ESCOLA VERDA

 

5è B

GUANYADORS DEL CONCURS DE CARMANYOLES!

 

CLASSIFICACIÓ:

 

Classificació Curs
Percentatge
1r 5B 95%
2n 5A 85,71%
3r 1A 80,95%
4rt 3C 78,26%
4rt 4B 78,26%
3B 76,19%
1B 72,72%
5D 72,72%
6B 72,72%
5C 72,22%
3A 69,56%
6D 69,56%
4A 68,18%
10è 2A 58,33%
10è 4C 58,33%
11è 2B 52,17%
12è 6C 42,85%
13è 6A 31,81%

 

 

DECÀLEG ESCOLA VERDA

Decàleg(function() { var scribd = document.createElement(“script”); scribd.type = “text/javascript”; scribd.async = true; scribd.src = “http://www.scribd.com/javascripts/embed_code/inject.js”; var s = document.getElementsByTagName(“script”)[0]; s.parentNode.insertBefore(scribd, s); })();

XERRADA HEMIDA

xerrades Hermida(function() { var scribd = document.createElement(“script”); scribd.type = “text/javascript”; scribd.async = true; scribd.src = “http://www.scribd.com/javascripts/embed_code/inject.js”; var s = document.getElementsByTagName(“script”)[0]; s.parentNode.insertBefore(scribd, s); })();

XERRADA FORESTALS

Els nens i nenes de cilce mitjà, aquest segon trimestre van rebre la visita d’un agent forestal.
La xerrada va consistir en una exposició de la fauna ceretana i les seves característiques, les petjades i els caus.
També els va explicar què cal fe quan anem al bosc.
Aquí en teniu unes fotos.

REFLEXIONS MEDIAMBIENTALS

Després de les xerrades informatives sobre el medi ambient que es van portar a terme els passats mesos d’abril i maig , algun dels alumnes ens han fet arribar les seves reflexions:

És important Reciclar, Reutilitzar i Reduir per a moltes coses: no embrutem el medi ambient, no contaminem,….

Reciclar : per exemple tens un full usat per les dues cares i no valen, tu ho tires al contenidor. Quant aquest està ple fan una massa i tornen a fer paper.

Reutilitzar: per exemple, tens una bicicleta que et queda petita, doncs, no la tiris! Regala-la a qui vulguis, ara mateix estas reutilitzant.

Reduir: Hem de reduir el consum d’envasos d’un sol ús, bosses de plàstic, pots de iogurt…

—————————————–

És necessari protegir el medi ambient, per protegir el medi ambient, s’ha de reciclar, reutilitzar i reduir o més ben dit la teoria de les tres “R”. Cal reciclar perquè el planeta no es contamini, per exemple: sinó recicléssim aniríem deixant deixalles per tot arreu, les deixalles contaminarien l’aire, després l’aigua….

Si l’aire es contamina, els animals es contaminaran , després, ens menjarem els animals contaminats, i ens contaminarem.

Si l’aigua es contamina, els peixos es contaminaran i si els animals beuen l’aigua contaminada, es moriran.

—————————————

És important protegir el medi ambient , és a dir, la teoria de les tres “R”. Reciclar materials que llencem a les escombraries ( paper, vidre o plàstic). Reutilitzar les bosses del supermercat i el paper ( escrivint-hi per les dues cares), etc. Reduir la utilització d’envasos i articles d’un sol ús, com les bosses de plàstic o els mocadors de paper. Posar cada matèria al seu contenidor és primordial.
Al contenidor de vidre: ampolles, gots etc.
Al contenidor de plàstic: bosses, envasos…
Al contenidor del rebuig: ordinador, teles, sofàs…
Al d’orgànic: restes de menjars i
Al contenidor del paper i cartró : fulls de paper, caixes de cartró…

Les piles també tenen un contenidor especial per què contaminen molt si les tires a terra.

——————————————-

Aquest matí al col·legi ha vingut una noia a explicar- nos per que i com hem de reduir, reciclar i reutilitzar.

Ens ha explicat que hem de reduir per poder viure millor.
Per exemple, si vas a comparar llet no cal comparar cada vegada una botella està feta de petroli i si en gastem molt algun dia s’acabarà.
Reutilitzar vol dir tornar a utilitzar una cosa. Per exemple, si tens un jersei i se’t fa petit , doncs li pots passar al teu germà, amic o cosí.

També ens ha explicat que reciclar és desfer una cosa utilitzada i fer-ne una de nova. I ens ha dit que s’ha de classificar així: vidre al contenidor verd, paper i cartró al contenidor blau, envasos lleugers al contenidor groc , orgànica al contenidor marrí i rebuig al contenidor gris.
I el que no vagi a cap lloc d’aquest com la nevera, els televisors, els dics, els mobles, les piles o l’oli es porten directament a la deixalleria.

XERRADES MEDIAMBIENTALS

El passat mes d’Abril es van realitzar les xerrades sobre el reciclatge a càrrec de Maria Bover, Tècnic de medi ambient del Consell Comarcal, a l’Alfons I de Puigcerdà.

Aquestes xerrades es van fer a cicle mitjà i 5è de cicle superior i van tractar sobre la importància del reciclatge en la nostra vida quotidiana i l’adequació de cada residu al seu contenidor.

Creiem que aquesta informació , que molts ja coneixien, ha servit per conscienciar als alumnes de la importància que té la classificació dels diferents residus i del petit esforç que representa tenir cura del medi ambient.

imatge2imatge3imatge31

ESCOLA VERDA

Des de l’inici  d’aquest curs 2009/2010 hem iniciat un nou projecte a nivell d’escola per apropar-nos a un model educatiu més respectuós amb el medi ambient i amb la nostra salut.
Els objectius que  ens hem fixat  son principalment  dos:
Conscienciar  a l’alumnat de les quantitats de residus que generem.
Conèixer la necessitat de reciclar-ho.
Donar a conèixer els beneficis d’una bona alimentació.
Per això portem a terme un seguit d’actuacions que ens ajudaran a assolir aquest objectius:

Penjarem una frase significativa que fa referència als hàbits alimentaris o el reciclatge al plafó del hall de l’escola. Per exemple: l’ús de carmanyola per portar l’esmorzar, portar fruita els dimecres, mantenir les instal·lacions netes.

foto-bona <

S’ha iniciat la eco brigada, grups de 4  nens que s’encarreguen de vigilar i traslladar les deixalles generades alhora de l’esbarjo als contenidors de davant l’escola acompanyats per un adult.

foto-bona-2foto-bona-4

foto-bona-3

(agraïm a l’Antonio Sànchez i a la Dolors Cot el disseny i la confecció de les armilles).
Per part de Xavi Rodríguez s’ha iniciat una proposta mitjançant uns rètols dedicat a l’estavi energètic i de material fungible.
Cada curs  realitzarà una activitat emmarcada en l’àmbit del reciclatge o bé sobre la salut.
Aquestes són algunes de les activitats començades i els propers trimestres hi continuarem incidint i treballant-hi.
la comissió d’escola verda està oberta a suggeriments i propostes per part de tot el claustre.

A més,un vídeo molt pedagògic que ens va mostrar l’Eva Vila al seu “Racó de Francès” ens explica fàcilment la motivació última de totes aquestes iniciatives…esperem que us agradi 😉

Els dimecres:Fruita!!

Dins del nostre Projecte d’Escola verda, ens hem proposat també treballar l’alimentació. Un dels menjars que a vegades costa d’introduir a la dieta dels infants és el de menjar verdura i fruita. Vam pensar què podríem fer. Ens vam posar en contacte amb la Generalitat que ens va adreçar al Departament d’agricultura i gratuïtament ens regalen fruita, tots els dimecres, pels cursos de 3r i 4t. Tot i que a alguns nens i nenes els costa menjar-ne, sobretot les taronges i les prunes, veiem com a poc a poc s’hi van acostumant. Com tot, és qüestió de paciència i constància per introduir-los el gust per una cosa tan nostra com la fruita de temporada. Esperem que aquests bons hàbits, així com d’altres, es mantinguin al llarg de la seva vida. Aquí en teniu algunes fotos:

6 comentaris

 • Xavi (14 anys)

  Realment, qualsevol nit pot sortir el sol 😉 … com sols que són tots aquests nens que tenim a l’escola que a poc a poc es van conscienciant que qualsevol petit gest que ells puguin fer vers la seva salut i envers lo nostre Planeta és molt i molt important per tot lo món.
  Moltes felicitats a tots els que formeu aquesta “Escola Verda”,nens,mestres…i pares! i molts ànims a seguir treballant en aquest camí.
  Sou tot un exemple a seguir 😉

  Xavi 🙂

 • juju (13 anys)

  es veritat caDA NIT POT SORTIR EL SOL

 • Davinia (13 anys)

  quin discurs xavi!!!!! jajja tot i axi tens raoo!!

 • ariadna.sirvent.sanchez (13 anys)

  la idea aquesta de la escola verda,m’hagradat molt segur que tots el profesors sobretot la nostra señoreta que s’ha nat per ke esta embarasada pero bueno seguim, ke tots els profesors han participat…..

 • Julia.cazorla.vila (13 anys)

  Ami també , jo penso el mateix que l’ariadna,ami també m’agrada la idea de fer reciclatge i escola verda i que pels segles dels segles continui sent verda !!!!!

  Adéu jaja

 • Julia.cazorla.vila (13 anys)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

 
Go to Top