Parlem-ne!

nina-mira-regalo-navidad-p

Hola famílies!
En algun article anterior, vam començar a parlar dels REGALS DE NADAL. Doncs bé, he pensat que, gràcies a l’espai del blog, tenim l’oportunitat de dialogar d’un tema que us afecta directament com a pares. Per fer-ho, us enllaço més avall un article sobre el tema que he trobat molt interessant. Us avanço que és molt curt i que parla de que ELS NENS NOMÉS TINGUIN 4 REGALS PER NADAL. Com ho veieu així d’entrada? Difícil? Les consignes són molt clares (us les copio directament de l’article):

1. Algo que sirva para llevar (ropa, zapatos, complementos…).
2. Algo para leer.*
3. Algo que realmente deseen.
4. Algo que realmente necesiten.

* Al punt 2 li he posat un asterisc perquè volia afegir que abans de vacances, des de l’escola us donarem la GUIA DE RECOMANATS on trobareu aquells àlbums il·lustrats que pensem que poden ser una molt bona opció per afegir a la carta als Reis o al Pare Noel. No sé si ja ho sabeu, però és una guia (la de Nadal i la de Sant Jordi) que confegim les mestres amb molt d’esforç, a base de trobades fora de l’horari, informant-nos, buscant novetats, recuperant clàssics de la literatura infantil i, sobre tot, a base de llegir i llegir pensant en els alumnes de la nostra escola.

Per llegir-lo sencer cliqueu aquí.

Aquesta que us he donat és la idea més general de l’article, però penso que diu moltes veritats ben interessants. De moment em freno aquí perquè vull llegir QUÈ EN PENSEU VOSALTRES, QUINES SÓN LES VOSTRES REGLES… Em ve molt de gust establir un diàleg amb vosaltres arran d’aquest tema, així que ENDAVANT!

Espero ben atenta els vostres comentaris!

-MªAngels-

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Parlem-ne!

 1. Rubén (pare de l'Oriol i el Jan) diu:

  JO ESTIC D’ACORD, tot i que amb algun matís.

  Aquesta qüestió és una de les meves lluites personals. Inclús abans de tenir els meus fills, era un tema que tenia molt clar. Però tot i això, a vegades topem de front amb la parella, a vegades amb la familia, i inclús a vegades amb els amics, per no dir ja amb els propis nens.

  La solució: complicada si vols quedar bé amb tothom, perque amb aquest tema, si poses límits a la parella, la familia, els amics o els propis nens, sembla que no vulguis el millor pels nens, però s’ha de fer entendre que és la millor manera de que donin valor al que tenen, i el més important pel dia de demà: els hi donem la pauta perque no creguin que el consumisme dona la felicitat (tal i com, majoritàriament, avui dia s’actua i pensa).

  I ara ve el matís: per poca familia que tinguem, són els regals de casa, tiets i en alguns casos avis (ja no compto amics). Complicat, doncs, que siguin només 4 regals.

  Ànims, i per poc que puguem, intentem assolir l’objectiu dels 4 regals (o poquets més, a poder ser).

 2. Rosa mare de l'Héctor diu:

  Ay Mari Angels!!!! Qué tema más interesante y complicado a la vez.

  Estoy totalmente de acuerdo con Rubén, es complicado “controlar” a todos. Al final Héctor siempre termina recibiendo más regalos de los que a su padre y a mí nos gustaría.

  Los niños de hoy en día tienen demasiadas cosas, y eso les hace al final no valorar nada. Es responsabilidad de los padres controlar eso, aunque no sea fácil y muchas veces implique enfrentarte a familiares y amigos.

  Ya llevamos un par de años que confeccionamos un lista de cosas “regalables” que pasamos a los abuelos y tíos. Al menos, aunque hayan más paquetes debajo de árbol de los que nos gustaría, nos aseguramos que son cosas que nosotros queremos para nuestro hijo.

 3. Ana (mare Oriol G.) diu:

  Hola a tothom!!
  En Dani i Jo sempre hem tingut claríssim que són moltes les joguines que arriben a rebre per nadal. És absolutament innecessari! Els reis a casa nostra només porten una cosa per a cadascú (el que realment desitgen) i un joc familiar per poder jugar tots junts.
  Ens ha costat moltíssim que la resta de família i amics entengués aquesta decisió de què els reis només portin un regal per família, ja que nosaltres intentem integrar als nens una mentalitat no consumista, que pensin en els nens que no tenen tantes joguines…
  Hem observat que juguen i gaudeixen més quan no tenen tantes joguines on escollir.

 4. MªAngels diu:

  Hola a tots!
  Què interessant tot! Jo també penso que ha de ser molt difícil cenyir-se a tant sols quatre regals. Tal i com explica el Rubén, per molt que s’ho proposin els pares, cal implicar a la resta de família i amics per aconseguir-ho. Pel seu comentari, crec que ells aquest any INTENTARAN REDUIR el nombre de regals. Rubén, ja ens explicaràs com acaba l’intent!

  Què us sembla a la resta de famílies? Us ho proposeu també? Us ha fet reflexionar aquest article sobre el tema? Preferiu continuar amb els vostres costums? Animeu-vos a explicar-nos, no estem jutjant a ningú, només compartim idees!

  La Rosa ens dóna un consell que ells ja duen a terme. Parla de donar a la família i amics una llista de “regalables”, suposo que així ells poden aconsellar en el tipus de joguina que volen pel seu fill.

  Això em fa pensar en una altra pregunta: teniu algun tipus de joguina “vetada”/ “que no us agrada gaire”?

  L’aportació de l’Ana és molt interessant perquè ells ja han fet la “lluita” amb la seva família i amics i ja han aconseguit reduir al màxim els seus regals! També ens parla de que els Reis portin una joguina per compartir en família, genial! Segur que aquesta joguina vindrà carregada de les bones estones que podreu passar jugant en família i el munt de rialles que comporten aquestes estones!

  Les famílies que encara no heu dit la vostra, animeu-vos a fer-ho, fareu que sigui més enriquidor aquest diàleg! I a les que ja ho heu fet, GRÀCIES i continuem parlant!
  Us segueixo llegint!

  Bon cap de setmana!

  -MªAngels-

 5. Sandra mare joel diu:

  Bon dia a tothom..Mari Angels has escollit un tema molt bo per debatre..nosaltres a casa tambe som partidaris de que no es bo comprar tanta joguina per aquets dies.. pero es molt dificil controlar a la familia i als amics..si em pregunten per possibles regals sempre trio per els que siguin mes educatius i que pugui jugar amb ell..joel ja sap que a cada casa te un regal i ho espera!Intentem controlar els regals com fa la Rosa li diem a la familia o amics lo que ens agradaria que regalessin..cosses aprofitables..perquè joel el primer dia si fa cas per exemple a un cotxe però al dia seguent ja no juga..i es una pena malgastar els diners així..

 6. Rebeca (mare de Samara) diu:

  Molt Bon tema els nens no han de donar masa importancia a les coses materials a casa son dos regals per nen y encara y aixi ho trobo mása a mes despres no ho valoren son masa petits per saber tractar les joguines be yo crec que aquestes festas son per poder pasar mes temps amb la familia y estar tots Junts aixo es el que es te que valorar!!!tambe pensó que el tema de la familia y els regals es bastante complicat!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà