PREPAREM ELS MINUTS

NIL

nil-smallAl costat de la gasolinera hi ha un lloc on tallen troncs de fusta per després vendre-la i he pensat que podria ser un bon minut Lumière.

Vaig anar a veure-ho per saber què podia gravar, què feien i si era divertit.

Tot era com esperava. Els hi vaig demanar si podien fer funcionar la màquina per veure-ho i em van dir que sí.

Vaig veure que tallaven els troncs de dos maneres diferents: Una era amb un tipus de ganivet en forma de creu, solament tallava els troncs grossos i en  feia quatre trossos i a l’altre serra només hi tallaven els troncs prims.

Després anaven a la cinta i queien a una muntanya de troncs.

Des d’on vull gravar també podem veure els cotxes i camions que passen per la carretera.

De soroll n’hi haurà molt per la fressa de les serres.

ARNAU

arnau-smallPERQUÈ HE TRIAT LA GRANJA DE VAQUES DE MOLLET

PER GRAVAR EL MEU MINUT LUMIÈRE?

Vaig decidir fer el minut a una granja de vaques de Flaçà perquè és un ofici que gairebé està extingit, i és una cosa que sempre m’ha agradat anar a veure. També perquè hi ha moviment en poc temps. Les vaques fan un circuit tancat i passen d’un lloc a un altre.

Podíem anar-lo a gravar el matí de dos quarts de vuit a les nou o al vespre de dos quarts de set a les vuit. Al final vam decidir gravar-lo al matí perquè hi ha més llum que a les set del vespre.

Per fer les fotos i decidir l’enquadrament hi he hagut d’anar dues vegades, perquè el primer dia es va acabar la bateria de la càmera de fotos. El segon dia, vaig poder fer les fotos, vaig cronometrar i gravar per veure si amb un minut tenia temps que es veiés que surt la vaca que han acabat de munyir i que entri la propera.

Hi ha molt poc espai i costarà posar la càmera.

MAX

max-smallCom cada any a l’escola de Bordils els nens de 6è fan un minut Lumière i he de pensar quin minut faré jo i com el vull fer.

Primer de tot vaig pensar gravar com es mou una placa solar però no hi passaven gaires coses. Al cap d’uns dies vaig pensar en la benzinera però costava molt planificar el que passaria i saber qui s’aturaria a rentar el cotxe i no sabíem si aquella persona ens deixaria gravar.

Un dia al matí, mirant per la finestra de la classe vaig veure un treballador amb una mena e bufador, anava recollint les fulles, i vaig pensar que el podria gravar. Li vam preguntar i ens va dir que sí.

RAQUEL

raquel-11-smallVull que el meu minut Lumière sigui a la quadra de cavalls del meu avi Carles. Hi haurà tres cavalls, una femella gran, el seu fill que es un mascle i és molt petit i una f3mella mitjana.

La femella gran es diu Pruna, la mitjana, Estrella, i el fill de la Prunaque és el cavall més petit, es diu Bru.

El voldria gravar des d’un lloc, que primer es veies com en Carles entra a la quadra amb el menjar, el deixa a terra i obre la porta als cavalls perquè surtin a menjar i després en Carles se’n va.

Potser en Carles posarà el menjar tot junt, perquè sempre que ho fa es barallen, d’aquesta manera hi haurà més moviment.

Si no es barallen, també els pot raspallar o rentar.

 

ROBERTO

roberto4-smallA mi m’agradaria gravar en el moment que està treballant el fuster i fer un enquadrament que es vegin també els cotxes passant.

A més d’ això voldria filmar al migdia que és el moment que entra més el sol i això crec que seria molt maco perquè es vegi tot amb la llum natural i no la dels fluorescents.

Se sentiria el soroll de les serres del fuster i segurament els dels cotxes o camions que passen per la carretera que és al costat.

 

ORIOL

En el meu minut Lumière hi vull veure com seguen un camp de blat de moro.

M’agradaria posar la càmera arran de terra i que es vegi un tros de camí. Vull la càmera baixa iq ue es senti  el soroll de la màquina que es va apropant i llavors apareixerà la segadora i es sabrà què era aquella fresa.

Si es veu el camí hi haurà molta profunditat de camp i pot ser que hi passi gent o vehicles.

Jo començaria una mica abans de que arribés la segadora, perquè hi haurà intriga per saber què és aquell soroll i es veurà tota la màquina com gira i com és.

 

OLGA

olga-smallEl meu minut Lumière el faria entre les 11h i les 12h perquè és l’hora que hi ha més llum.

En el meu minut Lumière vull que hi surtin les següents coses:- Com arreglen el rec gran de Bordils, el que vull que hi surti és molta profunditat de camp i que es vegi tot el rec, filmant-ho amb la càmera el màxim de baixa, i d’angle vull que surti tot el rec.

El gravaria des d’un pont que hi ha a la sèquia però potser no hi serà perquè cada dia van avançant.

El minut el començaria mentre l’excavadora tira tota la terra a dintre del remolc del tractor i després continuaria gravant mentre que van treien la terra. L’acabaria quan just l’excavadora tira endavant perquè vegin com avança, perquè es mou amb una mena de cinta que impedeix que  rellisqui.

 

TEODORA

teodora-smallEl meu minut Lumière el vull fer al C.A.V.A., (és una hípica) mentre entrena un cavall. Jo el faria un dia entre setmana a les 12:00 del migdia, mentre un noi o noia entrena amb el seu cavall, saltant i galopant. Si pogués m’agradaria que hi hagués més d’un cavall entrenant.

La càmera estarà posada en un angle perquè hi hagi profunditat de camp.

Si un dia entre setmana no hi ha prou moviment, el gravaré el diumenge 21 de novembre que hi haurà un concurs. Voldria que sortís la meitat d’un i el principi d’un altre, o si no que es vegi mentre un es prepara i l’altre ja ha concursant. També m’agradaria que hi hagués gent aplaudint però que no es vegi.

 

TOMÀS

tomaes-small

PREPARACIÓ MINUT LUMIÈRE A CÀRNIQUES JUIÀ

Vull gravar quan els treballadors han d’entrar a treballar i s’han de rentar les mans.

Des d’on he fet la foto és l’únic lloc on podem posar la càmera, trobo que està bé perquè es veuran els treballadors passar-hi per davant tot baixant les escales per fer el recorregut de neteja i desinfecció. Primer es veurà com es netegen les botes, a continuació es netejaran les mans, i després es veurà com se les desinfecten i ja sortiran cap al seu lloc de treball.

Els ganivets del fons no hi seran.

IOANA

ioana-smallVaig anar al mercat de Bordils a preguntar a un senyor que té la parada de fruita i verdures de si em deixarien gravar el minut Lumière i em va dir que sí.

Em van dir que la millor hora era cap a les deu del matí.

En el meu minut m’agradaria que es veies com compra la gent, com agafa la fruita i la pesen, però també que es vegin els cotxes que passen per la carretera, hi hagi profunditat de camp o sigui que passin moltes coses.

Se sentirien el que parlen els que compren amb el senyor que ven i el soroll dels cotxes de la carretera.

 

GIORGIANA

giorgiana-smallVaig pensar de gravar el meu minut Lumière quan el carnisser fa les botifarres. He anat a preguntar si algun dia a les 5:30 de la tarda aniria bé per gravar van dir que sí .

Vull que es vegi com estiren el budell i com posen la carn a dins també em faria il·lusió que és vegi com el treballador agafa els materials que necessita. El lloc és gran i ens aniria molt bé.

He triat aquest minut perquè em va semblar divertit, no sé si passaran moltes coses però segur que no serà avorrit. Molta gent no ha vist mai com es fan les botifarres.

Potser sentirem la gent d ela botiga que és a l’altre costa de la porta que hi ha al fons.

MÒNICA

ARRIBADA DEL TREN

manica-smallVull gravar a l’estació de tren de Bordils, un dia que els alumnes de l’escola van d’excursió a Girona i tornen amb tren.

Començaré a gravar quan el tren estigui apunt de parar així veurem com es para a poc a poc i després com s’obren les portes i surten els nens de 1r i 2n que aquell dia aniran a Girona.

Se sentirà el so del tren com para i també com obren les portes i finalment espero sentir els nens quan baixen.

Posaré la càmera d’una manera de que es vegi el tren i també com baixen els passatgers.

FATU

COM JUGUEN ELS AVIS I LES ÀVIES

fatu-smallPrimer tenia pensat fer un minut de com pujaven els nens al tren un dia d’excursió, però no va poder ser per què aquell dia no vaig poder anar a l’escola.

El que he pensat de nou és un minut de com juguen el avis i àvies a cartes o al bingo en el Casal de Jubilats.

M’agradaria triar un angle on es pogués veure com juguen tots el avis, però també que es veiessin les àvies.

Jo crec que hi pot haver moviment i molt de so perquè hi ha molts avis.

Vull que sigui un minut amb molt de so,espero que surti bé, tot i que m’hagués agradat més fer el del tren però no hi ha cap més dia que els nens de l’escola vagin d’excursió amb tren.

ADRIÀ

PERFORANT LES VORERES

adria-smallEl primer minut que se’m va acudir va ser el de gravar un partit d’handbol al pavelló de Bordils, vaig anar a mirar i em va semblar bé, però a la Meritxell no perquè creia que no hi hauria gaire acció i el problema era que podien anar-se’n de la imatge, per això vaig preferir no fer-lo.

Un altre dia l’Olga em va donar l’idea de gravar com el seu pare esporgava uns arbres al ban, i jo li vaig dir que sí. Vaig anar a fer les fotos i al cap d’uns dies les vaig descarregar i enviar-les a l’escola. Vaig anar tirant endavant el projecte d’aquest minut fins que el dia d’anar havia de ser un dissabte i era complicat per tots els de l’equip, així que el vam deixar estar.

Finalment, un dia la Carme va veure que feien obres a la carretera, em va dir que podia anar-ho a mirar per gravar el meu minut. Gravaré quan l’excavadora carregui en el camió, Es veuran els cotxes que passen.

 

One thought on “PREPAREM ELS MINUTS

  1. Pingback: Cinema en curs 2010-2011 » Blog Archive » Preparant els Minuts Lumière

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *