Pa amb llet, natilles medievals, macarrons del cardenal i truita de patates sense ou!; receptes històriques per cuinar en família!
Cuinar en família té molts beneficis: a més de ser una excel·lent manera de divertir-nos plegats, ens permet abordar la importància de menjar bé, apreciar els productes de la terra, i donar valor a la col·laboració en les tasques de la llar.
Quan cuinem receptes de cuina amb història, a tots aquests beneficis podem afegir la descoberta dels nostres avantpassats, de nosaltres mateixos i de la nostra cultura a partir de l’alimentació. Sovint relacionem la història amb dates, personatges, guerres, tractats… però sovint els detalls més senzills, com en aquest cas ho són els ingredients, els estris de cuina o les tècniques de cocció d’una recepta, poden explicar-nos moltes més coses.
Descarregueu tot seguit les receptes que més us agradin. Són receptes senzilles a partir d’ingredients que segur que teniu a casa i que requereixen poca manipulació per tal que grans i petits les puguin fer sense problemes.
Seguiu les indicacions que trobareu al document i prepareu-vos per iniciar un viatge en el temps ben gustós.
Recepta d’època antiga: panis cum lacte »
Recepta d’època medieval: natilles »
Recepta d’època contemporània: macarrons de cardenal »