11.- PONENTS, ENTITATS I RECURSOS DE LES JORNADES.-

Aquí exposarem les persones i professionals ponents de les jornades amb la seva qualificació, aportació i dades de contacte, que intervindran en les VI jornades Cooperis de Tarragona.-

Primera jornada. Sessió del dia 01 d’octubre a les 18 hores a l’IMET.-

Na Marisa Cerrillo                       El magistrat En Joan Perarnau de l’Audiència de Tarragona

Ajuntament de Tarragona

En Jordi Rovira de la federació FCVS      Na Montserrat Garcia d’Avesedari, del projecte Glifing.

Més fotos de la primera sessió de les sisenes jornades Cooperis.

https://plus.google.com/u/0/photos/116682018388702135311/albums/5794442940769316289

Segona sessió dilluns dia 08 d’octubre de 2012    IMET

Foto Foto

En Joan Carlos Borrachero de la guàdia urbana de Tarragona: els riscos d’internet.

N’Alfred Olivart, el tractament del TDAH a l’escola, institut i en família.

Foto Foto

La presidenta d’APYDA Na Xus Tapia i la tècnica d’ASTAFANIAS Na Mari Morales.

Foto Foto

Na Rosa Carbó i Mercè Aguadé de l’institut Serra de Miramar de Valls i Na Pilar Ruibal, Na Vanessa Torres i Sandra Badia de l’institut escola Pi del Burgar de Reus.

Més fotos de la segona jornada:

https://plus.google.com/u/0/photos/102533803308027455643/albums/5797049473275806033

Tercera jornada en el Corte Inglés de Tarragona.-

Ferran demana un minut de silenci per les víctimes de les injustícies. Tot seguit intervé Na Bàrbara Vastenabond, la gestora de la web EXPLORA. TGN

Ferran, presentà el 3B com un nucli de valors i jocs cooperatius creatius

Na Cristina Jiménez i Na Júlia Boix en representació de la colla sardanista de Tarragona Dansa

En Josep Sabaté, metge i membre del Consell de Redacció de la revista La Vilella Baixa, explica el tauler de les auques de fotos de les Cases de la Vilella Baixa. Tot seguit En Jordi Freixa president de l’Ateneu de Tarragona i Na Rosa Maria Codines presidenta de l’Òmnium Cultural del Tarragonès.

Lliurament de diplomes d’agraiment a En Josep Sabaté i Na Xus Tapia a més de 10 més cooperants de les sisenes jornades Cooperis.

Més fotos de la tercera jornada:

https://plus.google.com/u/0/photos/102533803308027455643/albums/5799636206545110529/5799636884972587506

Quarta jornada a l’Ateneu de Tarragona. Constitució del primer club de 3B+ADN.  Juguem al 3B en les associacions.  Per a veure la notícia. Clica a sota:

http://blocs.xtec.cat/anims/2012/10/21/142-un-fet-historic-per-a-ceradai-constituir-el-primer-club-de-3badn/

Cinquena jornada. 22 d’octubre de 2012. Inici 18 hores. Lloc: Institut Municipal d’Educació de Tarragona

En la prèvia Na Maria del Carme Gené, opina sobre el projecte del 3B i la vida del seu pare de l’escultor Modest Gené en ocasió del centenari del seu naixement en 2014.

Es va presentar des de l’Aprenentatge Servei Voluntari (ASVol) el 3B. Màster  de competències de les persones que participaran en els jocs i en l’organització al voltant del 3B+ADN per nivells d’aprennetatge: 1.- Ciutadania,  famílies i associacions com a oci creatiu i diversió cooperativa, eina per a treure més suc de les visites en família, per a facilitar les tasques escolars de casa (els mal denominats deures i millor dir tasques d’estudi i entrenament a casa. Has entrenat???). 2.- Tècnic en l’Arbitratge i el/la COAS (cooperant, arbitratge, orientació, conciliació, mediació, negociació), 3.- Tècnic superior en la 3B.Factoria tecnològica i la  banca: 3BaNCS, 4.- Màster: Mestre/a. Professor/. Director/a de club de més de 9 equips. 5.- Investigació psicosocial: Professional investigador en dinàmiques (ciutadania, famílies i associacions com a persones jugadores) que impartirà a la ciutadania i als professionals que estiguin interessats per mitjà de l’associació Ceradai  i el Ceradai-3B-Institut que enguany ja porta 55 cursos en marxa des de 1995 i  dos simposis i sis jornades Cooperis amb aquesta.

També participaren l’equip directiu de l’institut Miramar de Valls sobre tertúlies dialògiques de mares i pares en horari no lectiu i l’experiència de grups interactius a les aules amb la dinamització de mares i pares en horari lectiu, dins del seu projecte de comunitats d’aprenentatges.

També entre les participacions hi havia personal dels serveis educatius del Tarragonès i personal docent de l’escola Cèsar August de Tarragona i de l’institut escola Pi del Burgar de Reus, entre altres centres de la demarcació.

La foto de dalt al mig Na Pilar Moreno presenta el seu treball del 3B aplicat en el Suport Educatiu Personalitzat de la seva escola el curs passat.

Al mig En Francesc Roig com a professional és inspector en Cap però com a voluntari director de Càritas diocesana i president del centre d’estudis canongins. va col.laborar en el lliurament de diplomes i de certificats a professionals compromesos amb el 3B i a un alumne destacat en la recerca voluntària de jocs. Tot seguit va fer la cloenda sobre: ” la cooperació avui és una constel·lació  personal i social, un veritable compromís entre el temps professional i el temps solidari de la nostra vida, el qual també dona molta més satisfacció”.

N’Albert Rovira exposà la seva experiència amb el 3B en el pràcticum de la URV i l’alumne Tommy Castagna de l’institut Antoni de Martí Franquès de Tarragona va rebre el diploma a la recerca cooperativa de jocs del 3B en activitats extraescolars voluntàries del mateix institut.

Sisena jornada. Dilluns dia 29 d’octubre a les 18 hores a  la sala de graus del campus Catalunya de la URV on participaran en la presentació del 3B en els estudis universitaris, el batxillerat i la formació professional En Josep Sánchez Cervelló, degà de Lletres i N’Arcadi Oliveres, catedràtic d’economia i  president de Justícia i Pau de Barcelona.

El passat dilluns dia 29 d’octubre en J.M. Ferran i Torrent exposà, demostrà i defensà la seva tesi- llicència ICEbergs. Una memòria de més de 36 anys  i un projecte d’investigació psicosocial que s’inicia denominada ICEbergs. Investigació Combinant Entorns laborals i de la resta domèstics, cívics, voluntaris i de l’aprenentatge servei voluntari social. Aquesta investigació és una llicència o permís per a prendre decisions sobre la gestió autònoma dels ajuts de l’entorn per a facilitar l’autodeterminació i l’emancipació de les persones.

Basat en tres tesis components sobre la construcció moral de Kohlberg, el PASS de la Dra. Carme Timoneda i el treball cooperatiu del Dr. Pere Pujolàs. Ferran va trobar el nexe de les tres en la de la imaginació i de la creativitat de Kieran Egan. Tots aquests principis científics al voltant del 3B. ADN  o  la pràctica de l’agilitat de les dinàmiques de rols per nexes de competències, continguts i tasques a la fi de promoure la cooperació, la creativitat i les iniciatives personals i col.lectives en les persones que hi juguen.

La sala de graus dinamitzada per Ferran varen participar  persones com el President de l’Ateneu, la família de l’escultor Modest Gené, la inventora Maria Cinta Castelló, ASTAFANIAS, voluntaris del 3BaNCs o banca de fabricació de monedes, crèdits i timbres en el 3B, les professionals i voluntàries del projecte I TU QUE SAPS FER, entre altres persones d’entitats, mestres que porten a dur a terme un curs sobre el 3B per a fer un full de ruta a l’aula i al centre.

És va presentar la moneda del 3Bancs a Tarragona serà el Franquès, en memòria al científic Antoni de Martí i Franquès nascut en Altafulla i fill de Tarragona. La moneda en aquest dia fou el diploma de crèdit ja denominat Franquès i donat pel mateix Arcadi Oliveres.

L’Associació Ceradai ofereix un 3B.Màster per aprendre les tasques organitzatives de l’escola 3B, del club 3B i de la formació de les persones per a garantir l’organització de trobades cooperants amb 3B.Cims i 3B.Aplecs.

A més es posa en marxa la constitució del 3B.Comitè científic i 3B.Consell social on formaran part professors de la URV, professors i mestres, psicòlegs… a la fi de criticar, orientar i opinar sobre temes, qüestions i dilemes que sortiran en el desenvolupament del 3B+ADN a Catalunya, ara de moment a les comarques de Tarragona i el Priorat.

En Jordi Freixa, presidentde l’Ateneu de tarragona i president per tant del primer club de 3B, Na Maria del Carme Gené, filla de l’escultor Modest Gené cooperant en aplicar el 3B en l’escultura i el dibuix, Na Maria Cinta Castelló inventora del Suport Cervical Personalitzat i Na Mari Morales d’ASTAFANIAS.

En Joan Martin en nom dels mestres i professors de la URV jubilats cooperants del 3BaNCS, banca fabricant de recursos del 3B.

I al damunt Na Cristina Arroyo Mañogil, N’Estefania Escuder González, Na Marga Molero Bernáldez i Na Rosa Marin Moreno del prjecte: I TU QUÈ SAPS FER?

Més fotos de l’acte. En un principi es va iniciar la sessió amb una vintena de persones fins arribar a prop d’un centenar.-

https://picasaweb.google.com/108089467177055067611/30DOctubreDe2012#5804881789688531986

Setena jornada a l’IMET dia 05 de novembre. La salut i el 3B+ADN.-

En Manel Gonzalez Peris, metge. Cap de la Unitat de la Medicina de l’Esport de la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. Professor del Màster de prescripció de l’exercici físic per la salut.  En Josep Maria Ferran i Torrent, professor. Inventor del 3B+ADN dels valors i dels jocs cooperatius creatius. Na Francisca Casado Silvestre, metgessa. Tècnica de promoció de la salut del Ajuntament de Tarragona, responsable del Servei de Salut Escolar.  L’aprenentatge del Suport Vital Bàsic : “Quatre minuts per salvar una vida”.

Més fotos de la jornada:

https://picasaweb.google.com/105376147888055057090/5DeNovembreDe2012

La vuitena i darrera jornada pública serà el proper dia 10 de novembre a les 18,30 hores a l’Ateneu de Tarragona.

On presentarem la moneda del 3BaNCS del 3B.Club de Tarragona: el Franquès. I el projecte 3BiN.Ka del Priorat.

També presentarem l’escriptora i inventora Na Maria Cinta Castelló, la qual versarà sobre les cervicals i la prevenció del dolor. Es podrà comprar i signar per l’autora el seu llibre.

Tot seguit el film sobre Superman, es pot assistir en família, pares, mares i fills i filles. Amb el fòrum sota el tema: L’actor de Superman va tenir un accident montant el cavall que el va deixar tetraplègic.

“Com l’aigua, les persones amb cooperació podem saltar d’un nivell a un altra, desprenent l’energia d’aprendre cada dia coses noves i fer noves amistats. I sobretot seguir la pitjada permanent de totes les nostres actuals amistats. Així són les persones cooperants de Cooperis, junts com les gotetes del salt farem un gran cabdal i un clot profund de petjada en els nostres cors”.

El 3B+ADN avança gràcies a tu. “Si 7000.000.000 persones juguessim al 3B al món estariem en pau”

Ningú pot pensar en la guerra si balla sardanes, construeix un castell humà o juga al 3B.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *