El torneig de bàsquet adaptat Sant Jordi torna a Lluïsos de Gràcia

Fa 5 anys que Lluïsos de Gràcia i l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (acidH) organitzem el Torneig Stiga de Bàsquet Adaptat Sant Jordi. Xavi Rubio és el padrí del torneig aquest any.

La cinquena edició del torneig Stiga de Bàsquet Adaptat Sant Jordi es farà a la pista de bàsquet de Lluïsos de Gràcia el dia 21 de maig. Hi participaran quatre equips masculins (CE Taiga, Encert Sant Martí, Prodis i Lluïsos de Gràcia-acidH) i dos femenins (Encert Panteres i Lluïsos de Gràcia-acidH Fem.). Enguany l’esportista Xavi Rubio, farà de padrí del torneig.

El Torneig que començarà a les 08.45h amb el sorteig de creuaments i es preveu que acabi a les 13.45h amb el lliurament dels premis. A les 11.30h un cop acabades les semifinals masculines es faran els parlaments i la presentació institucional per part dels representants de les entitats i del padrí de l’esdeveniment.

A l’octubre del 2012, es va signar un acord de col·laboració entre acidH i Lluïsos de Gràcia amb l’objectiu de donar a conèixer la pràctica del bàsquet per part de les persones amb intel·ligència límit i establir llaços d’unió entre els jugadors de les dues entitats. Fruit d’aquest acord va néixer l’equip masculí de Bàsquet Lluïsos de Gràcia-acidH, format per jugadors amb intel·ligència límit, que participa en les competicions de Bàsquet Adaptat que organitza la Federació ACELL.

És al setembre del 2013 quan es formen dos equips de bàsquet femenins Lluïsos de Gràcia-acidH Fem. i durant la temporada 2014-15 es completa el conjunt amb dos equips masculins de bàsquet Lluïsos de Gràcia-acidH més.

L’any 2013 vam rebre el premi a “La millor iniciativa social lligada a l’esport” als Premis “Nit de l’esport de Gràcia 2013” de l’Ajuntament de Barcelona, el Premi “Compromís Solidari” als 6ns Premis Nacionals Special Olympics 2014 i el Premi “Reconeixement a la Integració Social” dels Premis Ateneus 2015. Aquests reconeixements donen energia extra a un projecte que uneix esport, valors i integració.

L’any passat es va apadrinar la secció de tennis taula d’acidH, que també participa en competicions de la Federació ACELL. Així doncs, actualment, són tres equips de bàsquet masculins, dos equips de bàsquet femenins i la secció de Tennis Taula que formen part d’aquest gran projecte.

Col·laboren i fan possible el Torneig: Stiga, La Caixa i la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual ACELL.

IMG_0006