Colònies d’Estiu acidH “Salgar 2017” : El teu somni s’ha fet realitat!.

XI COLÒNIES D’ESTIU ACIDH “SALGAR 2017”

DURACIÓ
Del 3 al 12 de juliol de 2017.

PREU
599€. Possibiltat de beques de la Diputació de Barcelona. Es pot pagar en diferents pagaments fins el mes de juliol de 2017. En cas d’anul.lació només es retornarà el 30% de l’import final independentment del mes en que es faci.

img_1200

DEFINICIÓ
Conjunt d’activitats educatives i d’esplai dirigides per professors/es destinades a complementar l’acció educativa de l’escola.

L’equip d’Activitats Extraescolars i de Lleure acidH portem onze anys organitzant Colònies d’Estiu a la nostra entitat i ja hem començat a treballar, amb moltes ganes i amb molta il·lusió, les activitats i aventures que viuran al llarg de les Colònies d’Estiu 2017 els vostres fills i filles a la Casa de Salgar a Foradada-Montsonís (La Noguera).

L’objectiu principal és que els vostres fills/es s’ho passin molt bé; potenciant la convivència i el respecte entre els nous amics/gues, i els valors de l’educació en el lleure a través del nostre equip de mestres. Amb especial atenció a l’afecte, la cura i la seguretat que viuran tots els usuaris/es de les Colònies d’Estiu acidH.

Els objectius de les colònies d’estiu estan relacionats amb la convivència en un entorn no habitual, la potenciació de l’autonomia i el treball en un medi no acadèmic:
* Fomentar l’autonomia personal i l’autoconeixement.
* Donar a conèixer els valors del territori.
* Descobrir la natura.
* Afavorir la cohesió de grup i el treball cooperatiu.
* Experimentar sentiments i emocions.
* Aprendre a solucionar els problemes d’una forma col·lectiva.
* Tenir un comportament solidari amb els companys.
* Aprendre i passar-ho bé.
* Ajudar als companys a superar les dificultats.
* Tenir cura del propi treball i valorar l’obra dels companys.
* Tenir una experiència única, emocionant i extraordinàriament significativa en el desenvolupament dels adolescents i joves.

img_1199

Les colònies d’estiu són unes estades educatives en les quals els mestres realitzem educació no formal a través d’activitats lúdiques de qualitat. Les realitzem al llarg de deu dies al voltant d’un edifici, anomenat casa de colònies, en el qual es pernocta. Les colònies d’estiu formen part i s’ajusten al programa pedagògic de la nostra escola.
Les activitats es poden realitzar en diferents modalitats, però el més habitual són les activitats de matí (que solen ser de 10:00 a 13:00 hores aproximadament), les activitats de tarda (que solen ser de 16:00 a 20:00 hores aproximadament) i les activitats de nit (que solen ser de 22:00 a 23:30 hores aproximadament).

LLOC
Casa de Colònies “Casa de Salgar“ a Foradada-Montsonís (La Noguera). La tenim en exclusiva (tota per a nosaltres sols).
Casa de colònies situada al terme municipal de Foradada, comarca de la Noguera, molt a prop de la població d’Artesa de Segre. La casa es troba en un congost del riu Segre que ens porta des d’Artesa fins el pantà de Camarasa. El congost gaudeix d’un microclima que fa que trobem una vegetació obaga i una fauna diferents de les habituals en aquesta comarca.
En el jardí hi ha taules per menjar al aire lliure, un camp per practicar esports i una piscina.

ACTIVITATS
Una petita orientació de les activitats que farem aquest any, subjecte a canvis:

. Tallers.
. Excursions a peu: Monestir Salgar, Runes Poblat Ibèric, Cova de Salgar, Castell de Montsonís, Monestir, Santuari Salgar, Congost del riu Segre, per les Serres del Montsec i mercat dominical d’Artesa de Segre.
. Excursió amb autocar al Parc Olímpic del Segre, a La Seu d’Urgell, on hi ha la possibilitat de fer activitats aquàtiques, piragüisme i ràfting, al Parc Olímpic del Segre.
. Caiac al Pantà de Camarasa, tir amb arc a Artesa de Segre, muntar a cavall a Rubió i rutes de diferents distàncies i dificultat per fer a peu o en bicicleta.
. Jocs d’interior, al bosc i de nit.
. Jocs d’aigua a la piscina i al riu.
. Activitats lúdiques: música, discoteca, jocs de taula, esports, teatre, karaoke, activitats d’aventura: kaiak, equitació, tir amb arc, escalada, bicicleta, cinema a la fresca, piscina a la fresca, festes, …
. Aprenentatge de tasques domèstiques (posar i treure la taula, escombrar, rentar-se la roba, fer-se el llit i l’habitació, …).

image

RESPONSABLES
Professors de la nostra escola que exerceixen com a monitors durant les 24 h. del dia. L’equip compleix amb la normativa de la Generalitat de Catalunya i tenen coneixements de socorrisme. Ràtio: 1 professor per cada 6 alumnes. Porten cotxe de suport.