32 FISHPLANJoan Bernadas Sigüenza

Fa uns anys, arran d’un viatge a Alemanya vaig descobrir una empresa dedicada a la restauració. La franquícia apostava per un concepte desconegut fins ara al nostre país: el peix com a alternativa per menjar ràpid i d’una forma sana. A partir d’aquell moment vaig plantejar-me la possibilitat de traslladar aquell model de negoci a Catalunya, modificant-lo i adaptant-lo a la dieta mediterrània. Així va sorgir la idea de FISHPLAN.

Aquest treball de recerca parteix d’una anàlisi de l’empresa de referència (Nordsee) i passa a desenvolupar una simulació de creació i un estudi de la viabilitat d’un negoci similar amb un focus d’expansió a Barcelona. El document intenta englobar totes les facetes que participen en concebre un restaurant: disseny de la carta, disseny del local, anàlisi de la competència, apartat juridicofiscal, determinació dels preus…

La segona motivació del projecte ha estat combinar la meva passió per l’economia amb la voluntat de promoure un món més just. Per aquesta raó, l’empresa té una responsabilitat social important i promou de diverses maneres la integració social de col·lectius en risc d’exclusió.

En ser un projecte tan personal, he dedicat moltes hores a crear FISHPLAN i m’agradaria que no es quedés com a projecte sinó que en un futur veiés la llum.

El resultat del treball ha estat molt positiu. S’ha aconseguit crear un restaurant que barreja dos conceptes que fins ara no s’havien combinat: el peix i marisc congelats i el menjar ràpid. Tot i això, durant els seus cinc primers anys, l’empresa no disposa de suficient capital o socis per obrir més locals i arrencar el model de franquícia. També cal dir que l’empresa produeix beneficis des del seu primer any i aquests van en augment durant els anys posteriors.

En les conclusions he estat crític i molt objectiu ja que crec que el rigor és un dels trets característics d’aquest treball i també important a l’hora de crear una empresa. La valoració personal és molt bona i considero que FISHPLAN ha suposat un creixement personal remarcable.

Tutor: David Serrano.

Save