Què se n’ha fet de la neu? Aquest és el títol del conte escrit per Iker Tuñas, Jofre Abellanet, Olga Pino, Henar Jorge, Laura Moro i Arola Rabassa, de la classe de 6è C, que van presentar al concurs de contes il·lustrats sobre el canvi climàtic que organitzaven la UNESCO i Catalunya Caixa. El conte parla dels problemes que patim a la Cerdanya per culpa de la falta de neu dels últims anys, que hem pogut observar clarament aquest passat hivern.

Els alumnes van estar treballant el conte (redacció, il·lustració…) durant un parell de mesos, i fa cosa d’un mes ens van comunicar que érem una de les 10 escoles guanyadores de Catalunya. El nostre conte havia estat seleccionat d’entre més de 200 pel jurat, al costat dels d’escoles com La Closa d’Esterri d’Àneu, L’Enxaneta de Valls, i d’altres centres dels voltants de Barcelona i Osona. El jurat valorava la coherència en el redactat, els dibuixos, el rigor científic en tractar el tema del canvi climàtic, i la relació del tema escollit amb l’entorn més proper dels alumnes.

Aquest dissabte passat, els alumnes, acompanyats del seu tutor, familiars i amics, van anar a recollir el premi en un acte institucional a la sala d’actes de La Pedrera, a Barcelona. El premi consisteix en un exemplar del recull de contes editat (en podreu trobar un parell d’exemplars a la biblioteca de l’escola ben aviat), dos jocs sobre l’energia solar per l’escola, i una entrada a l’espai Món Natura Delta de l’Ebre de Catalunya Caixa, a més del diploma acreditatiu i un bon vermut.

Felicitats per la feina, i recordeu que la crisi no és només econòmica, també és ambiental, i hem de fer tot el possible per evitar-la!