02.- Per què bloc: “003b” (Zero Zero Tres Be).-

3B pont per a la cooperació creativa

Per crear un bloc a  “blocs.xtec.cat” es necessiten com a mínim quatre lletres en minúscula o nombres.  Hem escollit 003b

En aquesta ocasió els  “””Zero Zero)))… vol dir Zero Euros i Zero Autoexclusió amb el 3B. Jugar al 3B no suposa cap dispesa econòmica, es pot reciclar materials, reutilitzar jocs de taula, fomentar els altres jocs comercials si es tenen o fabricar-los els/les mateixos/es jugadors/res amb facilitat.

També li diem Zero Barreres mentals Zero Autoexclusió degut a que la gran part d’autoexclusió es deguda a les mateixes barreres mentals personals i col.lectives com creences inhibidores, hàbits antisocials, prejudicis i supersticions que la gent té davant la presa de decisions tant personals com col.lectives.

El 3B és un ADN o  nucli de valors i de  jocs que funcionen per un sistema de puntuació cooperatiu anàleg a la vida econòmica de cada dia.

Li diem ADN: Per les tres paraules clau en la informació cel.lular , en aquest cas són l’agilitat (A) de la dinàmica (D) de tres rols per tres nuclis (N): de coneixements, d’iniciatives i d’ajudes a l’aprendre a aprendre sol.amb ajuda i amb cooperació. En aquest cas ADN és el codi de la informació en la presa de decisions sobre tot del aprenentatge tant personals com col.lectives.

Jugar al 3B consisteix en la cooperació de tres persones agrupats en criteris de màxima heterogeneïtat possible de tres rols en rols en torns alternants i seqüencials de tres tasques amb la màxima agilitat i en ritme. Fins i tot amb acompanyament de baix volum de música. La sardana és la dansa més adequada com acompanyament sonor de baix volum i com a metàfora per a entendre el 3B.

 

El 3B té per tant analogia amb la dansa de la sardana i a la vegada en la conversa oral. Podent-se aplicar en moltes situacions de la vida.

Aquest mes d’octubre es presentarà dins de les jornades  ciutadanes Cooperis i del 55 curs Cooperis de Ceradai per a docents.

També es constituirà el primer club 3B, el 3B Club Catalunya a Tarragona i el Priorat.

I es presentarà el primer Màster no reglat per aprendre  jugar,  organitzar i investigar en la dinàmica de grups basada en el 3B i en les seves variants.

L’autor del 3B és Josep Maria Ferran i Torrent i en el mes de desembre el facilitarà a la UNESCO amb la finalitat que jugant es pot conèixer millor el patrimoni mundial material i agafar consciència del patrimoni immaterial no reconegut per tot el món.

Organitza Ceradai, entitat associada a la Xarxa de la UNESCO

    A sota foto de les primeres jornades Cooperis en 2007 a la sala Santiago Costa, espai cedit per la Diputació de Tarragona. La segona per la dreta la representant de la XEAUC de la UNESCO
    Més informació info@cooperis.cat

    ÉS DIFICIL LA COOPERACIÓ EN EL NOSTRE MÓN.

    COM COMPROVARÀS EN EL CURS NO HI HA RES IMPOSSIBLE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *