Autoria: Khadija Ben
En l’actualitat està havent-hi un augment dels mals hàbits alimentaris i el consum de menjars processats. Això ve donat per un canvi en el model de vida, on correm, treballem i busquem l’oci, deixant de banda els moments de cuinar i menjar a casa amb tranquil·litat i canviant-los per alimentar-nos amb menjars preparats
amb molts edulcorants i sucres.
Aquest increment en el consum d’aquests productes porta a un augment de patologies cardiovasculars i
neurodegeneratives.
En aquest treball es busca fer una recerca de dades i investigacions que responguin la següent pregunta d’estudi: L’augment del consum de sucres ocasiona una disminució en les capacitats neuronals i la memòria? D’aquesta pregunta d’estudi se’n deriva una hipòtesi: És possible que el consum de sucres porti a un augment de les pèrdues de memòria.
Aleshores, en el treball es desenvoluparan els següents temes amb la finalitat de buscar una possible resposta: Què són els sucres? Què és la memòria? Com poden afectar els sucres a l’organisme? Hi ha alguna correlació amb l’Alzheimer?
Després d’aquest marc teòric, hi ha una part experimental d’anàlisi poblacional sobre el consum de sucre i els efectes que perceben els consumidors, tot l’anterior acompanyat d’unes entrevistes amb personal sanitari.
Per últim, s’extreu una conclusió derivada de tota la recerca.
Tutoria: Júlia Company Campmajó
Font: alumnat de 2n de batxillerat de l’institut Ribot i Serra
Deixa un comentari
Heu d'iniciar la sessió per escriure un comentari.