Bones vacances!!

Ja hi tornem a ser, un altre curs que arriba a la seva fi. Com ja sabeu, no ha estat un any fàcil per a l’escola pública, especialment degut a les retallades que afecten a la qualitat de l’ensenyament dels vostres fills i filles, no obstant això hem fet tot el possible per minimitzar-ne els efectes.
Recordeu que és molt important treballar a l’estiu per reforçar la feina feta a classe, per això us hem adjuntat un full amb recomanacions de deures per fer.

Us desitgem un Bon Estiu a tots i ens tornarem a veure al setembre.
Núria i Conxita.

4t A i 4tB

Visita a la fàbrica textil de Terrassa!

El divendres 24, els alumnes de quart vam anar a visitar la fàbrica textil de Terrassa que actualment és el museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. A la classe de medi estem estudiant la revolució industrial i allí ens van ensenyar com feien funcionar la màquina de vapor (que li deien Burra) i com aquesta feia funcionar totes les màquines de la fàbrica. Tambè ens van explicar el procés de transformació de la llana en fil i teixit de diferents colors. I ens van explicar com era de dura la vida a la fàbrica per les persones (també nens) que hi treballaven. En acabar la visita a la fàbrica vam poder veure i experimentar amb les diferents màquines i aparells que hi ha al museu. Tot molt interessant!!

Aqui us deixem les fotos de la sortida:

Sortida a Burriac!

El dijous passat varem anar al castell de Burriac, tots els alumnes de quart, perquè estem estudiant l’Edat Mitjana. Els monitors Núria i Albert ens van explicar un munt de coses de com era el castell i de com vivien en aquella època que ja fa un miler d’anys!. Alguns nens es van poder disfressar de diferents personatges (noble, rei, pagés, bisbe,…) per representar la piràmide dels estaments socials del feudalisme. Tambè vam fer la representació del jurament de vasallatge i ens van explicar una llegenda del castell.
En fi tot molt interessant i una mica cansat perquè el castell de Burriac està molt amunt , a uns quatre-cents metres!!! però tots oi totes i vam arribar i aquí us deixem les fotos.

Enigma 91.4

Ahir ens van venir a presentar a l’escola el nou llibre de Premià de Dalt “Enigma 91.4, El segrest d’en Fèlix Maldit”, és una aproximació a la ràdio de Premià de Dalt. Van venir l’autor, el senyor Quim Fornés, que ens va llegir el conte i el senyor Xavi Visa, que és l’il·lustrador, i ens va explicar com havia fet els dibuixos. Desprès ens van regalar un conte a cadascun dels alumnes.
Aquí us deixem les fotos de la presentació.

Educació vial!

Aquesta setmana han vingut dos policies i el ” Josete” de Premià de Dalt a la classe a fer-nos una xerrada sobre l’educació vial. Els objectius de la mateixa eren identificar els conceptes de seguretat i perill en relació amb els diferents espais de mobilitat i reflexionar sobre el perquè de les nostres conductes segures i de risc. Tot això ho hem fet a traves d’històries, dibuixos i jocs que ens han permés valorar conscientment quina és la conducta més segura i d’alerta per anticipar-se al perill.

Aqui us deixem les fotos de la xerrada:

Vacances Setmana Santa!!

Des del bloc us volem desitjar uns bons dies de vacances, aprofiteu per disfrutar dels primers dies de  primavera,  repassar una mica amb els deures que us hem donat i  carregar les piles amb molta energia per afrontar l’últim trimestre de curs.

BONES VACANCES A TOTS!!