02.- Bases per a la participar en els jocs del 3BiN.Ka.-

Es construeix la pau en la ment de les persones i la justícia creix en els cors dels seus petits infants. Campanya adherida a la UNESCO en construir la pau en las mentes de los hombres y de la mujeres. Dins del Desenvolupament del Tercer Mil.lenni de les Nacions Unides en el desenvolupament mundial i local.

Demanarem que el dia 12 de desembre sigui declarat Dia Mundial de la Cooperació Educativa Ciutadana de Desenvolupament Local i Territorial.-

I.- Com podem jugar?

1.- Per a jugar ens hem de trobar.-

Tots els qui volem jugar si podem anirem al mur del castell, on farem una foto col.lectiva de totes les persones participants del primer partit del 3BiN.Ka de cada dia.

El primer pas és constituir grups de tres persones heterogènies d’edat, capacitats,… per exemple en família, en grups d’amics…etc. Cada grup de tres registrat tindrà un foli i construirà el seu propi full de ruta.

2.- Cada grup de tres persones i dins del gran grup es visiten punts interessants de la Baronia, de les Persones i de l’entorn natural del parc N. Serra de Montsant (ponent). En aquesta recerca es guanyes “Rocs” moneda del joc Baronia i Natura a Cabacés. Per començar a jugar necessites tenir al menys nou “Rocs” per persona aspirant.

Al final de la visita del punt interessant que serà segons els casos una entrevista oral d’un mínim de tres minuts o bé un col.loqui oral d’un màxim de trenta minuts.  Es recullen coneixements, iniciatives i apostes d’ajuda.

3.- Els grups al final de la ruta amb el recull de dades.

4.- Els tres grups que hauran visitat més punts informatius  i . hagin encertat totes les respostes. Jugaran un partit final de 3B+ADN. Si els tres grups tenen èxit a totes les preguntes aconseguiran el primer 3B.Castell de la Baronia. Distinció honorífica en el camp de la cooperació.

5.- Com aquest joc és cooperatiu creatiu pur i dur, no hi ha mai ni guanyadors ni perdedors. O se és guanyador col.lectiu o es queda tots a aspirant a l’èxit.

Al final el premi és una foto dels tres equips, en total nou persones amb la pared del Castell i amb les Copes del Consell Comarcal.

Aquestes fotos es lliuraran a les nou persones guanyadores i una còpia de la fotografia col.lectiva s’exposarà a un lloc públic del Cafè de Cabacés, junt amb les tres copes que queden a un lloc vistós. En un acte anticonsumista i mental per a la cooperació creativa, la justícia i la pau .

A tots els participants la foto col.lectiva es facilitarà per internet i una còpia dels participants més la de les nou persones del 3B+Castell s’exposaran en el museu municipal de Cabacés com a record i com a mostra d’agraïment.

II.- El 3BaNCS de Cabacés: La banca de l’economia cooperativa solidària del 3B té moneda pròpia: el “Roc”

Les fotos a dalt mencionades estaran dins d’una moneda de paper pròpia de Cabacés: el “Roc”(1) amb dues cares, en una la de l’ermita de sant Roc on s’escriurà el nombre de Rocs guanyats i per l’altra cara de la moneda es dedicarà a.

TOTS ELS FILLS I FILLES NASCUTS I ADOPTATS DE CABACÉS

On hi hauran sis cares com a referents de persones destacades filles del poble o adoptades, amb el seu valor cultural i/o científic com són:

Cara                     Persona a què es fa al.lusió                                                                        Valor

Navàs.              Llongí  Navàs                Científic

http://ca.wikipedia.org/wiki/Long%C3%AD_Nav%C3%A0s_i_Ferrer

Seró                  Prudenci Seró                Científic

http://scbcientifics.iec.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=76&Itemid=45

Borja                 Miquel Montagud Borja                       Art

http://www.turismepriorat.org/es/que-hacer/puntos-interes/museu-de-cabac%C3%A9s-miquel-montagud

Professor de l’escola del treball de Tarragona, al jubilar-se s’enamorà de Cabacés on va viure fins a la mort. El museu municipal està dedicat a la seva obra artística i humanista

Compte         Maria Glòria Compte                 Pedagogia

Filla de Cabacés. Mestra del poble més de 25 anys.  Va morir el 2011.

Aragonès        Angelines Aragonès Fernàndez             Empresa.

Amb iniciatives empresarials per a les dones. Va ser en 1995 la primera donar regidora de la història de Cabacés.

Sebastiana              Llevadora segle XX                  Solidaritat

La dona solidària de Cabacés del segle XX. Acompanyà a centenars de fills i filles en el seu naixement com a llevadora. A més els acompanyava a batejar. També preparava als difunts. Era la dona de la porta de l’entrada de la vida i de la sortida. El seu únic fill va ser mort a la guerra civil espanyola.

I altres persones que dorment en la nostre ment i que portem en els nostres cors mentre visquem per la seva aportació rellevant a la nostra comunitat.

(1) ROC en al.lusió a l’ermita de sant Roc, espai entre la Foia i el poble, al nom homòfon del conjunt musical de joves Sant Rok i l’experiència mística que invita aquest lloc.

També els rocs del terme que podem veure són pedres que poden recordar a pedres i records vius de les persones.-

Cooppel

Quant a Cooppel

Tot sobre els Talents Cooppel. Nucli central de la pràctica creativa i cooperativa. Els aprenentatges segons la seva contextualització, la seva constructivitat i la seva cooperació, amb el suport dels treballs en xarxes i de les tècniques d'aprenentatges cooperatius aplicades en el territori en aprenentatge servei voluntari social de Reus, el Camp de Tarragona, el Priorat i la Ribera d'Ebre (RECTEPRE)
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *