Festa Major de Sant Blai. Cabacés. Divendres dia 01 de febrer 2013.-

Organitza: Ceradai

A les 08 de la tarda

Sala d’actes de la Societat Recreativa

Acte Solemne. Més de 30 anys amb menys de 30 minuts

Tots els Fills i Filles de Cabacés

Nascuts o adoptius del poble.-

Per Josep Maria Ferran  i cooperants

Presentació del 3BiN.Ka a partir de les Persones  protagonistes fills i filles del poble que han marcat els darrers 30 anys al voltant de la iniciativa de promoció cultural Ceradai

Publicat dins de General | Deixa un comentari

01.- Tenim el primer espai històrico-natural per jugar al 3B+ADN.-

L’Associació Ceradai també col.laborem en aquest projecte.

En aquesta jornada vàrem entrevistar a comerciants, persones cooperants de la Fira i a persones que conserven un patrimoni cultural al poble.

Les fotos antigues del poble:  http://www.panoramio.com/user/7304049

Es va participar en el Jurat en el concurs de fotografies i es van escollir les cinc més destacades.

La foto iceberg és: http://www.panoramio.com/photo/83074952

On es veu el cementiri i les restes del castell a la part dreta de poble.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

02.- Bases per a la participar en els jocs del 3BiN.Ka.-

Es construeix la pau en la ment de les persones i la justícia creix en els cors dels seus petits infants. Campanya adherida a la UNESCO en construir la pau en las mentes de los hombres y de la mujeres. Dins del Desenvolupament del Tercer Mil.lenni de les Nacions Unides en el desenvolupament mundial i local.

Demanarem que el dia 12 de desembre sigui declarat Dia Mundial de la Cooperació Educativa Ciutadana de Desenvolupament Local i Territorial.-

I.- Com podem jugar?

1.- Per a jugar ens hem de trobar.-

Tots els qui volem jugar si podem anirem al mur del castell, on farem una foto col.lectiva de totes les persones participants del primer partit del 3BiN.Ka de cada dia.

El primer pas és constituir grups de tres persones heterogènies d’edat, capacitats,… per exemple en família, en grups d’amics…etc. Cada grup de tres registrat tindrà un foli i construirà el seu propi full de ruta.

2.- Cada grup de tres persones i dins del gran grup es visiten punts interessants de la Baronia, de les Persones i de l’entorn natural del parc N. Serra de Montsant (ponent). En aquesta recerca es guanyes “Rocs” moneda del joc Baronia i Natura a Cabacés. Per començar a jugar necessites tenir al menys nou “Rocs” per persona aspirant.

Al final de la visita del punt interessant que serà segons els casos una entrevista oral d’un mínim de tres minuts o bé un col.loqui oral d’un màxim de trenta minuts.  Es recullen coneixements, iniciatives i apostes d’ajuda.

3.- Els grups al final de la ruta amb el recull de dades.

4.- Els tres grups que hauran visitat més punts informatius  i . hagin encertat totes les respostes. Jugaran un partit final de 3B+ADN. Si els tres grups tenen èxit a totes les preguntes aconseguiran el primer 3B.Castell de la Baronia. Distinció honorífica en el camp de la cooperació.

5.- Com aquest joc és cooperatiu creatiu pur i dur, no hi ha mai ni guanyadors ni perdedors. O se és guanyador col.lectiu o es queda tots a aspirant a l’èxit.

Al final el premi és una foto dels tres equips, en total nou persones amb la pared del Castell i amb les Copes del Consell Comarcal.

Aquestes fotos es lliuraran a les nou persones guanyadores i una còpia de la fotografia col.lectiva s’exposarà a un lloc públic del Cafè de Cabacés, junt amb les tres copes que queden a un lloc vistós. En un acte anticonsumista i mental per a la cooperació creativa, la justícia i la pau .

A tots els participants la foto col.lectiva es facilitarà per internet i una còpia dels participants més la de les nou persones del 3B+Castell s’exposaran en el museu municipal de Cabacés com a record i com a mostra d’agraïment.

II.- El 3BaNCS de Cabacés: La banca de l’economia cooperativa solidària del 3B té moneda pròpia: el “Roc”

Les fotos a dalt mencionades estaran dins d’una moneda de paper pròpia de Cabacés: el “Roc”(1) amb dues cares, en una la de l’ermita de sant Roc on s’escriurà el nombre de Rocs guanyats i per l’altra cara de la moneda es dedicarà a.

TOTS ELS FILLS I FILLES NASCUTS I ADOPTATS DE CABACÉS

On hi hauran sis cares com a referents de persones destacades filles del poble o adoptades, amb el seu valor cultural i/o científic com són:

Cara                     Persona a què es fa al.lusió                                                                        Valor

Navàs.              Llongí  Navàs                Científic

http://ca.wikipedia.org/wiki/Long%C3%AD_Nav%C3%A0s_i_Ferrer

Seró                  Prudenci Seró                Científic

http://scbcientifics.iec.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=76&Itemid=45

Borja                 Miquel Montagud Borja                       Art

http://www.turismepriorat.org/es/que-hacer/puntos-interes/museu-de-cabac%C3%A9s-miquel-montagud

Professor de l’escola del treball de Tarragona, al jubilar-se s’enamorà de Cabacés on va viure fins a la mort. El museu municipal està dedicat a la seva obra artística i humanista

Compte         Maria Glòria Compte                 Pedagogia

Filla de Cabacés. Mestra del poble més de 25 anys.  Va morir el 2011.

Aragonès        Angelines Aragonès Fernàndez             Empresa.

Amb iniciatives empresarials per a les dones. Va ser en 1995 la primera donar regidora de la història de Cabacés.

Sebastiana              Llevadora segle XX                  Solidaritat

La dona solidària de Cabacés del segle XX. Acompanyà a centenars de fills i filles en el seu naixement com a llevadora. A més els acompanyava a batejar. També preparava als difunts. Era la dona de la porta de l’entrada de la vida i de la sortida. El seu únic fill va ser mort a la guerra civil espanyola.

I altres persones que dorment en la nostre ment i que portem en els nostres cors mentre visquem per la seva aportació rellevant a la nostra comunitat.

(1) ROC en al.lusió a l’ermita de sant Roc, espai entre la Foia i el poble, al nom homòfon del conjunt musical de joves Sant Rok i l’experiència mística que invita aquest lloc.

També els rocs del terme que podem veure són pedres que poden recordar a pedres i records vius de les persones.-

Publicat dins de General | Deixa un comentari

03.- 3BiN.Ka. Dia 08 de desembre de 2012.-

Dins del programa de la Fira de l’Oli Baronia de Cabacés, el passat dissabte dia 08 de desembre en el marc temporal des de les 11 del matí fins a les 20 hores.

S’ha dut a terme entrevsites entre els comerços participants i de persones que conserven el patrimoni com el tractor de Cal Navàs.

Hem participat en el jurat del primer premi del fotografia antiga on el poble ha participat amb 713 fotos.

La fira de cara a noves ocasions també és una oportunitat per a donar a conèixer el 3B+ADN, aplicat a l’espai històric i natural del poble de Cabacés. A la fi de conèixer millor el context de la Fira, viure una experiència cooperant i creativa i aconseguir un record original de creativitat cooperativa única, singular i irrepetible.

Així la propera Fira de l’Oli 2013 serà una diada síntesi d’una marató i una gimcana cooperants:

Marató

1 f. [SP] Cursa de 42,195 quilòmetres que transcorre en un recorregut asfaltat.
2 f. [LC] Sessió, negociació, etc., molt llarga i intensa.

Maratón.

(De Maratóngr. Μαραθών, lugar a 42 km de Atenas, distancia que recorrió un soldado griego, en el año 490 a. C., para comunicar la victoria sobre los persas).

1. m. En atletismo, carrera de resistencia en la que se recorre una distancia de 42 km y 195 m. U. t. c. f.

2. m. Competición de resistencia. Un maratón de baile. U. t. c. f.

3. m. Actividad larga e intensa que se desarrolla en una sola sesión o con un ritmo muy rápido. Real Academia Española © Todos los derechos reservados

gimcana

f. [SP] [LC] [JE] Cursa de recorregut breu durant la qual els participants han de superar una sèrie de proves o dificultats.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

04.- Ben aviat es presentarà en públic el BiN.K@ de Cabacés.-

El 3BiN.K@ serà l’espai per a jugar al 3B+ADN sol, en família, en grups de a tres, en associacions o grups de col.lectius d’empreses en un context històric de la Baronia i en l’entorn natural del parc de la serra de Montsant.-

3B.Conferències. 3B.Cursos. 3B.Tallers. 3B.Excursions. 3B.Concursos cooperatius creatius com els 3B.Cims i els 3B.Aplecs.

En els espais les tecnologies de fotos com vídeos o gravadores orals seran controlades per a l’elaboració de materials i recursos del joc 3B+ADN.

En la resta d’activitats serà un viatge real a l’edat mitjana per tant no es pot tenir mòbils ni altres eines digitals, ni rellotges, amb vestit lleuger. Farem una vivència de l’Edat Mitjana amb excursions a sant Roc i a la Foia.

Les activitats del 3BiN.K@ són gratuïtes. Cal fer reserva de places. Places limitades a 18 persones. Demana informació sense cap compromís:   info@cooperis.cat

Fes alguna cosa bona, bonica i barata. Ensenya els teus fills i filles a cooperar.

Una única ocasió. Dona’t una oportunitat.

Apren i ensenya’ls a jugar al 3B+ADN, el nou estil de vida per aprendre a aprendre.

Atura’t.

Fes un parèntesi de la teva vida. Descobreix el teu talent cooperatiu creatiu.

Vine al país de 3BiN.Ka de Cabacés (El Priorat)

Caps de setmana, dissabtes  concertats previament.

El v@lor ecològic i econòmic de la comunicació digital i d’internet. Utilitza-la no costa res!

Consultoria: info@cooperis.cat

Et donem la mà. Vine i canvia la teva vida

Publicat dins de General | 1 comentari