Què en penseu?

Hola famílies!

Novament us penjo un article en el que m’agradaria que hi haguessin un munt de comentaris. Abans de començar agrair-vos als que acostumeu a participar i animar els altres a donar la seva opinió, no estem jutjant a ningú, només volem conversar una estona virtualment, en cursos futurs ho hauran de fer els vostres fills, no us agradaria haver-ho provat vosaltres abans? Va, som-hi!

Aquesta vegada, per iniciar la conversa us convido a veure una imatge.

creatividadconpinzasdelaropa

Per introduir-la una mica us diré que és una il·lustració de Francesco Tonucci, un pensador, psicopedagog i il·lustrador italià defensor de la infància i de la “Ciudad de los niños”.

A partir de la il·lustració, comentem! Què penseu? Creieu que a vegades els adults acabem “destruint” la creativitat dels nens i nenes? Amb els tallers que hem plantejat, estem fomentant la imaginació o hi ha algun que l’hem pensat molt dirigit i hauríem de repensar-lo?

Us llegeixo!

-MªAngels-

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Què en penseu?

 1. Rubén (pare de l'Oriol i el Jan) diu:

  Possiblement ho fem de vegades inconscientment, però de ben segur que si hi penséssim més detingudament en el moment de “bloquejar-los” la iniciativa, rectificaríem i faríem marxa enrera.

  I a què és degut aquest comportament nostre ?? Doncs a que, habitualment i per la nostra experiència i manca de temps, pensem que les coses s’han de fer d’una determinada manera, i no ens parem a imaginar de quina altra forma podrien millorar-se.

  I aquí és a on els nens ens treuen avantatge, perque a ells els hi falta aquesta experiència d’anys, i degut a aquest motiu, s’imaginen formes i maneres de fer les coses diferents i en ocasions brillants i sorprenents.

  Per tant, visca la imaginació !!!

 2. Rosa (madre de Héctor) diu:

  Hay una cita de Einstein que dice “Si juzgas a un pez por su habilidad para escalar un árbol, vivirá su vida entera creyendo que es estúpido”.

  Por eso creo que es tan importante, imprescindible diría yo, fomentar la creatividad e imaginación de cada niño, dependiendo de su naturaleza. No todos tenemos las mismas habilidades y no creo en un tipo de educación donde se dirija la forma de pensar de cada niño. No todos tienen que pensar igual, imaginar igual, y hacer las cosas de la misma forma.

  Muchas veces, por comodidad de los adultos, “por ir rápido” se les dice:

  – Tienes que hacer esto así, y punto.

  Los gente mayor siempre estamos con prisas… y lo niños, afortunadamente, todavía no miden a todas horas el tiempo, dedican el rato que les apetece a lo que les apetece, utilizando su imaginación de forma libre, y es tarea de lo adultos, respetar eso.

  Una vez un niño, dibujó una boa que se había tragado un elefante. La gente grande le decía que era un sombrero, él insistía que no, que era una serpiente con un elefante dentro, pero los adultos no tienen imaginación y no conseguían verlo….el niño cansado de la poca creatividad e imaginación de la gente mayor, dejó su carrera de dibujante.

  No tenemos derecho de hacer que nuestros hijos dejen de imaginar como imaginan.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà