipulo fusta, la poleixo, ajudo a serrar, encenc el foc, etc.

Vaig a treballar els dimarts i dijous de 9 a 1del matí. A l’empresa hi treballem unes 5 persones, però no sempre estic amb els mateixos, solem anar en grups de 2 o 3.

Tampoc estem tota l’estona al taller ja que a vegades anem a alguna empresa o casa particular a fer alguna reparació o muntatge. El treball és, doncs, força variat.

Tinc un encarregat que es posa nerviós i jo també m’hi poso.

No recomanaria aquest treball perquè cansa molt, però si algú ho vol provar que ho provi, ja que hi ha dies que molen més que altres.

No crec que aquesta sigui la feina a què em dediqui el dia de demà.

fusteria

Els vostres gustos

Hola a tots, de nou,

Veig que tots aneu fent els comentaris oportuns. Em demaneu que publiquem diferents imatges i cançons que us agraden. A veures si surt bé.

A la Cristina li agradaria posar la canço “Don’t stop the music” de la Rihanna ja que és una cançó que li agrada molt i li porta molts bons records. Aquí la tenim:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Dk8NQB_T1ws" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

En canvi la Montse B demana un enllaç a una cançó que per a ella identifica tot el món català. “Miami Beach” de Lax’n’Busto:

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/uqvZiurRq9s" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

En Ruben només ens deixa un missatge que a ell li va molt bé i que, segurament, ens el podriem aplicar a tots nosaltres:

CADA DIA, QUAN T’AIXEQUIS, PENSA QUE ÉS UN GRAN DIA… QUAN VAGIS A DORMIR ET SENTIRÀS FELIÇ (SI NO HI HA HAGUT CAP INCIDENT).

A la Meri li agrada molt la música d’aquesta cançó “Destination calabria”.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/Af5PdBqTZ1Q" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

A en Jordi li agradaria que sortís una cançó d’Alborise, “Herbalist”

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/CFIV5bB8XCw" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

La Montse E. ens diu que ens mirem a qui ella considera un dels homes més guapos del món, l’Àlex Evans.

Hola a tots!

Benvinguts al Bloc del Projecte Arrel de l’escola Sagrats Cors de Centelles.

Aquest Bloc pretén ser una eina perquè tots els alumnes del Projecte Arrel pugueu explicar com viviu la vostra participació en aquest projecte i, alhora, fer les vostres aportacions a les propostes de treball que el tutor us farà durant aquest segon trimestre.

Per començar us convido a tots a manifestar, a  través d’un comentari, quins propòsits us heu marcat per aquest segon trimestre i com valoreu l’inici de les pràctiques professionals a la nova empresa que us ha tocat.

Ànims.