2. Abans SANT JORDI

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Per tal de preparar SANT JORDI, ens hem acostat a la biblioteca municipal que tenim a prop de l’escola. Hem anat tota la classe. Molt amablement, ens han facilitat el següent llistat de llibres relatius a Sant Jordi

scan001  scan002

i també els següents llibres de dracs

scan003   scan004

 Després de feta la recerca, amb l’ajuda de la bibliotecària, hem fullejat uns quants i ens hem endut un bon grapat d’ells.

De tots ells, el qui més ha agradat i ha tingut més èxit en la classe, ha estat:

CONTE BIBLIO

CURSA DE DRACS MEDALLA

Per engalanar els corredors de la nostra escola, hem ajudat a fer el cartell de Sant Jordi, juntament amb els altres alumnes de l’escola:

CARTELL PASSADÍS SANT JORDI

També hem modelat amb plastilina alguns personatges, com el drac:

DRAC PLASTILINA

drac PEPITO, CAN MASSALLERA

També hem anat tots a visitar el drac Pepito de Can Massallera (Sant Boi)

I hem dibuixat els personatges de la llegenda. Estem pensant preparar la nostra pròpia història, amb algunes adaptacions… però serà després de passar Sant Jordi.

 COLECCIÓ PERSONATGES CONTE

Ara, juntament amb dues escoles més, hem creat un conte basat en el personatge del drac (proposat per nosaltres). És “UN VIATGE PEL MÓN”. També hi apareixen altres personatges: un elefant (proposat per una escola de Viladecans) i un barrufet (proposat per una escola de Barcelona).

 

Podem agafar idees als següents enllaços:

https://www.pinterest.com/EducacioilesTIC/sant-jordi/

http://fterensi.wix.com/cancons-primavera-i-stjordi#!__sant-jordi

Recull d’activitats interactives disponibles a la xarxa per a treballar Sant Jordi.

  • SANT JORDI: En aquesta web podem trobar diferents tipus de recursos relacionats amb St Jordi, tots ells molt interessants. Cinc audio puzzles en els que s’haurà d’endreçar la llegenda, una eina per a crear l’animació de St Jordi amb els seus personatges, un dictat interactiu, i un conte llibre multimèdia de St Jordi que ens podem descarregar desde la mateixa web.
  • EL MÓN PER UNFORAT, SANT JORDI: Fotos, dibuixos, i fins i tot un video sobre St Jordi. Conté també un petit joc i activitats interactives per a infantil i cicle inicial.
  • JUGA AMB LA LLEGENDA: Joc del Club Super 3 en el que hauràs de superar fases i prendre decisions amb què crearàs la teva història.
  • JOC LA PRINCESA I EL DRAC: Joc de plataformes en el que hauràs d’ajudar al cavaller a rescatar a la princesa del drac.
  • TRENCACLOSQUES DEL DRAC
  • ACTIVITATS CLIC ST JORDI: Conté dos paquets d’activitats per a educació infantil i cicle inicial de primària relacionats amb la llegenda de sant Jordi, amb imatges, textos, cançons, paraules,…
  • ELS LLOCS WEB DE SANT JORDI: Recull de pàgines web on trobar informació sobre sant jordi, la llegenda, les tradicions, …
  • SANT JORDI A LA PETITA XARXA: Aquí podeu trobar varis recursos interessants i molt ben elaborats, com ara la llegenda explicada interactivament, un puzzle, manualitats, retallables, i un vídeo, entre altres.
  • FES UN PUNT DE LLIBRE: Punt de llibre per a descarregar  i plantilles per a crear-ne tu.