FEM OLI A CAN RIBAS

Els alumnes de 5è. hem anat a Can Ribas per tal de poder aprendre com es fa l’oli.        Xino -xano ens hem arribat fins a les oliveres i hem recollit unes quantes olives dels arbres. Desprès hem anat al trull. Les hem rentat, triturat, escalfat i, finalment, a la premsa hem vist com regalimava l’oli. Ha estat molt emocionant. Faltava sols decantar-lo per separar l’oli de la morca i l’aigua. En aquesta casa de colònies tambè hi havia animals i eran molt macos: caballs, una cabreta petitona, aus…Vam passar un dia especial i vam aprendre molt!!!

El dia 3-12-13 vam anar d’excursió a Can Ribas a aprendre a fer oli.
Vam aprendre moltes coses, com per exemple: collir olives, rentar-les, triturar-les, calentar-les, posar-les en cofins, etc.
Vam esmorzar i dinar, i vam torrar el pa i sucar amb l’oli.
Quan estàvem esmorzant vam veure: cavalls, cabres i altres animals.
Aquell dia ens ho vam pasar molt bé!

Souhaib Jebary, 5è A

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *