Un nou curs amb el Projecte Arrel

Estem ja acabant el segon trimestre del curs 2008/2009 i el Projecte Arrel ha anat continuant el seu camí com al curs passat. Fins al moment no hem fet ús d’aquest bloc perquè les propostes de treball del grup Arrel giraven entorn a altres camins. Ha arribat el moment, però, de presentar una mica als component d’aquest curs:

Són en Quim que ara ens explica quines pràctiques ha estat fent durant aquest últim trimestre,

Jo treballo a la Hípica de Can Vivet. Treballo de mosso de quadra que consisteix en netejar quadres, donar menjar i aigua als cavalls, entrenar-los…

Fins fa pocs dies treballava amb un treballador que va plegar. Ara treballo amb el pare de l’amo de l’hípica, en Modest, que és qui em mana la feina.

El meu horari de treball és de 9:45 del matí a l’1:00 del migdia, els dilluns, dimecres i divendres.

Les tasques que més m’agraden són muntar a cavall i treballar-los a la pista rodona.

El dia de demà no sé de què vull treballar, però aquesta feina, tot i que no em desagrada, no crec que sigui la que faré.

Recomano aquesta feina a tots el nois del grup arrel que no siguin “tiquis miquis” i a totes les persones a qui els agradin els animals. 

En Mateusz és un noi Polonès que també ens explica la feina que fa,

Vaig a treballar a l’empresa Germans Vilaró de Centelles. És un taller de mecànica on estem arreglant les motos i els cotxes dels clients del taller.

Ara sóc un ajudant, però m’agradaria poder fer aquesta feina en el futur.

El taller es propietat dels germans Vilaró. El meu responsable és el Ferran que és qui es cuida de la reperació de les motos.

Vaig a fer practiques tres dies de la setmana, dilluns, dimecres i divendres al matí. El que m’agrada més es fer la revisió dels cotxes: inflar rodes, canviar l’oli, el lìquid del neteja vidres, l’anticongelant, etc.

Recomendo aquesta feina a tothom del Projecte Arell.

L’Enric fa poc que s’ha incorporat al Projecte Arrel i ha començat la seva experiència laboral entre plats:

Vaig a treballar a Can Guixa, una casa de menjars preparats. El que faig és ajudar a en Jordi, la Neus i la Mary a fer els menjars del dia.

Jo només hi treballo els dimarts, els dimecres i divendres al matí d’un quart de 10 a la una, però ells treballen de 8 a 2.

El meu responsable és en Jordi, que és qui em diu i m’ensenya tot el que he de fer.

És un treball que m’agrada molt i crec que podria exercir-lo en el meu futur com a professional ja que sempre m’he sentit a gust a la cuina.

A mi les feines que més m’agraden és tallar cebes i fer canalons.

Jo recomano aquesta feina a tots els altres alumnes del Projecte Arrel perquè els amos i treballadors de l’empresa són molt bona gent i t’ho passes molt bé.

La Winnie és l’única noia del Projecte Arrel d’aquest curs,

Jo vaig a treballar a un Centre Veterinari. A vegades vaig a la part de la perruqueria i altres vegades amb les veterinaries i miro o les ajudo amb les tasques que fan amb els animals: visites, cures, intervencions quirúrgiques. Sovint també he d’arxivar o registrar dades i fer inventaris.

En el lloc on és la perruqueria hi ha una noia que s’encarrega de rentar i pentinar els animals i amb això pots aprendre a saber com se’ls ha de pentinar, quin xanpú s’ha d’utilitzar i con se’ls ha de secar.

He après amb les veterinaries que els animals poden arribar a ser com els humans.

Els dies que vaig al Centre Veterinari són els dilluns, els dimecres i els divendres al matí de 10 a 1.

És una feina que la recomanaria a tothom a qui li agradin els animals ja que és una feina interessant i que si t’agrada pots arribar-ho a passar molt bé. Jo m’ho paso bé i crec que si t’agrada la feina qualsevol persona s’ho pot passar bé.

L’Abel també es va incorporar al Projecte un cop iniciat el curs,

Jo vaig a l’Electra de Centelles, una empresa que subministra corrent elèctric a tot el poble, per tant treballo d’electricista. La meva feina consisteix en anar pels carrers reparant els llums que no van bé o en treballar al magatzem muntant i desmuntant làmpades i altres peces elèctriques.

El meu encarregat es diu Miquel Carrasco, però normalment vaig amb una de les brigades de treballadors, especialment amb en Josep i en Guillen.

La tasca que més m’agrada és anar per tot el poble canviant les bombetes i les llum velles per altres de noves. Hi vaig tots el dilluns, dimarts i dimecres al matí de 9:30 a 13:00. És una feina que m’agrada una mica, però que la recomanaria a tots els nois del Projecte Arrel.

Per últim l’Aleix, un xicot amb moltes ganes de treballar en el món del camp,

Jo treballo a l`hípica Puigsagordi. Treballo amb els cavalls. La meva feina consisteix en preparar les quadres pels cavalls, donar-los de menjar i aigua, treure’ls al camp i, de tant en tant, muntar a cavall.

Treballo amb dos treballadors de l’empresa, en Josè i en Juanma. Són molt bon nois.

L’horari és els dilluns, dimarts i dimecres de 9:30 a 1:00.

Hi ha en Josè que és l’encarregat, però el meu responsable és en Lluís, el gerent de l’empresa.

Les tasques que més m’agraden són muntar i treure els cavalls al camp. A mi m’agradaria fer aquesta feina el dia de demà, perquè és una de les que més m’agraden. La recomanaria a tots els nois del Projecte Arrel.

Leave a Reply