Fruita de la família de la poma i la pera, però de mida superior. El color de la pell és groc verdós; en algunes varietats és molt llisa i brillant, però en d’altres té un tacte pelut. La polpa és bastant compacta, dura, farinosa, poc sucosa, de color blanc-crema i té un sabor molt àcid que la fa incomestible si es menja al natural.
Propietats/beneficis : El codony conté vitamines A i C. També conté sucres, pectina, olis essencials, tanins i àcids orgànics. Té característiques astringents, per aquest motiu, és una fruita que no convé a les persones amb tendència a tenir restrenyiment.
Codonyat: Confitura de codonys
Ara és temps de codonys. Hi ha moltes maneres de menjar-los, però el més freqüent és fer-ne confitura. El codonyat (conegut popularment amb el seu equivalent en castellà membrillo) es pot conservar durant mesos. És molt fàcil de fer i és molt bo per menjar com a postres amb formatge tendrá.
A classe ho varem tastar.