Recomanacions Estiu 16

PROPOSTES PER L’ESTIU

Classe del Vampir

6è de Primària

Juny 2016

Què tal? Com va l’estiu?

Espero i desitjo que et vagi molt i molt bé en companyia dels teus companys i companyes i dels teus familiars.

Si una cosa et recomano amb molta insistència és que llegeixis molt ! Pots agafar llibres de lectura de la biblioteca i canviar-te’ls amb els teus companys, així també podràs llegir-los. Recorda també que les biblioteques dels pobles estan obertes i fins i tot porten biblioteques a les piscines a o la platja.( I no oblidis que tenen aire condicionat).

Et dono unes quantes propostes més de treball per anar fent aquest estiu. Mira bé que he dit propostes! Parla amb pares i mares sobre allò que ells creguin més convenient. De cara l’estiu et faré tres blocs de propostes una de bàsica i de sentit comú i dues més per si vols o has de treballar més o vols preparar l’entrada a l’ESO.

Recorda que encara tenim obert el Bloc de la Classe durant tot l’estiu. El Blog és molt més que un Blog. Saps que pots escriure-hi o fer-hi articles i que si me’ls envies mirarem de publicar-los en primera línia o en alguna pàgina associada al Blog. Trobaràs també aquestes propostes a la part superior de la pantalla amb l’encapçalament: Pàgines…Propostes d’estiu…

Bloc de la Classe del Vampir… http://blocs.xtec.cat/arc2004/ (Visita’l hi ha algunes notícies finals).

Molt bon estiu.

Patrici Batalla Serra

Si em vols escriure procuraré respondre’t:

pbatalla@escolaelpuig.cat ; pbatall1.1@gmail.com

Bloc 1 de propostes

Aquest apartat recull idees que tenen a veure amb moltes de les propostes que hem ressaltat durant els dos cursos que hem estat junts. Segur que ho pots fer siguis on siguis i vagis on vagis.

Descansa. Dóna’t temps per observar tot el que has viscut aquest curs.

 

 1. Al matí, quan vagis caminant per la platja, prop de la piscina o prop d’un riu de muntanya fixa’t en el reflex del sol en l’aigua, pensa en el que més t’agradi a la vida per sentir-te feliç.

 

 1. Pensa en tots els nous temes apresos aquest curs a nivell personal i escolar: com més coses recordis, més coses puguis imaginar i més coses puguis pensar, més lliure et sentiràs.

 

 1. Llegeix tot el que puguis, però no perquè hagis de fer-ho. Llegeix perquè l’estiu inspira somnis i grans aventures i llegint et sentiràs com les orenetes al vol. Llegeix perquè és la millor manera de créixer que tens. La lectura no deixa de ser un aliment.

 

 1. Evita totes les coses, situacions i persones que t’influeixin negativament: Busca les situacions i la bona companyia dels amics que t’enriqueixin, que t’entenguin i que et apreciïn pel que ets.

 

 1. Si et sents trist o espantat, no et preocupis: l’estiu, com totes les coses meravelloses, ens pot donar algun que altre problema. Intenta escriure un diari on exposis els teus sentiments.

 

 1. Balla. Deixa de banda la vergonya. A la pista de ball o a la teva habitació. L’estiu és un festival i seria absurd no formar part d’ell.

 

 1. Almenys una vegada a la vida has de veure la sortida de sol d’un nou dia. Queda’t en silenci i respira. Tanca els ulls i sent-te agraït o agraïda per aquest tresor senzill.

 

 1. Fes un munt d’esport.

 

 1. Recorda tot allò que hem fet i dit a les nostres classes en relació als altres.

 

 1. Troba moments per avorrir-te. Aquestes són les millors oportunitats per a ser creatiu o creativa.

 

 1. Sigues alegre com el sol i indomable com les onades delmar.

 

 1. No diguis paraules malsonants i sigues sempre educat i amable.(Ja saps a qui li calen aquest tipus de paraules).

 

 1. Si vas a veure pel·lícules, fes-ho en versió original per millorar les teves habilitats lingüístiques i la teva capacitat de somiar. No deixis que la pel·lícula acabi amb els crèdits; torna a pensar-hi mentre duri l’estiu.

 

 1. Durant el dia o la nit, somia en com pot i ha de ser la teva vida. Mentre duri l’estiu, reuneix tota la força que necessitis per no renunciar a allò que vols i fes tot el possible per perseguir aquest somni.

 

 1. Sigues bo o bona. Fuig del triangle del qual hem parlat tantes vegades.

 

Molt Bon estiu.

Bloc 2 de propostes

 

Experiments: Durant el darrer trimestre tots m’heu comentat que us ha interessat molt el fet de realitzar experiments. De fet els que vau fer als laboratoris eren molt i molt interessants. Et recomano una pàgina web per a trobar més experiments filmats per si et cal tenir alguna idea.

 

http://www.recercaenaccio.cat/category/experimenta/

 

 Astronomia: Recorda que durant aquest curs hem fet bona feina amb el planetari. Quins records…! Et deixo l’enllaç amb la pàgina web de Fóra d’Òrbita per tal que si et ve de gust puguis recuperar la carta celeste de cada mes per si vas a algun lloc on puguis observar el cel de nit puguis fer-ho ben orientat o orientada. Ah! No et perdis la pluja d’estels de les Perseides del 10 al 12 d’agost…!

 

http://planetari.cat/

 

Any Roald Dahl. Recorda que aquest any 2016 està dedicat a aquest escriptor que coneixes bé gràcies a les lectures que n’hem fet a classe. Et deixo l’enllaç a la pàgina oficial d’aquesta commemoració per si vols recollir informació.

https://www.roalddahl.com/

 

Camp d’Aprenentatge del Delta de l’Ebre. Recorda que si tot va bé a inicis del curs que ve anireu al Camp d’Aprenentatge del Delta de l’Ebre. Si et ve de gust pots anar a trobar el seu lloc web i començar a veure les activitats que fareu. És un Camp fantàstic que coneixen molt bé la nostra Escola. Us deixo l’enllaç:

 

http://www.xtec.cat/cda-delta/

 

Bloc 3 de propostes

 

Aquest apartat està més centrat en el treball més acadèmic. L’he pensat per si et cal repassar algun dels treballs que hem fet, si els pares i mares creuen que has de fer alguna feina escolar o bé si vols fer treballs d’ESO tal com ho vam fer a classe les darreres setmanes.

Per començar et deixo un enllaç a la pàgina web del Departament d’Ensenyament on hi ha diverses propostes de treball per a repassar les Llengües i les Matemàtiques. També hi trobaràs recursos a la xarxa ben divertits per anar treballant.

 

http://www.xtec.cat/web/curriculum/primaria/orientacions/activitatsestiu

LLENGUATGE

 • Llegeix un mínim de dos llibres en català i un en castellà.
 • Llegeix en veu alta i en veu baixa.
 • Fes dictats preparats de l’ortografia que hem treballat.
 • Fes dictats de les paraules que tens en els àlbums, tant en català com en castellà.
 • Elabora encreuats, sopes de lletres, jeroglífics, cal·ligrames,..
 • Repassa l’accent diacrític, els dígrafs, els diftongs, la separació de síl·labes, la síl·laba tònica, l’accentuació i l’apostrofació.
 • De tant en tant mirat el diari per saber com està el món. Retalla la notícia que et sembli més important i fes-ne el teu comentari.

LLENGUA ANGLESA

Aquí teniu algunes activitats que us recomanem fer al llarg de l’estiu:

 • Mira alguna pel·lícula en anglès.
 • Parla amb els turistes si tens ocasió.
 • Escolta cançons i apunta’n la lletra.
 • Practica spelling.
 • Fes lectura i dictats de números.
 • Pots fer exercicis de gramàtica amb el verb to be i to have.
 • Connecta’t i practica amb edu365.cat (hi ha jocs, listenings,…)
 • Llegeix llibres en anglès del nivell starter
 • Pots fer sopa lletres, encreuats,…

Si has de repassar anglès, us recomanem particularment:

Holiday English 6è Primària, ed. Oxford

MATEMÀTIQUES

 • Repassa operacions bàsiques amb i sense decimals.
 • Treball les mesures ( longitud, massa , capacitat).
 • Repassa les potències.
 • Fes exercicis de geometria  mesurant amb el transportador.
 • Treballa els problemes que vam fer inventats a la classe
 • Fes problemes diversos, posant les dades, les incògnites i  fent l’esquema i la resolució.
 • Inventa’t problemes.
 • Repassa els nombres fraccionaris.
 • Busca jocs i problemes de lògica. T’ajudaran a pensar.
 • Repassa aquells aspectes de les matemàtiques que tens especialment fluixos.

Editorials. Quaderns d’estiu.

Si el pare i mare o tu mateix compreu algun Quadern d’estiu també és una possibilitat. N’hi ha molts i molt diversos. Estarà bé que si optes per aquesta proposta els escullis amb el pare i la mare. Jo els classificaria en tres possibilitats:

 1. Els que són repàs de sisè.
 2. Els que volen preparar temes per a primer curs d’ESO.
 3. I els que són repàs de Primer d’ESO

Si t’han costat aspectes de cicle superior et recomano algun dels llibres de les opcions /a/ o /b/.

Si vols treballar i seguir endavant pots comprar-te els llibres de repàs de finals de Primer curs de l’ESO. No crec que tinguis dificultats a l’hora de treballar-los.

Molt bones vacances.