La primavera

Com que ja estem a la Primavera hem pensat de posar una mica d’informació perque així sapigueu una mica més d’aquesta estació tan bonica. 

Astronòmicament, comença amb el equinocci de primavera (entre el 20 i el 21 de març en l’hemisferi nord, i entre el 22 i el 23 de setembre en l’hemisferi sud), i acaba amb el solstici d’estiu (al voltant del 21 de juny en l’hemisferi nord i el 21 de desembre en l’hemisferi sud). No obstant això, de vegades és considerada com els mesos sencers de març, abril i maig en l’hemisferi nord i setembre, octubre, novembre en l’hemisferi sud.

La paraula “primavera” és sinònim de vida, joventut, sol, aire i amb tot el que té colorit; això es deu sobretot per l’abundància de flors multicolors que hi ha durant els mesos que abasta aquesta estació de l’any. S’identifica amb el temps que les coses estan en el seu major vigor, hermosura i frescor.

A l’iniciar la primavera, és moment de preparar la terra i sembrar la majoria dels cultius bàsics per a aprofitar l’arribada pròxima de les pluges; i es planten també una gran varietat d’arbres fruiters, d’hortalisses i llegums.

Com és l’estació que segueix a l’ hivern, la primavera representa un canvi del clima que es reflecteix en les plantes, perquè apareixen nombroses flors vestint alegres i cridaners colors acompanyats de suggestives fragàncies.

Els animals també gaudeixen del bon clima i molts d’ells es reprodueixen en aquesta època, les aus incuben els seus ous i fins a les abelles posen els seus. En les persones podem notar igualment el reflex d’una estació colorida i alegre. L’ enamorament es dóna molt en aquesta època de l’any sobretot en els humans, produït per certes hormones del nostre cos.

BubbleShare: Share photos – Easy Photo Sharing

 Aquestes fotos, ens las ha deixat el nostre professor de Informatica i d’Anglés.

Que li agrada molt fer fotografias!

3 thoughts on “La primavera

 1. arl1289

  M’ha agradat molt aguest escrit sobre la primavera i sobre tot aquesta forma de passar les fotos.

 2. lpb1145

  HOLA A TOTS!!!

  M’agradat molt aquest escrit. A mi em sembla que es un escrit molt interesant sobre l’estació en la que estem. A més també m’agradat la forma de pasar les fotos.

  SEGUIU AIXÍ.
  Adéu.

 3. ahm1156

  Hola a tots m’ha agradat molt aquest escrit de la primavera aqui l’hi ensenyeu a tot el món la bonica que és
  amb aqusts camps i aquestes flors tan precioces mmmmm me encanten!!!

  Aquest comentari us el fem l’Adrià i L’Eva

  Graciès i adeu. Ens ha agradar molt!

Leave a Reply