OLIVA, ACEITUNA (Olea europaea)

 Fruit de forma més o menys allargassada. El color és molt divers, segons la varietat, pot anar des del groc verdós passant pels marrons fins al negre. El mateix passa amb les dimensions. Els sabors varien també segons les varietats, poden anar del dolç al salat.

Propietats/beneficis : Avui dia ningú posa en dubte les propietats benignes de l’oli d’oliva, ja que s’ha demostrat la seva acció eficaç a l’hora de prevenir les malalties coronàries, regulant el nivell de colesterol a la sal. Així mateix, pel seu contingut en vitamines A, D, K i, especialment, E, és considerada com un dels aliments vegetals més nutritiu. L’oliva també té propietats laxants i és un activador hepàtic i biliar.

Continua llegint …

Aquest article ha estat publicat en Arbres, Cultius, Fruits. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *