Quants estris de cuina!

Ha vingut a l’escola la Míriam, una cuinera, a ensenyar-nos eines, a fer-les servir i a cuinar.

Hem escoltat, vist, fet i après moltes coses:
Ha tallat una carxofa i amb el que ha sobrat en podem fer sopa de carxofa.
Va agafar una patata, s’ha de partir i punxar. i la va fer al caliu, si la fem més del compte pot fer un incendi.
Un truc de restaurant és fer les patates al microones i després passar-les per la paella.
Si vols que les patates fregides et surtin ben cruixents les has de rentar molt bé amb aigua abans.
Perquè no rellisqués la fusta de tallar vam posar un paper mullat a sota.
Les coses rodones com la patata i la pastanaga s’han de tallar pel mig perquè poden sortir rodolant i et pots tallar.
Ens va ensenyar a treure el cor de la poma amb un estri especial.
La nata muntada es fa amb nata líquida, quan entra l’aire la nata líquida es converteix en nata muntada, va emulsionar. L’hem remenat dins d’un bol amb unes barilles.
Ens ha ensenyat dos estris, un per fer neules i un per fer cucurutxus.
Hi havia una eina que hi posaves un all, amb la pell l’aixafaves i quedava com triturat.
Per a treure’ns la olor de l’all de les mans, les hem de posar sota l’aigua sense sabó ni fregar-nos-les.
Ens va ensenyar diferents tipus de cebes. N’hi havia una normal, una de figueres i una que era com dos alls.
Ens va ensenyar un ganivet especial per tallar formatges, te forats i és perquè no s’enganxi.
Ens va ensenyar un colador xinès que serveix per colar el caldo.
Ens va ensenyar molt molt, era molt simpàtica, guapa i bromista ens va ensenyar molts estris de cuina. Ho va explicar molt bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *